Μυρίζει ΠΑΟΚ!!!

Για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, ο ΠΑΟΚ ήξερε ότι θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στη Σπαρτάκ Μόσχας.
Προπονητής της Κερκίδας
Μυρίζει ΠΑΟΚ!!!

Ο προπονητής της κερκίδας ανάμεσα σε 30.000 αλαφιασμένους οπαδούς κράτησε τις σημειώσεις του και μετά το χθεσινό ματς σας τις παραθέτει.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ξεκίνησε με την ίδια ακριβώς 11άδα που είχε παρατάξει στην Ελβετία, διατηρώντας τη συνοχή του συνόλου. Ο ΠΑΟΚ δυστυχώς μπήκε αρκετά νωθρά στον αγώνα και σε αυτό το επίπεδο, όλα πληρώνονται. Με την πρώτη κατεβασιά οι Ρώσοι σκοράρουν και η ήδη νωθρή Τούμπα, ξενερώνει παραπάνω. Μια προσπάθεια πολύ χαλαρή από τους Ρώσους, οι οποίοι μπροστά βγάζουν φωτιές αρκούσε να φέρει το δικέφαλο πίσω στο σκορ. Η αντίδραση όλης της ομάδας είναι κάκιστη από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο παίκτη. Όποιος παρατηρήσει το σκόρερ της Σπαρτάκ θα καταλάβει με τι άνεση κατεβαίνει από το κέντρο, υποδέχεται την μπάλα και σκοράρει με εύκολο τρόπο. Αυτό δε σημαίνει ότι ήταν εύκολα αντιμετωπίσιμη η φάση, αλλά η ευκολία με την οποία δημιουργήθηκε και μετουσιώθηκε σε γκολ, δείχνει μια νωθρότητα από όλο τον ΠΑΟΚ.

Οι Ρώσοι κυριάρχησαν στα πρώτα λεπτά στο χώρο του κέντρου κερδίζοντας όλες τις μπαλιές και ανοίγοντας με ιδιαίτερη μαεστρία το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ αρκέστηκε σε παράλληλες πάσες και προσπαθούσε κυρίως από τη δεξιά πλευρά, με τους Μάτος-Λημνιό να φτιάξει παιχνίδι μια και το κέντρο μας αδυνατούσε να ανεβάσει ρυθμό και μπάλα. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Ρώσοι στη δεύτερή τους ευκαιρία μετά από κόντρα, απόκρουση Πασχαλάκη και δοκάρι η μπάλα περνάει τη γραμμή της εστίας και το παιχνίδι μοιάζει χαμένο. Πολύ δύσκολες συνθήκες απέναντι σε έναν ικανότατο αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ μοιάζει βραχυκυκλωμένος, το σκορ απελπίζει και όλα φαίνονται μαύρα.

Στο σημείο αυτό αναλαμβάνει δράση το μέταλλο αυτής της ομάδας και ο Λαός του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε γεμίσει ασφυκτικά το γήπεδο. Το γήπεδο ξυπνάει και αφήνει τα μακρόσυρτα συνθήματα, ο Λουτσέσκου ενισχύει το κέντρο γυρίζοντας Καντουρί και Πέλκα πιο πίσω, ώστε να οργανωθεί καλύτερα το παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ βγαίνει από το καβούκι του. Το πρώτο σουτ έρχεται από τον Πέλκα, έξω από την περιοχή προσπαθώντας να βρει δίχτυα αλλά δεν απειλεί τον Ρώσο τερματοφύλακα. Ο ΠΑΟΚ αρχίζει να λειτουργεί πιο σοβαρά στον αγωνιστικό χώρο και να αξιοποιεί όλα του τα όπλα παίζοντας κάθετο ποδόσφαιρο ανεβάζοντας ταυτόχρονα τις γραμμές του, χωρίς να δίνει το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να αναπτυχθούν.

