Καθάρισε παίζοντας για 20 λεπτά!

Για την προτελευταία αγωνιστική για τη χρονιά 2019, ο Δικέφαλος του Βορρά είχε μια ακόμα επίσκεψη στην Αθήνα απέναντι στον Πανιώνιο.
Προπονητής της Κερκίδας
Καθάρισε παίζοντας για 20 λεπτά!

Ο προπονητής της κερκίδας κατάφερε να τρυπώσει στο γήπεδο της Πλατείας ώστε να απολαύσει μια νίκη παραμένοντας 50 ματς αήττητος.

Ο Αμπέλ Φερέυρα κράτησε σταθερή την τετράδα της άμυνας, με τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Μίσιτς-Αουγκούστο ως κεντρικά χαφ. Στις πτέρυγες τοποθετήθηκαν οι Λημνιός-Μπίσεσβαρ με τον Καντουρί να παίζει λίγο πιο πίσω από τον Άκπομ. Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά ώστε να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης, προσπαθώντας να ασκήσει πίεση κυρίως από την πλευρά του Γιαννούλη-Μπίσεσβαρ. Το τέμπο που δόθηκε μετά το δεκαπεντάλεπτο ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκό για τον αντίπαλο, ο οποίος κλείστηκε στο 1/3 του γηπέδου και προσπαθούσε να παίξει την κόντρα.

Το παιχνίδι μας διακρινόταν από μια ανούσια κατοχή, χωρίς το μυαλό μας να γεννάει ιδέες, με τον Πανιώνιο να αποκρούει σχετικά εύκολα τις επιθετικές μας προσπάθειες. Στο χώρο του κέντρου ο Μίσιτς έπιασε καλά στάνταρ, όπως μας έχει συνηθίσει, αλλά δεν είχε σε καλό συμπαραστάτη το Αουγκούστο, ο οποίος είχε αρκετά λάθη και δεν προσέφερε πολλά στην ανάπτυξη της ομάδας κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Αν στην εξίσωση προσθέσουμε και τη μέτρια εμφάνιση του Μπίσεσβαρ, καταλαβαίνει κανείς ότι περιμέναμε ατομικές εξάρσεις των παικτών ώστε να δημιουργηθεί αξιόλογη τελική.

Η δεξιά πλευρά με τους Μάτος-Λημνιό ήταν πλήρως ακίνδυνη, μιας και τα τρίγωνα που προσπάθησαν να βγάλουν οι παίκτες γίνονταν στην απέναντι πλευρά, με τον Καντουρί να προσπαθεί να δημιουργήσει υπεραριθμία ώστε να αιφνιδιάσουμε τον αντίπαλο. Η αλήθεια είναι ότι οι τελικές πάσες δεν ήταν αυτές που έπρεπε, με αποτέλεσμα η ομάδα να αποπνέει μια νευρικότητα, καθώς οι προσπάθειες ήταν ημιτελείς.

Οι μόνες απειλές προήλθαν από κάποιες κάθετες που έβγαλε ο Καντουρί στον Άκπομ, είτε από σουτ των Μίσιτς-Αουγκούστο, από τα οποία κυρίως του Βραζιλιάνου ήταν σουτ με αξιώσεις. Στο αμυντικό κομμάτι ένα μικρό πρόβλημα το είχαμε, μιας και η αριστερή πλευρά είχε κάποια κενά, με το Μπισεσβαρ να μην είναι τόσο συνεπής στα καθήκοντά του.

Ο αντίπαλος δε θεωρώ πως πίστεψε ότι μπορεί να απειλήσει τον Ζίβκοβιτς, αν εξαιρέσουμε το φάουλ που κέρδισαν οι Νεοσμυρνιώτες στο τέλος του ημιχρόνου. Ο Σέρβος πορτιέρο δίνει μεγάλη σιγουριά στα μετόπισθεν κατευθύνοντας καλά το αμυντικό δίδυμο των Κρέσπο-Ινγανσον, που έχει βρει πολύ καλά πατήματα με τον Ισλανδό να ανεβάζει διαρκώς ρυθμό και να δείχνει την ποιότητά του. Ο Ισπανός ξέρουμε τι καπνό φουμάρει εδώ και 3 χρόνια και ελπίζουμε ο τραυματισμός στο τέλος του ματς να μην τον κρατήσει εκτός.

