Tο απόλυτο μηδενικό

Σε μια μέρα που η ξεφτίλα του κράτους πιστοποιείται μέσα στη Βουλή, σε αθλητικό επίπεδο κάτι τέτοιο δεν αποτελεί καν είδηση.
Προπονητής της Κερκίδας
Tο απόλυτο μηδενικό

Καθώς όμως η συγκεκριμένη στήλη ασχολείται με την παρουσία του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ και μόνο, θα εστιάσουμε εκεί.

Ο Δικέφαλος δυστυχώς διέψευσε όλους τους αισιόδοξους φίλους του και παρουσιάστηκε κάτι παραπάνω από παθητικός στον Πειραιά.

Η ομάδα παρατάχθηκε με κάποιες αποτυχημένες –θεωρώ- εμπνεύσεις του ΓΧ με την τοποθέτηση του Λίνο ως αριστερού εξτρέμ, τη μετατόπιση του Στοχ δεξιά και τον Βούκιτς βασικό αλλά φανερά εκτός κλίματος και το πλήρωσε πάρα πολύ γρήγορα.

Βέβαια, για τα ΔΩΡΑ που έκανε ο ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα στους αντιπάλους, υπάρχει ξεκάθαρη και ατομική ευθύνη παικτών που ήταν όχι απλά κατώτεροι των περιστάσεων αλλά και πιθανώς πραγματοποίησαν ΟΣΟ παιζόταν παιχνίδι (δηλαδή μέχρι το… 40’) τη χειρότερη εμφάνιση που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας, μετά το φιλικό με τη Braunschweig.

Δύο από αυτά τα δώρα τα εκμεταλλεύτηκαν ποιοτικά οι αντίπαλοι επιθετικοί και το 2-0 ήταν πραγματικότητα.

Δεν ξέρω αν στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ στάθηκε τυχερός ή απλα ισορρόπησε το παιχνίδι. Δεν προλάβαμε ποτέ να το μάθουμε λόγω των οργίων που έγιναν.

Το σίγουρο είναι πως ο Δικέφαλος απογοήτευσε σε πολύ μεγάλο βαθμό, δεν είχε ΠΟΤΕ ξεκάθαρο πλάνο για το τι επιδίωκε στο γήπεδο. Ήθελε να αμυνθεί; ΔΕΝ το έκανε. Ήθελε να επιτεθεί; ΔΕΝ το έκανε.

Μόνο όταν οι περιστάσεις τον ανάγκασαν, στόχευσε σε κάτι (στη διατήρηση του σκορ) και το επεδίωξε πετυχημένα.

Συμπερασματικά και χωρίς να υπάρχει λόγος να επεκταθώ για ένα παιχνίδι 40 λεπτών, θεωρώ πως σήμερα ΤΟΣΟ ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ΟΣΟ και οι παίκτες φέρουν μεγάλη ευθύνη για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σ αυτό το πρώτο μέρος της αναμέτρησης ΠΙΣΩ στο σκορ με 2-1.

Η φοβικότητα, η άνευ όρων παράδοση και η παραίτηση, ΔΕΝ είναι στοιχεία που επιτρέπονται στον ΠΑΟΚ.

Παίκτες όπως ο Τζαβέλας, ο Νάτσχο, ο Σκόνδρας ειλικρινά μου προκάλεσαν σοκ με τα λάθη ή την αδυναμία τους να κάνουν κάτι θετικό στο παιχνίδι.

Ελπίζουμε στη ρεβάνς. Τα των διαιτητών, θα τα γράψουν άλλοι.

Βαθμός αγώνα, παικτών και προπονητή : 0/10 με μοναδικές εξαιρέσεις τον Κλάους που πάλεψε όσο μπορούσε και τον Γλύκο που δεν έφερε ευθύνη στα γκολ.

Διαβάστε ακόμη...