Πήρε ψυχολογία, οφείλει να ανέβει κι άλλο!

Για την πρώτη αγωνιστική της superleague , η ομάδα μας αντιμετώπισε τον Παναιτωλικό στη σχεδόν κατάμεστη Τούμπα.
Προπονητής της Κερκίδας
Πήρε ψυχολογία, οφείλει να ανέβει κι άλλο!

Ο προπονητής της κερκίδας πήρε τη γνώριμη του θέση και είναι έτοιμος να δώσει όλες τις λεπτομέρειες που καταχώρησε στο μπλοκάκι του.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, Αμπέλ Φερέιρα, παρέταξε τη γνώριμη τετράδα στην άμυνα με τα κεντρικά χαφ να είναι ο Εσίτι και ο Αουγκούστο, έχοντας στα πλάγια τους Μπίσεσβαρ και Λημνιό και στη θέση των επιθετικών τους Πέλκα και Σβιντέρσκι. Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο αναλαμβάνοντας τα ηνία του αγώνα με το παιχνίδι να περνάει πολύ από τα πόδια του Αουγκούστο, ο οποίος μοίρασε κάθετα την μπάλα προσπαθώντας να σπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων. Ο Εσίτι ήταν πολύ καλός στην αναχαίτιση του αντιπάλου, δίνοντας δεύτερες επιθέσεις στην ομάδα μας, καθώς και άνοιξε αρκετέ φορές το παιχνίδι στα πλάγια με πολύ χαρακτηριστικό και άνετο τρόπο.

Η ομάδα μας δεν κατάφερε να ανοίξει νωρίς στο σκορ παρότι πάτησε αρκετές φορές την περιοχή του αντιπάλου. Λίγο τα μέτρια τελειώματα του Πέλκα, μια οι κακές τελικές πάσες δε δώσανε το δικαίωμα να ξαφνιάσουμε τον αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ άσκησε πίεση ψηλά στον αντίπαλο, μιας και οι Αουγκούστο και Γιαννούλης παίρνανε μέτρα στο γήπεδο, ώστε να δώσουν βοήθειες στο pressing των Πέλκα και Σβιντέρσκι. Κάποιες φορές οι παγίδες βγήκανε και βγάλαμε επιθέσεις, κάποιες φορές το καλό passing game του αντιπάλου έσπασε την πίεσή μας, αλλά τα μπακ μας καλύψανε το κενό που είχε δημιουργηθεί.

Ένα πράγμα που παρατηρήθηκε ήταν ένα πρόβλημα στο αμυντικό transition, μετά το σπάσιμο αυτής της πίεσης, καθώς τα χαφ μας είχαν σχετικές αργές επιστροφές. Δε συνέβη πολλές φορές, όμως είναι κάτι το οποίο πρέπει να διορθωθεί, αν και ο αντίπαλος δεν ήταν αμελητέος. Ο ΠΑΟΚ δούλεψε τις πλευρές του κυρίως με τον Μπίσεσβαρ να εκμεταλλεύεται τα ανεβάσματα του Γιαννούλη και τον Λημνιό να τροφοδοτείται από τις γλυκές κάθετες πάσες του Αουγκούστο ή από τις αλλαγές παιχνιδιού του Εσίτι. Υπήρχε ένας επιθετικός πλουραλισμός, μιας και ο Λημνιός ήταν σαφώς πιο δημιουργικός από άλλες φορές, γυρνώντας κάποιες πολύ καλές σέντρες στο κέντρο της περιοχή και ο νεαρός αριστερός μπακ ντούμπλαρε τον Μπίσεσβαρ δημιουργώντας υπεραριθμία.

Η τελική προσπάθεια δε μας έβγαινε αν και όλα γίνονταν όπως έπρεπε. Το ρόδι έσπασε ο νεαρός Πολωνός ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Γιαννούλη, η οποία πήγε συστημένη στο κεφάλι του Σβιντέρσκι, με τον τελευταίο να την καρφώνει στα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στο ίδιο ρυθμό τα επόμενα λεπτά βγάζοντας κι άλλες φάσεις αλλά το τελευταίο πεντάλεπτο οπισθοχώρησε, δίνοντας γήπεδο στον αντίπαλο χωρίς λόγο. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν κάποιες φορές στην επίθεση χωρίς να απειλήσουν ιδιαίτερα.

O Aμπέλ Φερέιρα δεν προχώρησε σε αλλαγές στο ημίχρονο δείχνοντας ικανοποιημένος από το πρώτο 45λεπτο, η ομάδα μας όμως μπήκε φανερά μουδιασμένη στο δεύτερο μέρος και όταν το παιχνίδι δεν έχει καθαρίσει, δεν έχεις δικαίωμα να χαλαρώνεις. Ο ΠΑΟΚ έκανε εύκολα λάθη στο ανέβασμα της μπάλα, προσπαθώντας να ανεβάσει την μπάλα από τις πίσω γραμμές, αλλά χωρίς να έχει ιδιαίτερη σιγουριά, έδωσε επιθέσεις που θα μπορούσαν να στοιχίσουν. Τα χαφ μας σε αυτό το χρονικό διάστημα από το 45ο-55ο λεπτό δεν μπόρεσαν να ελέγξουν το παιχνίδι και αυτό είναι ένα κομμάτι το οποίο οφείλει να δει ο προπονητής και να αντιμετωπίσει. Ο Πορτογάλος τεχνικός βλέποντας ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά στην ομάδα του, πέρασε στον αγώνα τον Μίσιτς στη θέση του Μπίσεσβαρ, μετατοπίζοντας τον Πέλκα στα πλάγια και βάζοντας το Κροάτη χαφ σε μια θέση μεταξύ των χαφ και των επιθετικών. Ένα σενάριο το οποίο αρχικά μας παραξένεψε, αλλά είχε αρκετή δόση λογικής.

