Ολική επαναφορά...

Εδώ και πάλι μετά από καιρό. Δύσκολοι οι καιροί, βλέπεις, τόσο στις ζωές μας όσο και στον ΠΑΟΚ. Το τι έγινε από το Φλεβάρη μέχρι σήμερα σηκώνει πολύ ανάλυση. Το τι γίνεται τώρα όμως, είναι πιο ευδιάκριτο, εξ ου και το θετικό κλίμα που επικρατεί...
Προπονητής της Κερκίδας
Ολική επαναφορά...

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πλέον σε προετοιμασία για τη μάχη πρόκρισης στους ομίλους, μετά από τέσσερα παιχνίδια με προφανώς κατώτερες ομάδες, όπου όμως είχε Θεούς και δαίμονες απέναντί τους.
Σίγουρα, δεν είναι εφικτό σε ένα κείμενο να αναλύσουμε ατομικές επιδόσεις, χαρακτηριστικά ή το κατά πόσο μήνα Αύγουστο ο Τούντορ έχει εκπαιδεύσει σωστά την ομάδα. Αυτά τα πράγματα θέλουν χρόνο και υπομονή.
Όσα έχουμε δει ως τώρα από την ομάδα είναι αρκετά θετικά. Μια ευχάριστη αλλαγή του συστήματος, μια κινητικότητα εντός του γηπέδου και μια φρεσκάδα, έρχονται να «κρύψουν» τα αμυντικά προβλήματα, την έλλειψη παικτών αλλά και την καθυστέρηση στις μεταγραφές.
Η πρόκριση που πήρε ο ΠΑΟΚ στη Σλοβακία πέρα από δύσκολη, ήταν και ενδεικτική των ικανοτήτων που έχουν οι «μικροί» της ομάδας. Παίζοντας αρκετά καλό ποδόσφαιρο σε μια πέρα για πέρα εχθρική ατμόσφαιρα, ο Δικέφαλος άξιζε τη νίκη με ευρύ σκορ. Αυτή δεν ήρθε, όμως η σεζόν τώρα αρχίζει.
Σε γενικές γραμμές αναμένεται το τελικό ρόστερ της ομάδας να είναι πολύ διαφορετικό. Ουσιαστικά θεωρώ πως η έλευση ποιοτικών παικτών θα καταστήσει μεγάλο μέρος της προχτεσινής ενδεκάδας «παγκίτες» γεγονός που από μόνο του έχει ενδιαφέρον. Η ομάδα χρειάζεται σίγουρα ενίσχυση στην άμυνα, στα φτερά, στη θέση «10» (τέσσερα χρόνια το φωνάζουμε από εδώ!) ενώ νομίζω πως οι μέχρι τώρα μεταγραφές έρχονται να ενισχύσουν αθόρυβα αλλά ουσιαστικά το ρόστερ. Αυτό που μένει, είναι να έρθουν οι «κολώνες». Αυτοί που θα σύρουν το καράβι και σίγουρα η προσθήκη εμπειρίας αλλά και ποιότητας είναι αναγκαία.
Τις επόμενες μέρες θα ήθελα να σταθούμε στη δομή του ρόστερ, το σύστημα που θέλει να παίξει ο Τούντορ αλλά και τα στοιχεία των παικτών που ήρθαν στην ομάδα μέχρι τώρα.

Διαβάστε ακόμη...