Όλα όσα συνέβησαν στο πρώτο ημίχρονο, αναποδογύρισαν στο δεύτερο μέρος, με τον Αντελίνο να περνάει στη θέση του Καντουρί που δέχθηκε πολύ άσχημο μαρκάρισμα προς το τέλος του ημιχρόνου, στο οποίο δε δόθηκε καν φάουλ. Ο Βιεϊρίνια πέρασε μπροστά από τον Γιαννούλη με τον Μπισεσβαρ να μετατοπίζεται στη θέση, που θεωρώ ότι του ταιριάζει καλύτερα, πίσω από τον επιθετικό. Το μυαλό μας μπήκε στη θέση του, η νοοτροπία μας άλλαξε 100%, με τους παίκτες να καταλαβαίνουν ότι χωρίς πάθος και καθαρό μυαλό, δε βγαίνει το ματς.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ένωσε τις γραμμές της ομάδας, η μπάλα κυκλοφόρησε ορθολογικά, ο Μίσιτς προσέφερε μέγιστα στο passing game και όλα ήταν πλέον θέμα χρόνου. Η ομάδα βρήκε γρήγορα γκολ από εκτέλεση κόρνερ με τον Άκπομ να στρώνει με κεφαλιά στον Ίνγανσον και τον Ισλανδό σαν επιθετικός killer κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα. Μετά όλα έγιναν έτσι όπως έπρεπε, με τον ΠΑΟΚ να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του γηπέδου, ο Γιαννούλης να κάνει τα γνωστά Overlap, το Λημνιό να εμφανίζεται στο γήπεδο και να απειλεί, το Μάτος να ανεβαίνει την πλευρά και τον Άκπομ να τροφοδοτείται με σωστό τρόπο.

Η ομάδα μας έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο βγάζοντας συνδυασμούς είτε από αριστερά με το Βιεϊρίνια να μοιράζει παιχνίδι στην πλευρά του, τον Μίσιτς να κάνει τη γνωστή κίνηση στη δεξιά πλευρά μπροστά από το Λημνιό και να τροφοδοτεί είτε τον Μπίσεσβαρ είτε τον Άκπομ. Ο Ολλανδός είχε δύο πολύ καλά σουτ τα οποία έβγαλε ο αντίπαλος τερματοφύλακας έπειτα από συνδυαστικό παιχνίδι.

Ο Δικέφαλος βρήκε και δεύτερο γκολ από εκτέλεση κόρνερ, πράγμα το οποίο δείχνει ότι δουλεύονται οι συγκεκριμένες φάσεις μιας και οι 2 εκτελέσεις ήταν στο ίδιο σημείο, και κάπως έτσι κλείδωσε ένα πολύ εύκολο διπλό.

Ο ΠΑΟΚ παίζοντας για 20 λεπτά έβαλε 2 γκολ, δημιούργησε άλλες 3-4 κλασικές ευκαιρίες οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν εκτοξεύσει το σκορ, άλλα μάλλον τα κρατάει για αλλού η ομάδα. Η είσοδος των Μαουρίτσιο-Πέλκα ήταν καλή ώστε να διατηρούνται σε ρυθμό, μιας και ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια με συνεχόμενα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Οι συνεχόμενοι αγώνες θα δώσουν την ευκαιρία στον Πορτογάλο τεχνικό να βάλει και άλλους παίκτες στο rotation, πράγμα το οποίο φαίνεται να χειρίζεται καλύτερα τον τελευταίο καιρό.

Η ομάδα παίζοντας στοιχειωδώς για 20-30 λεπτά έδειξε μέρος των ικανοτήτων της, αλλά δε γίνεται κάθε ματς να περιμένουμε το δεύτερο ημίχρονο για να παίξουμε αυτό που μπορούμε. Ο προπονητής πρέπει να περάσει στην ομάδα τη νοοτροπία του μπαίνω στο γήπεδο δίχως αύριο από το πρώτο λεπτό. Είναι κάτι που σίγουρα θέλει δουλειά, αλλά θεωρώ πως θα το καταφέρει ο Αμπέλ μιας και δείχνει ευελιξία στις απόψεις και στο πως αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο.

Επόμενο ματς εντός με τον Ατρόμητο, ένα ματς που πρέπει να καθαρίσουμε για να κλείσει ομαλά η χρονιά. Μην ξεχάσουμε όμως να δείξουμε τη στήριξη σε ένα άλλο τμήμα του ΠΑΟΚ, στο μπάσκετ. Μας έχει ανάγκη το τμήμα του Μπάσκετ και πρέπει να ανταποκριθούμε!!

ΠΑΜΕ ΠΑΟΚΑΡΑ!

Υ.Γ. H φωτογραφία του εξωφύλλου αφιερώνεται σε αυτούς που κατάφεραν να σπάσουν τις άδικες, άσχετες αποφάσεις αυτών που δεν ξέρουν να χειριστούν ούτε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Διαβάστε ακόμη...