Ο Μίσιτς έδωσε πιο σίγουρες μπαλιές στους πλάγιους χαφ, ανέβασε τα μέτρα μας στον αγωνιστικό χώρο και η ομάδα λειτούργησε σαφώς καλύτερα. Ο Μάτος πήρε μέτρα στο δεύτερο ημίχρονο και ο Λημνιός πέρασε αρκετές φορές μπαλιές από τα πλάγια, με τον Μίσιτς να περνάει και αυτός μπαλιά, αλλά τους Πέλκα Σβιντέρσκι να μην προλαβαίνουν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να τελειώσει το ματς και ο Φερέιρα έβαλε και τον Άκπομ στην επίθεση στη θέση του νεαρού Πολωνού. Η πίεση μας απέφερε καρπούς με τον Μίσιτς να βγαίνει από τα πλάγια και να δοκιμάζει κάτι σαν σέντρα σουτ, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να καταλήγει στα δίχτυα του αντίπαλου τερματοφύλακα. Ο ΠΑΟΚ έκανε τη δουλειά του και από κει και πέρα προσπάθησε να βγάλει το ματς όσο πιο εύκολα γινόταν.

Η γενική χαλάρωση της ομάδας έφερε ένα γκολ, το οποίο δεν έπρεπε να δεχτούμε, μιας και δεν υπάρχει λόγος να δίνεις στον αντίπαλο δικαίωμα να ελπίζει ούτε για 1 λεπτό. Δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση ούτε για το 92ο λεπτό. Γενικά η άμυνά μας και σήμερα και στο παιχνίδι με τη Σλόβαν δεν πάταγε πολύ καλά με τον Βαρέλα να μην είναι σε τόσο καλή φόρμα. Αντίθετα ο Κρέσπο παραμένει από τους πιο σταθερούς της ομάδας.

Σε γενικές γραμμές ο ΠΑΟΚ δεν ήταν κακός σήμερα αλλά τέτοια ματς πρέπει να τα τελειώνεις από νωρίς χωρίς να σπαταλάς πολλές ευκαιρίες, καθώς μπορείς να κάνεις πολύ καλύτερη διαχείριση των δυνάμεών σου. Ο προπονητής έκανε ένα σχετικά καλό rotation ξεκουράζοντας Ζαμπα-Ακπομ-Καντουρί και δίνοντας ευκαιρίες στο Λημνιό και στον Αουγκούστο, δείχνοντας ότι υπολογίζει σε αρκετές μονάδες, κάτι το οποίο του βγήκε σήμερα, όπως και οι αλλαγές που έκανε σήμερα τον βοήθησαν.

Οφείλει να εκμεταλλευτεί και το υπόλοιπο ρόστερ, μιας και παίκτες όπως ο Στοχ μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν και σαν βασικοί, την ώρα που ο Ζαμπά δε δείχνει στην καλύτερη κατάσταση. Ο σχηματισμός που χρησιμοποιεί ο Πορτογάλος τεχνικός είναι ένα ζήτημα, αλλά προς το παρόν με το υλικό που έχει πρέπει να πορευτεί, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και ούτε δικαίωμα να δημιουργηθεί θέμα μεταξύ των παικτών.

Ο ΠΑΟΚ έχει έναν πρώτο τελικό την Πέμπτη απέναντι στη Σλόβαν, καθώς δεν έκανε το χρέος του μέσα στη Σλοβακία και δεν επιτρέπεται να μην περάσει στους ομίλους του Europa League. Δεν είναι εύκολο το ματς γιατί δεν πρέπει να δεχθούμε γκολ και πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν. Χαλαρότητα και ωχαδερφισμός δεν επιτρέπονται! Μπαίνουμε με το μαχαίρι στα δόντια και κάνουμε αυτό που πρέπει. Ο κόσμος οφείλει να στηρίξει την προσπάθεια και το γκολ θα έρθει. Υπάρχει πίεση, υπάρχει άγχος, αλλά πρέπει με υπομονή να στηρίξουμε την προσπάθεια της ομάδας.

Ραντεβού την Πέμπτη!

ΠΑΜΕ ΠΑΟΚΑΡΑ!

Υ.Γ. Μπράβο στο PAOKTV που για πρώτη φορά έκανε κάτι εξαιρετικό για τα ελληνικά δεδομένα, πρωτοπορώντας και δίνοντας ένα ηχηρό χαστούκι σε αυτούς που προσπαθούν να πουλήσουν τρέλα στον ΠΑΟΚ. 45.000 συνδρομές στο πρώτο ματς! Με γήπεδο σχεδόν γεμάτο! Άντε να βρείτε views από τις υπόλοιπες ομάδες κύριοι της Νοβα! Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και στον κόσμο που αγκάλιασε την προσπάθεια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ μας μεγαλώνει, αλλά σε κάποιους δεν αρέσει... Ξυδάκι!

Διαβάστε ακόμη...