Η πρώτη καλά οργανωμένη φάση βγαίνει από αριστερά με τον Καντουρί να συνδυάζεται ωραία με τον Πέλκα και τον τελευταίο με ωραίο σουτ να ψάχνει τη γωνία του τερματοφύλακα των Ρώσων, που αποσοβεί με καλή επέμβαση τον κίνδυνο. Στο κόρνερ που ακολουθεί ο ΠΑΟΚ βρίσκει εκτεθειμένη την άμυνα των Ρώσων και κερδίζει το πέναλτυ, το οποίο του δίνει την ευκαιρία να μειώσει. Ο Πρίγιοβιτς παίρνει φόρα, αν και πολύ αγχωμένος, το σουτ δυνατό και σχετικά στο κέντρο και το πάρτυ ξεκινάει. Ο ΠΑΟΚ μειώνει, η Τούμπα φλέγεται και ομάδα και Λαός βλέπουν μπροστά το δρόμο της ανατροπής.

Το κέντρο γίνεται στιβαρό, η ομάδα ελέγχει το ρυθμό, το δίδυμο Κάνιας-Μαουρίτσιο έχει ανεβάσει στροφές και ο ΠΑΟΚ παίζει σε πολύ υψηλό ρυθμό και επίπεδο προσπαθώντας να φέρει το ματς στα ίσα. Η Τούμπα θυμίζει πλέον κάτι από τα παλιά, οι Ρώσοι φαίνονται να τα έχουν χαμένα μετά το εξαιρετικό τους ξεκίνημα και το ματς κρίνεται σε λεπτομέρειες και από παίκτες υψηλού επιπέδου. Ο Μάτος είναι ένας από αυτούς, έχοντας πολύ δύσκολο ρόλο αμυντικά να μαρκάρει τον πολύ Πρόμες, έχοντας όμως και ρόλο επιθετικά να δώσει μόνο όσα ξέρει ο ίδιος.

Ο Βαρέλα με μπαλιά ακριβείας τον βρίσκει στη δεξιά πλευρά και το βραζιλιάνικο άλογο ξεκινάει την κούρσα του, με τον Λημνιό να συγκλίνει και τους Πέλκα-Πρίγιοβιτς να έχουν πατήσει περιοχή. Το γύρισμα του Μάτος μετά τις αλλεπάλληλες τρίπλες, που μάλλον προκάλεσαν εμετό στους αντιπάλους, ήταν τέλειο ο Λημνιός τη βρίσκει έτσι ακριβώς όπως πρέπει και τα υπόλοιπα δεν περιγράφονται. Μιλάμε για ένα γήπεδο καζάνι και μια ομάδα που επιστρέφει από την κόλαση του 0-2 και δεν ξέρει που θα σταματήσει. Το μέταλλο αυτής της ομάδας φαίνεται σε κάθε ματς, που δεν απογοητεύεται από απώλειες παικτών βλ.ματς μέσα στη βασιλεία, από κακό σκορ όπως χθες. Είναι εκεί, λειτουργεί επαγγελματικά η ομάδα, αλλά λειτουργεί και συναισθηματικά.

Τέτοια ματς δε γυρνάνε εύκολα σε αυτό το επίπεδο, αν δεν έχεις μέταλλο, ομοιογένεια τσαμπουκά και πίστη. Και ευτυχώς αυτός ο ΠΑΟΚ τα έχει όλα αυτά! Οι Ρώσοι στα σκοινιά, ο ΠΑΟΚ σε φόρμα και όλα μοιάζουν πιθανά. Ο Κρέσπο τώρα βρίσκει τον Μάτος στα δεξιά, ο τελευταίος παίρνει τα μέτρα και απασφαλίζει, σέντρα με φάλτσα ο Πρίγιοβιτς ίσα που την τσιμπάει και ο Πέλκας φάτσα με το 3-2 και το κάνει! Επική ανατροπή σε 17! λεπτά με την ομάδα να κυριαρχεί μετά το 20λεπτο και να βγάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει, δείχνοντας ένα διαφορετικό επίπεδο.

