Πρώτο δείγμα, θετικό…

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο φιλικό της χρονιάς, απέναντι σε ένα καλό αντίπαλο, τα πήγε καλά…
Προπονητής της Κερκίδας
Πρώτο δείγμα, θετικό…

Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, θα πρέπει να ομολογήσουμε πως ο ΠΑΟΚ τα πήγε πολύ καλά. Αλλά αν θέλουμε να παραμείνουμε δίκαιοι, πρέπει να τονίσουμε πως και οι αντίπαλοι παραήταν μέτριοι…

Ο Δικέφαλος λοιπόν, σε ένα ματς όπου πολλοί προέβλεπαν «τεσσάρα» εις βάρος του, όχι μόνο άντεξε αλλά απέδωσε και κατά διαστήματα πολύ θετικό ποδόσφαιρο.

Στην ουσία ο ΠΑΟΚ υστέρησε μόνο στο γκολ. Κατά τα λοιπά, είχε πολλά στοιχεία που κανείς μας δεν περίμενε να δει τόσο νωρίς. Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας φουσκώνει τα μυαλά, καθώς ΠΟΤΕ τα φιλικά δεν αποτελούν εγγύηση για την πορεία μιας ομάδας. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε πως οι αντίπαλοι ήταν μάλλον κακοί σε απόδοση, τότε αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχει ακόμα δρόμος.

Εν τούτοις, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως σήμερα, ο ΠΑΟΚ έβγαλε στο χορτάρι, μετά από λίγες μέρες προετοιμασίας, πράγματα που πέρυσι χρειάστηκαν μήνες για να τα δούμε στο γήπεδο.

Στα θετικά λοιπόν του αγώνα, έχουμε να παρατηρήσουμε :

α) Τη νηφαλιότητα και απλότητα που έβγαινε μπροστά η ομάδα. Χωρίς πανικό, και με χαμηλές μπαλιές.

β) Την οξυδέρκεια στις αντεπιθέσεις, δείγμα κυρίως της κλάσης του Βούκιτς αλλά και της ταχύτητας του Πόποβιτς.

γ) Την συμπαγή παρουσία στα μετόπισθεν, καθώς ουσιαστικά η ομάδα δεν απειλήθηκε ουδέποτε.

δ) Τη σταθερή παρουσία ανάμεσα στα δύο ημίχρονα, παρά τις δύο ενδεκάδες και παρά την παρουσία παικτών σε «ξένες» γι αυτούς θέσεις στο γήπεδο.

Καθώς όμως όλα τα παραπάνω έδωσαν θετική εντύπωση, στα αρνητικά έχουμε να τονίσουμε :

α) Τις αρκετές λάθος μεταβιβάσεις από την άμυνα προς τα χαφ, κάτι που νομίζω πως οφείλεται στην έλλειψη ενός χαφ που θα παραλάβει τη μπάλα για να την προωθήσει.

β) Το γεγονός πως η ομάδα παραήταν φρέσκια για πρώτο ματς. Και λίγο πιο «χώμα» να ήταν οι παίκτες, δεν θα το παρεξηγούσε κανείς. Σε καμία βέβαια περίπτωση δεν έχουμε τη δυνατότητα να ξέρουμε να γίνεται ή όχι καλή δουλειά στις προπονήσεις.

Καθώς όμως έχουμε εικόνα και από τα πρώτα φιλικά προηγούμενων ετών, δεν μπορούμε παρά να τονίσουμε πως ο ΠΑΟΚ σήμερα παρουσιάστηκε ως ΟΜΑΔΑ, σε αντίθεση με παλιότερες σεζόν όπου απέναντι σε σαφώς κατώτερους αντιπάλους (από Βουλγαρία ή β’ εθνική Βελγίου), η ομάδα έχανε τα αυγά και τα πασχάλια.

Συνεπώς, όσο ανούσιο ή χαζό κι αν είναι να συζητάμε για ένα φιλικό, κανείς δεν μπορεί να παραστήσει ότι σήμερα δεν έχει νόημα πως έπαιξε ο ΠΑΟΚ.  Έχει και παραέχει, ακόμα και για ψυχολογικούς λόγους για την ομάδα αλλά και για τον κόσμο.

Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστούν ακόμα αρκετές εμφανίσεις για να βγάλουμε συμπέρασμα και να σταθεροποιηθούν κάποια πράγματα στην ομάδα. Είναι βέβαιο πως και ο Στέφενς ακόμα μαθαίνει την ομάδα.

Εν γένει όμως : Πρώτο δείγμα, θετικό!

Διαβάστε ακόμη...