Λάθος νοοτροπία, άμεση ανασυγκρότηση!

Ο ΠΑΟΚ χθες βρισκόταν στην Ουγγαρία για να διεκδικήσει τη συνέχεια στους ομίλους του Europa League.
Προπονητής της Κερκίδας
Λάθος νοοτροπία, άμεση ανασυγκρότηση!

Πέρα από τον προπονητή της κερκίδας και 1500 κομάντο κανείς άλλος δεν ήταν 100% εκεί.

Ο ΠΑΟΚ μετά το στραβοπάτημα μέσα στην Τούμπα με την Βίντι, δεν έπρεπε να χάσει σε καμιά περίπτωση προκειμένου να μη ζητά θαύματα στα επόμενα δυο ματς του ομίλου. Ο ΠΑΟΚ βρήκε και χθες τρόπο να χάσει από την Ουγγρική ομάδα στη μοναδική ευκαιρία που έκανε ο αντίπαλος.

Η ομάδα μας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με την γνώριμη τετράδα στην άμυνα πέρα του Βιειρίνια, όπου στη θέση μπήκε ο Τόσκα και στο κέντρο τοποθετήθηκαν οι Σάκχοφ-Βενρμπλουμ και Καντουρί με τους Ζαμπά-Λημνιό να είναι στα φτερά πίσω από τον Πρίγιοβιτς. Ένα κέντρο τόσο βαρύ προφανώς δεν είχε καμιά τύχη απέναντι σε έναν ταμπουρωμένο και καλά δουλεμένο, αμυντικά, αντίπαλο.

Το παιχνίδι αρκέστηκε στη φλυαρία της κατοχής και της προσπάθειας να φτάσει η μπάλα στον Ζαμπά ή στο Λημνιό, ώστε να βγει κάποια σέντρα. Η πίεση μας δε βγήκε ποτέ στον αντίπαλο, σε καμιά φάση δεν πιέσαμε ουσιαστικά και ομαδικά και ο χρόνος κυλούσε εναντίον μας. Σε ένα κέντρο όπου ο Σουηδός είναι το καθαρό εξάρι που κόβει, τον Σάκχοφ να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό και τον Καντουρί να παίζει σα σπεσιαλίστας του είδους είσαι καταδικασμένος. Και αυτό γίνεται δεύτερο σερί ματς, γιατί και μέσα στο Περιστέρι χάθηκε το κέντρο και μέχρι να έρθει η πρώτη αλλαγή είχαμε δεχθεί το τέρμα και τρέχαμε να βάλουμε γκολ.

Όσο επιμένει ο προπονητής σε κάποια πρόσωπα και δε χρησιμοποιεί όλο το διαθέσιμο υλικό, θα έχουμε ζητήματα. Ξέρω ότι το πρωτάθλημα το θέλει και το αναζητά ο οργανισμός ΠΑΟΚ σαν τρελός, αλλά πρέπει να μην ξεχνάμε τους άλλους στόχους. Και πρωτάθλημα να πάρουμε θέλουμε καλές κληρώσεις, σημαίνει ότι θέλουμε και βαθμούς στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να υποτιμάμε την Ευρώπη. Κρατήθηκε στον πάγκο ο Κάνιας, για το χθεσινό ματς για να παίξει ο Σάκχοφ. Δηλαδή ο Σάκχοφ δεν μπορεί να παίξει ούτε με τον Παναιτωλικό; Δεν το πιστεύω.

Κρατιέται στον πάγκο επί πόσα ματς ο Ουάρντα και σε ένα ματς που το περιμένεις κλειστό και θες την ατομική ενέργεια, δεν τον ξεκινάς. Και έστω δεν τον ξεκινάς, βλέπεις ότι σε όλο το πρώτο ημίχρονο δε βγάλαμε φάση γιατί δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ρήγματα, γιατί να φάμε το 15λεπτο ώστε να κάνουμε αλλαγή; Το ματς δεν έβγαινε με αυτά τα χαφ και επιμέναμε να γυρνάμε την μπάλα ακίνδυνα. Δεχθήκαμε το γκολ και κλείσαμε...

Κινήσεις πανικού! Βάλε τον Μπίσεσβαρ σαν εξτρεμ την ώρα που δεν υπάρχει το πλάγιο μπακ που θ' ανέβει, ο Τόσκα σε καμιά περίπτωση δεν ταιριάζει στο στυλ που παίζει ο ΠΑΟΚ, βάλαμε και τον Άκπομ να τρέχει κάπου και κόβανε οι άλλοι για πλάκα. Mr Lutseskou χθες ήσουνα πολύ ντεφορμέ και ενώ το έργο το είδες πριν δυο βδομάδες. Βρέθηκε ο Ακπόμ μετά από πόσα ματς να μπει σε παιχνίδι που ήθελες πάση θυσία. Πώς γίνεται αυτό; Είναι εκτός κλίματος, εκτός ομάδας και μπαίνει ξαφνικά για να γυρίσει το ματς. Προφανώς και δε θα μπορέσει να αποδώσει.