Ο ΠΑΟΚ έχει επιστρέψει για τα καλά στο ματς, στην πρόκριση και όλα είναι πιθανά. Το μομέντουμ είναι μαζί του για το δεύτερο ημίχρονο, αλλά τα πάντα απαιτούν διαχείριση, λόγω της υψηλής ποιότητας του αντιπάλου, που ψάχνει μισή φάση για να μας καρφώσει. Με την αρχή του δευτέρου, παρατηρείται ένα δυναμικό ξεκίνημα από τους φιλοξενούμενους που θέλουν να βγάλουν αντίδραση, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει βρει τα πατήματα των Ρώσων, η αμυντική γραμμή με τους Βαρέλα-Χατσερίδη έχει πολύ καλύτερα πατήματα και οι προϋποθέσεις που θέλουν να δημιουργήσουν οι αντίπαλοι «σβήνονται», πριν δημιουργηθεί η σπίθα. Σε μια πολύ καλή ενέργεια ο Πασχαλάκης δείχνει τα απαραίτητα αντανακλαστικά και βγάζει με δυσκολία μια πολύ δύσκολη φάση.

Ο Λουτσέσκου θέλει να βρει μπόσικο τον αντίπαλο στην άμυνα και περνάει τον Ουάρντα στη θέση του πολύ καλού Καντουρί, προσπαθώντας να αξιοποιήσει την ταχύτητα και το απρόοπτο που μπορεί να κάνει ο Αιγύπτιος. Τακτικά ο τελευταίος ήταν πολύ σωστός στην πλευρά του μπροστά από τον Κρέσπο, όπως αντίστοιχα ο εξαιρετικός Λημνιός από τη δεξιά πλευρά. Ο ΠΑΟΚ δίνει λίγο χώρο συνειδητά στους Ρώσους και ψάχνει να βρει είτε στην κόντρα, είτε από συνδυαστικό ποδόσφαιρο το επόμενο γκολ. Η μεγάλη ευκαιρία προήλθε από την πίεση του Πέλκα ψηλά στον αντίπαλο, αξίζει να πούμε ότι με τον Πρίγιοβιτς μαζί πιέσανε σχεδόν σε όλο τον αγώνα τα αντίπαλα μπακ βρίσκοντας συμπαραστάτη κυρίως το Λημνιό και τον Ουάρντα στη συνέχεια, ο οποίος χύθηκε στο χώρο αλλά το τελείωμα δεν τον δικαίωσε. Η μπάλα έγλειψε το δοκάρι και χάθηκε τεράστια ευκαιρία να κοπούν τα πόδια των Ρώσων. Είχε εξαιρετικό ματς ο Πέλκας, αλλά έπρεπε να καθαρίσει αυτή τη φάση, ενώ στη συνέχεια φάνηκε επηρεασμένος από αυτό το χαμένο τετ-α-τετ.

Η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, προήλθε από τον Ουάρντα, ο οποίος ταλαιπώρησε ιδιαίτερα την αριστερή πλευρά του αντιπάλου όση ώρα αγωνίστηκε κάνοντας μια εξαιρετική ενέργεια και ένα φανταστικό πάρσιμο της μπάλας, γύρισε σέντρα η οποία ήταν λίγο πιο δυνατή από όσο έπρεπε. Ο Πρίγιοβιτς ήταν έτοιμος να την καρφώσει με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο και όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά, την ώρα που ο διαιτητής ανακάλυψε πέναλτυ, σε φάση που ούτε οι παίκτες δε διαμαρτυρήθηκαν. Τρελή απόφαση, τραβηγμένη από τα μαλλιά, την ώρα που αντίπαλος δεν ασκούσε κάποια ιδιαίτερη πίεση.

