Δε φοβάται κανέναν!

Για τον επαναληπτικό της τρίτης φάσης των προκριματικών του champions league ο ΠΑΟΚ έκανε μια ακόμα συγκλονιστική εμφάνιση και πλέον όλα είναι πιθανά.
Προπονητής της Κερκίδας
Δε φοβάται κανέναν!

Ο προπονητής της κερκίδας πήρε θέση στις κερκίδες του γηπέδου της Μόσχας και η ανάλυση ξεκινά. Ο ΠΑΟΚ ήξερε ότι θα έχει πολύ δύσκολο απέναντι στην Σπαρτάκ Μόσχας, χωρίς όμως πλέον να φοβάται τον αντίπαλο όπως στα πρώτα λεπτά του ματς της Τούμπας.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου διατήρησε μεσοεπιθετικά τη συνταγή του και πρόσθεσε τον Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο, περνώντας τον Κρέσπο ως κεντρικό αμυντικό δίπλα στον Βαρέλα. Ο ΠΑΟΚ μπήκε υποψιασμένος στον αγωνιστικό χώρο ξέροντας πως θα δεχθεί πίεση και έβαλε ψηλά τις γραμμές του, προκειμένου να μη δώσει πρωτοβουλία κινήσεων στους γηπεδούχους και το κατάφερε. Το πρέσινγκ των Πέλκα-Πρίγιοβιτς στα αντίπαλα μπακ ήτανε εξαιρετικό, χωρίς να αφήνουν εύκολο passing game, παιχνίδι στο οποίο αρέσκονται οι Ρώσοι και μπορούν να σκοτώσουν οποιαδήποτε ομάδα. Συμπαραστάτες στην προσπάθειά τους τα κεντρικά χαφ Κάνιας-Μαουρίτσιο, με τον δεύτερο ειδικά να κάνει πολύ καλό παιχνίδι τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μη δώσει χώρους στους γηπεδούχους και έπαιξε το δικό του παιχνίδι, με τους Καντουρί-Λημνιό να είναι στις πλευρές, με τον με πρώτο να βοηθά πάρα πολύ την οργάνωση και άνοιγμα του παιχνιδιού και το δεύτερο να συνδυάζεται με τα χαφ προσπαθώντας να πλαγιοκοπήσει. Κατά αυτόν τον τρόπο, ο ΠΑΟΚ βρήκε χώρους και δεν άργησε να βγάλει φάσεις, είτε από στημένα είτε από οργανωμένες ενέργειες με τους Πέλκα και Πρίγιοβιτς να χάνουν μοναδικές ευκαιρίες, στις οποίες θα μπορούσε η υπόθεση πρόκριση να είχε καθαρίσει από νωρίς. Στην κόντρα η ομάδα μας ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς όσο αντίπαλος ανέβαζε παίκτες προσπαθώντας να βρει το γκολ, τόσο ο ΠΑΟΚ έβρισκε χώρους για να χτυπήσει με μια φάση. Η τελική ενέργεια όμως δεν ήταν καλή και έτσι δεν επιτεύχθηκε το γκολ.

Στον αμυντικό τομέα στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν εξαιρετικοί, με τους Βαρέλα-Κρέσπο να κόβουν σχεδόν όλες τις μπαλιές που προσπαθούσαν να γίνουν επικίνδυνες και τον Μάτος να έχει από κοντά τον Πρόμες, τον οποίο εξαφάνισε. Μια φάση έπαιξε λάθος ο Μάτος και θα μπορούσε να ήταν μοιραία, καθώς οι γηπεδούχοι βρήκαν στημένη φάση σε καλό σημείο και το κεφάλι του Κάνιας έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Αυτή ήταν και η σημαντικότερη ευκαιρία των Ρώσων στο πρώτο ημίχρονο, ώσπου να χάσουν παίκτη με κόκκινη κάρτα. Ο ΠΑΟΚ παίζοντας με παίκτη παραπάνω, ήταν σίγουρο πως θα ασκούσε παραπάνω πίεση και έτσι έγινε για τα τελευταία 15 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, με το γκολ να μην έρχεται. Ο ΠΑΟΚ ήταν για ένα ακόμη ημίχρονο εξαιρετικός τακτικά, με όλους τους παίκτες να καταβάλουν προσπάθεια για πίεση, για γρήγορο παιχνίδι και ανάπτυξη με πολλούς τρόπους.

