Θερινή ραστώνη...

Σε ένα καθιερωμένο, βαριεστημένο κι άνοστο απόγευμα μας υπέβαλε χτες ο ΠΑΟΚ, αντιμετωπίζοντας σε κάκιστο αγωνιστικό χώρο τη Βέροια. Το τελικό σκορ, τα λέει όλα.
Προπονητής της Κερκίδας
Θερινή ραστώνη...

Το μόνο πραγματικό κέρδος από το χθεσινό ματς, θεωρώ πως ήταν η ευκαιρία που δόθηκε στους νέους προπονητές της ομάδας, να δουν τις επικρατούσες συνθήκες στα ελληνικά γήπεδα, την αντίληψη του διαιτητή περί σφυριγμάτων, καθώς και την αντίδραση της ομάδας όταν πρόκειται για «κατώτερης σημασίας» αγώνες. Είναι πολύ σημαντικό νομίζω να ξέρουν σε τι πρωτάθλημα ήρθαν, καθώς και τι νοοτροπία διακατείχε μέχρι πρόσφατα την ομάδα.
Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με διαφορετικό σχηματισμό, με 4 παίκτες στην αμυντική γραμμή, σε ένα... πατροπαράδοτο 4-2-3-1 το οποίο δεν απέδωσε καθόλου. Η κάκιστη βραδιά της ομάδας πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός της έλλειψης σημασίας του αγώνα, στην προσοχή που είναι στραμμένη στα Ευρωπαϊκά ματς καθώς και στην προσπάθεια που γίνεται τώρα να χτιστεί ομάδα.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως υπήρξαν παίκτες που έδειξαν θετικά σημάδια. Μαλεζάς, Σαββίδης, Ζάιρο αλλά ίσως και Μαντούρο – Σαλπιγγίδης, έδειξαν μια προσπάθεια και μια σοβαρότητα. Στο βαθμό που μπορεί ο καθένας, βέβαια.
Το αρνητικό αποτέλεσμα προσωπικά δεν με επηρεάζει ιδιαίτερα, αφού παγκοσμίως στο ποδόσφαιρο λίγες μέρες πριν την έναρξη υποχρεώσεων, καμιά ομάδα και κανένας παίκτης δεν καίγεται να κερδίσει σε ένα χωράφι, έναν αγώνα άνευ σημασίας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως είναι θετικό να μη βγαίνουν φάσεις, να μην υπάρχει ομοιογένεια, αλλά είθισται η πιο αδύναμη ομάδα να βγάζει φωτιές κερδίζοντας επικοινωνιακούς πόντους. Ο ΠΑΟΚ, έχει αλλού στραμμένο το βλέμμα.
Οι επόμενες ημέρες πιθανότατα θα σηματοδοτήσουν και την ολοκλήρωση του ρόστερ, με τις επικείμενες μεταγραφές των χαφ, επιθετικού (ελπίζω περιφερειακού) και στόπερ (; ) να έρχονται για να δώσουν μια πλήρη εικόνα. Η χτεσινή απόφαση αλλαγής του συστήματος όμως, αν δεν έγινε για λόγους παραπλάνησης αντίπαλων σκαουτ, με γεμίζει ερωτηματικά σχετικά με το τι θέλει να κάνει ο Τούντορ.
Μια ξαφνική αλλαγή πλεύσης πιθανώς να σημάνει και την έλλειψη κατάλληλων παικτών (π.χ. τα εξτρέμ που ήρθαν έχουν καλά στοιχεία, αλλά δε νομίζω πως μπορούν να σύρουν το χορό για μια ολόκληρη σεζόν αν χρησιμοποιούνται συνεχώς σε ένα 4-2-3-1. Αντιθέτως το 3-5-2 που είχε αποφασιστεί, απαιτεί συμμετοχή λιγότερων ακραίων) επομένως μένει να δούμε τι θα αποφασιστεί.

Κλείνοντας, θα πρέπει να τονίσω πως η σκληρή στάση του Τούντορ απέναντι στον Μυστακίδη πράγματι ξένισε, αλλά δεν είναι απαραίτητα κακή. Η επιβολή νοοτροπίας και πειθαρχίας στην ομάδα είμαι σε θέση να γνωρίζω πως αποτέλεσε στόχο των νέων προπονητών... πριν ακόμα προσγειωθούν στη Θεσσαλονίκη και ένα δείγμα είδαμε χθες. Βεβαίως, απαιτείται και το σωστό μέτρο. Πιθανότατα ο παίκτης κατάλαβε το μήνυμα και θα επανέλθει δριμύτερος...

Διαβάστε ακόμη...