Ο βοηθός τερματοφυλάκων σπριντάρει και φτάνει δίπλα στον Πασχαλάκη να του μεταφέρει οδηγία, το γήπεδο βουίζει και η μπάλα κάτι χρωστάει στον ΠΑΟΚ. Έτσι και γίνεται, ο Πασχαλάκης αποκρούει, η μπάλα γυρνάει και βρίσκει στο δοκάρι και απομακρύνεται. Ίσως να ήταν και η τελευταία φάση που είδαμε στον αγώνα, άσχετα αν ο Ζαμπά μπήκε ώστε να δώσει βοήθειες στο Μάτος αμυντικά αλλά και να δημιουργήσει ρήγματα. Όσο πέρναγε η ώρα, οι ομάδες φάνηκαν να καλύπτονται με το αποτέλεσμα και όλα θα κριθούν στο δεύτερο ματς, στη Ρωσία.

Χθες γίναμε μάρτυρες ενός εξαιρετικού αγώνα, κάθε φίλαθλος τον απόλαυσε, καθώς να δεις 5 γκολ σε ένα ημίχρονο, με ανατροπή, φάσεις εκατέρωθεν, χαμένο πέναλτυ δεν είναι και ότι πιο σύνηθες, ιδιαίτερα σε αυτό το επίπεδο. Το να δεις την Τούμπα, όπως ήταν χθες Σίγουρα δε θα το δεις σε άλλο γήπεδο.

Τι κρατάμε

Σαν συμπέρασμα κρατάμε την αντίδραση του ΠΑΟΚ μετά το 20λεπτο, ο οποίος ήταν απολαυστικότατος σε ροή, ήταν τέλειος τακτικά παίζοντας σε υψηλότατο επίπεδο για πολλή ώρα. Η ομοιογένεια της ομάδας είναι αυτή που ξεχωρίζει και δίνει το δικαίωμα να κάνει τέτοιου είδους ανατροπές.

Τι πρέπει να αποφύγουμε

Η νωθρότητα στα πρώτα λεπτά δεν επιτρέπεται σε αυτά τα ματς. Οι αντίπαλοι είναι υψηλού επιπέδου και δε συγχωρούν τέτοια λάθη, λάθη τα οποία γίνανε και στ ματς με τη Βασιλεία εντός, άσχετα αν δεν τα πληρώσαμε. Το μυαλό πρέπει να είναι 100% στο ματς όχι με το που μπούμε στο γήπεδο, αλλά από το ξενοδοχείο. Έχουμε που έχουμε κάποιες απώλειες σημαντικές, πρέπει να δίνουμε το κάτι παραπάνω για να τις υπερκαλύψουμε.

Τα υπόλοιπα στη Ρωσία. Ο ΠΑΟΚ έχει τα φόντα και να σκοράρει και να πάρει αυτό που θέλει εκτός έδρας, αρκεί να δουλέψει στο 100% καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι επιστροφές των Βιειρίνια-Μπίσεσβαρ δίνουν νέα όπλα στη φαρέτρα του Ρουμάνου και αν αξιοποιηθούν σωστά, όλα γίνονται.

Να κλείσω με αυτόν τον μοναδικό κόσμο, Λαό του ΠΑΟΚ, που από πέρυσι κάποιοι έκαναν το λάθος να τον ξυπνήσουν. Η ΤΟΥΜΠΑ είναι το σπίτι ΜΑΣ και δεν περνάει κανείς εύκολα βράδια. Αυτήν την Τούμπα θέλουμε, αφήσαμε επιτέλους τα μακρόσυρτα συνθήματα που κοιμίζουν και την ομάδα και τον κόσμο και επιστρέψαμε στην Παράδοση. ΠΑΟΚ! Να δονείται η Τούμπα μόνο με αυτή τη λέξη.

Τέλος!

Τίποτα άλλο!

Υ.Γ.Η ώρα των υπευθύνων έχει φτάσει. Να δοθούν τα 2-3 ακόμα εργαλεία, για να πάμε εκεί που μας Αξίζει!

ΠΑΜΕ ΠΑΟΚΑΡΑ!!!!

Διαβάστε ακόμη...