Στο σημείο που υστερήσαμε σε αυτό το ματς ήταν η τελική ενέργεια και το καθαρό μυαλό από τον Πέλκα κυρίως, καθώς και κάποια κενά στο χώρο του κέντρου από λάθος πάσες και κακές αντιδράσεις από τον Κάνιας. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να βρει το γκολ, αλλά όσο χάνονταν καλές ευκαιρίες τόσο το άγχος κυρίευε την ομάδα μας και η υπόθεση πρόκριση ήταν ζωντανή, με τους Ρώσους να ψάχνουν ένα γκολ και τα δώσανε όλα. Ο Ρουμάνος προπονητής, πέρασε ορθά στο ματς τον Ουάρντα στη θέση του «κιτρινισμένου» Καντουρί προκειμένου να μη δεχθεί δεύτερη κάρτα και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Αιγύπτιου εξτρέμ, ο οποίος ήταν πολύ καλός παίρνοντας πολλές προσπάθειες.

Οι γηπεδούχοι ανέβαζαν παίκτες προκειμένου να βρουν το γκολ, καταφέρνοντας να βρουν διαδρόμους, κυρίως από λάθη στο χώρο του κέντρου με τον Ζόμπνιν να είναι μια ομάδα μόνος του. Η ομάδα μας έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της για κάποια λεπτά, μην μπορώντας να κρατήσει μπάλα, με τα χαφ μας να φέρουν ευθύνη χωρίς βέβαια οι γηπεδούχοι να έχουν αξιοσημείωτη φάση πέρα από ένα στημένο και κάποια σουτ έξω από την περιοχή καθώς Βαρέλα και Χατσερίδης είχαν πολύ καλές αντιδράσεις. Ο Χατσερίδης είχε περάσει στη θέση του κουρασμένου Βιεϊρίνια, μετατοπίζοντας τον Κρέσπο στο αριστερό άκρο της άμυνας. Οι δυνατές επεμβάσεις του Χάτσερ δώσανε αυτοπεποίθηση στην αμυντική γραμμή και ο Κρέσπο τα έδωσε όλα για ακόμα μια φορά.

Το παιχνίδι είχε γίνει γκραν γκινιόλ με τον ΠΑΟΚ να βγάζει τελικές με Πέλκα και Ουάρντα, χωρίς να μπορεί να βρει το γκολ. Στο 80ο λεπτό ο Σάκχοφ πέρασε στη θέση του Πέλκα, ώστε να ελεγχθεί ο ρυθμός καλύτερα, αλλά πλέον η ομάδα μας είχε κουραστεί και οπισθοχώρησε. Η δεξιά πλευρά είχε βγάλει πολλά τρεξίματα και η κούραση ήταν εμφανής, τα κεντρικά χαφ δυσκολευόντουσαν να κρατήσουν μπάλα και έμεινε ένας Ουάρντα να προσπαθεί να επιτεθεί ψάχνοντας τον Πρίγιοβιτς. Η αλήθεια είναι ότι δεχθήκαμε αρκετή πίεση, μάλλον περισσότερη εμείς οι θεατές, καθώς οι παίκτες είχαν πολύ καλές αντιδράσεις. Το κεντρικό δίδυμο καθάρισε όλες τις ψηλές μπαλιές και δεν έδωσε δικαίωμα για δεύτερες επιθέσεις.

Αν και ψυχοβγαλτικό το τελευταίο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ πήρε τεράστια πρόκριση απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο με εμπειρία στο θεσμό του champions league και περιμένει την Μπενφίκα για την τελική διπλή αναμέτρηση, ενόψει των ομίλων. Η ομάδα του Λουτσέσκου δεν έχει να φοβάται τίποτα, καθώς είναι τόσο καλά οργανωμένη και δεμένη και μπορεί να κάνει το όνειρο πραγματικότητα.

Ραντεβού την Τρίτη για το μεγάλο ματς των play-offs!

ΠΑΜΕ ΠΑΟΚΑΡΑ!!!

Διαβάστε ακόμη...