Μέτριος ΠΑΟΚ, οφείλει να είναι πιο αποφασιστικός

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλα τα άρρωστα ΠΑΟΚτσάκια που περιμένουν πώς και πώς το πολυπόθητο για φέτος.
Προπονητής της Κερκίδας
Μέτριος ΠΑΟΚ, οφείλει να είναι πιο αποφασιστικός

Αν και την προηγούμενη βδομάδα η Τούμπα ήταν στα γιορτινά με 5άρα δεν καταφέραμε να σας δώσουμε το αλατοπίπερο της αναμέτρησης, σήμερα όμως μπήκαμε στο γήπεδο των Φαιάκων και καταγράψαμε όσα είδαμε από κοντά.

Μέτριος ΠΑΟΚ σε όλο τον αγώνα και χτυπάμε καμπανάκι, για να μην πούμε καμπάνες. Ο Ρουμάνος τεχνικός φρέσκαρε λίγο την άμυνά του δίνοντας στον Μαλεζά ένα γεμάτο παιχνίδι διατηρώντας την υπόλοιπη τριάδα όπως ξέρουμε. Στο κέντρο οι Τσίμιροτ-Μαουρίτσιο είχαν το ρόλο να οργανώνουν παιχνίδι, με τον Πέλκα πιο μπροστά τους και στις άκρες Κάμπος-Λημνιός. Μοναδικός προωθημένος ο Κουλούρης ο οποίος δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να δείξει κάτι παραπάνω.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε σχετικά νωθρά στο παιχνίδι, αλλά γρήγορα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων προσπαθώντας κυρίως από τα πλάγια να δημιουργήσει ρήγματα είτε με τους Κάμπος-Βιειρίνια από την μια μεριά είτε με τους Λημνιό-Μάτος από την άλλη. Καμιά από τις δυο πλευρές δεν μπόρεσε να λειτουργήσει καλά μιας και τα 2 εξτρέμ δεν μπόρεσαν καθόλου να πάρουν σωστές επιλογές, να συνδυαστούν να βρουν καλή ισορροπία με τα αντίστοιχα πλάγια μπακ. Η ανάπτυξη από το χώρο του κέντρου ήταν ιδιαίτερα στατική με τους Μαουρίτσιο-Πέλκα να μην πατάνε καθόλου καλά στο γήπεδο και ιδιαίτερα τον πρώτο να έχει πολλά και εύκολά λάθη.

Μόνο ο Βόσνιος χαφ ήταν πολύ καλός μαζεύοντας μπάλες και οργανώνοντας από την πίσω γραμμή. Μ αυτά και μ αυτά η ομάδα αναγκάστηκε να πάει πιο πολύ σε ατομικές ενέργειες παρά σε συνδυαστικό ποδόσφαιρο, με τον Αντελίνο να προσπαθεί είτε με σουτ είτε με γυριστές σέντρες να απειλήσει. Σε μια καλή ενέργεια ο Μαουρίτσιο σε ωραίο τσίμπημα έβγαλε σε καλή θέση τον Κουλούρη αλλά αυτός δεν μπόρεσε να σκοράρει, αν και δεν ήταν τόσο εύκολη φάση. Ο Έλληνας φορ δεν κατάφερε να βοηθήσει είτε παίζοντας με πλάτη είτε σε ανοιχτό γήπεδο. Μέχρι τη στιγμή της επίτευξης του πρώτου γκολ ο ΠΑΟΚ είχε κάποιες καλές στιγμές κυρίως από τους μέσους με τον Πέλκα-Μαουρίτσιο να δοκιμάζουν τα πόδια τους έξω από την περιοχη.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ από στημένη φάση με τον Αντελίνο να βρίσκει το συνήθη ύποπτο Μάτος, σε ένα γκολ που θύμισε πολύ το πρώτο γκολ με τη Λειβαδιά την προηγούμενη βδομάδα. Η ομάδα μας προσπάθησε να πιέσει μετά το γκολ, αλλά πάλι οι κακές πάσες στο χώρο του κέντρου στέρησαν τη γρήγορη ανάπτυξη, την μπαλιά τρύπα, το κάτι παραπάνω. Δεν απειληθήκαμε σε όλο το πρώτο ημίχρονο, αλλά οι γηπεδούχοι έδειξαν σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Παρόλα αυτά η άμυνα δεν υστέρησε με τους Βαρέλα-Μαλεζά να έχουν καλές αντιδράσεις σε όσες εστίες φωτιά πήγαν να δημιουργηθούν και τον Πασχαλάκη να μην ανησυχεί πέραν ενός σουτ. Αυτό που μας ανησύχησε κυρίως σήμερα ήταν οι αργές αντιδράσεις στο αμυντικό transition έπειτα από λάθη στον τομέα του κέντρου.

Περιμένοντας προσωπικά έστω μια αλλαγή στο ημίχρονο, βλέποντας τους πολύ κακούς Κάμπος και Κουλούρη, χωρίς να έχει κριθεί το παιχνίδι, ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν είχε την ίδια άποψη χρονικά. Η ομάδα μας μπήκε λίγο καλύτερα στο συνδυαστικό κομμάτι, με τον Πέλκα να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες ώστε να συνεργαστεί με τους ακραίους, αλλά η τελική προσπάθεια συνήθως δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Ο Μαουρίτσιο ήταν στο ίδιο στυλ, με πολλά λάθη δίνοντας στην Κέρκυρα το δικαίωμα να δοκιμάσει κάποια σουτ έξω από την περιοχή. Ο Πασχαλάκης είχε καλές τοποθετήσεις και δεν αντιμετώπισε προβλήματα.

Την ώρα που όλα έδειχναν ότι Πρίγιοβιτς και Μακ θα μπουν για να δώσουν ώθηση στον επιθετικό τομέα ο Κάμπος με προσωπική ενέργεια και εξαιρετικό τελείωμα(άσχετα αν ήθελε να κάνει σέντρα ή κάτι άλλο) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και κάπου εκεί κλείδωσε το διπλό. Οι δυο νεοεισελθέντες πήραν τις θέσεις των Κουλούρη-Λημνιού αλλά το ματς λάμβανε τυπικό χαρακτήρα. Ο αντίπαλος άνοιξε το παιχνίδι του και κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ έβγαζε πολύ πιο εύκολα τελικές, με τον Μακ να είναι ορεξάτος και σε μια περίπτωση να βγάζει σε πολύ καλή θέση τον Πέλκα, ο οποίος μετά από διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ στο υπόλοιπο του αγώνα βρήκε ανοιχτούς χώρους και έβγαλε εύκολα 3-4 τελικές ακόμα με τον Μακ να χάνει μια κλασική ευκαιρία και τον Μαουρίτσιο να βρίσκει το δοκάρι, ύστερα από εκτέλεση φάουλ. Αυτά είδαμε σε γενικές γραμμές από το σημερινό παιχνίδι. Βρήκαμε δίχτυα, πατήσαμε περιοχή, αλλά μια χαλαρότητα διέκρινε την ομάδα, καθώς και η έλλειψη όρεξης, πάθους και πολλών τρεξιμάτων. Ελπίζουμε να διορθωθεί η ομάδα σε αυτά τα σημεία, μιας και η ατομική απόδοση κάποιων παικτών όπως ο Μαουρίτσιο ή ο Πέλκας σίγουρα δε θα είναι αυτή συνέχεια.

Καλή χρονιά και το κάθε παιχνίδι για τους παίκτες και για μας είναι ένας μικρός τελικός.

Πάμε ΠΑΟΚΑΡΑ!!!!

Διαβάστε ακόμη...