Το ότι ο προπονητής βλέπει κάθε μέρα τους παίκτες, ξέρει την ψυχολογία τους, την όρεξή τους, τα πάντα τους είναι δεδομένο, αλλά κάποια στιγμή βγάζουμε μεγάλη αδυναμία στο να παίξουμε σωστά ποδόσφαιρο. Και ενώ η ομάδα έχει ένα σεβαστό υλικό για να ανταπεξέλθει και στις 3 διοργανώσεις. Κάποιοι παίκτες τραβάνε κουπί εδώ και καιρό και είναι έτοιμοι να σκάσουν, βλ. Μάτος-βιειρίνια-Βαρέλα κ.α. Δε γίνεται να μην μπορούμε να εμπιστευτούμε ούτε έναν αναπληρωματικό στα πιο υποδεέστερα ματς. Η διαχείριση πρέπει να γίνεται πιο σωστά κατά τη γνώμη μου και ανάλογα με το κάθε ματς και τις απαιτήσεις του.

Το χθεσινό ματς αποτελεί παρελθόν! Πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο ζορίσανε τα πράγματα, αλλά τον ΠΑΟΚ στα ζόρια τον βλέπεις δυνατό. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, ξεκινώντας από την Κυριακή με τον Παναιτωλικό, οφείλουν όλοι να μπουν με το μαχαίρι στα δόντια. Όποιος και να παίξει, δε νοείται να μην τα δώσει όλα, μιας και σίγουρα κάποιοι ονειρεύονται στραβοπατήματα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο ΠΑΟΚ με σοβαρότητα και πάθος θα πάρει το ματς. Μπλαζέ υφάκια παικτών να μείνουν στο σπίτι και όποιος μπει μέσα να τα δώσει όλα.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ που ήταν μοναδικός χθες στη Βουδαπέστη, δεν πρέπει να απογοητευτεί από την κακή εμφάνιση και την ήττα. Ο στόχος του πρωταθλήματος είναι μπροστά και πρέπει να τον κυνηγήσουμε με λύσσα και η Ευρώπη δεν έχει τελειώσει ακόμα. Είναι φαρμάκι πικρό να κάνεις τόσα χιλιόμετρα και να μην βλέπεις μισή θετική ενέργεια, αλλά ΠΑΟΚ είσαι και στα δύσκολα τον ξέρουμε τον ΠΑΟΚτσή δυνατό και ασπίδα στην ομάδα.

Υ.Γ.Η αγάπη της οικογένειας Σαββίδη είναι δεδομένη για τον ΠΑΟΚ αλλά ο κάθε ένας υπάλληλος μέσα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει τη δική του θέση και αρμοδιότητα. Κατά αυτόν τον τρόπο ο προπονητής συνεργάζεται με τους παίκτες για την ομάδα, με τον Τεχνικό Διευθυντή για τις μεταγραφές κ.ο.κ. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την ενασχόληση και τη διαρκή στήριξη των υιών Σαββίδη με την ομάδα, ξέρουμε πως νοιώθουν, αλλά στο μεταγραφικό σχεδιασμό γίνονται λάθη και η ομάδα έχει πολύ αξιόλογα στελέχη όπως ο κος Μίχελ που έχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία για να βοηθήσουν στον καταρτισμό του ρόστερ. Ο ΠΑΟΚ είχε 3 σέντερ μπακ πέρυσι, πήρε ένα φέτος(το ακριβοπλήρωσε) και αυτός είναι σχεδόν εκτός ομάδας. Αυτό πιστώνεται σε όλο τον οργανισμό ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ κράτησε ως εξτρέμ τον Ουάρντα για να παίζει 10 λεπτά; Ο ΠΑΟΚ κράτησε τον Κίτσιου για να δώσει βοήθειες πότε στον Μάτος;

Υ.Γ.4 Ο οργανισμός ΠΑΟΚ πρέπει το χειμώνα να δουλέψει το θέμα του ρόστερ όσον αφορά και τις αποχωρήσεις όσο και τις μεταγραφές από τώρα!!! Όσοι πρέπει να έρθουν, αν έρθουν 31 Γενάρη θα παίξουν τον Μάρτιο. Είμαστε τόσο κοντά στο να αλλάξουμε επίπεδο. Μην το στερήσουμε από την ομάδα μας. Έχουν δαπανηθεί σοβαρά χρήματα και είναι κρίμα από λάθος κινήσεις να μην κάνουμε το βήμα παραπάνω.

ΠΑΜΕ ΠΑΟΚΑΡΑ!!!!

Διαβάστε ακόμη...