Φτιαγμένος για τον τίτλο...

Παρότι θα ήταν πιο συναρπαστικό ο προπονητής της κερκίδας να βρισκόταν στον Ρέντη, το καθήκον τον έφερε στο Βόλο για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος.
Προπονητής της Κερκίδας
Φτιαγμένος για τον τίτλο...

Δε θα μας απασχολήσουν τα προεόρτια του αγώνα μιας και αναφέρονται σε άλλο άθλημα, αλλά το ζουμί. Ο τελικός. Το κύπελλο.

Της τακτικής το κάγκελο προχθές στο Βόλο, είδε ο προπονητής της κερκίδας. Ένας έμπειρος κόουτς από τη μια και ένας ταλαντούχος και ενθουσιώδης από την άλλη, τζόγαραν για το κύπελλο. Αυτό κατέληξε στον Λευκό τον Πύργο. Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ μετά από έναν μέτριο από πλευράς θεάματος αλλά αρκετά περιεκτικό σε σκοπιμότητα και τακτική. Μ' αυτά και μ' αυτά ο Βλάνταν είχε μια σοβαρή σκέψη, θεωρώ, καθ όλη η διάρκεια της βδομάδας του τελικού. Πως θα πάρω το κέντρο αλλά συνάμα θα είμαι και επικίνδυνος.

Την άκρη τη βρήκε, χρησιμοποιώντας 4 χαφ συνολικά. Έτσι έδωσε μεγάλο βάρος στον άξονα και έβαλε Κάνιας-Τσίμιροτ-Σάκχοφ ως 3 κεντρικά χαφ, με τον Ισπανό να ξεκινάει από πίσω και τέταρτο χαφ τον Μπίσεσβαρ, σε ρόλο αριστερού εξτρέμ και τον Κάμπος από τα δεξιά. Οι υπόλοιπες θέσεις ήταν καπαρωμένες από τους Βαρέλα-Κρέσπο ως κεντρικό δίδυμο, τους Λέοβατς-Μάτος στα πλάγια της άμυνας και τον Πρίγιοβιτς στην κορυφή. Ο προπονητής της ομάδας ήξερε πως ήθελε κάτι. Τον τίτλο! Και τα κατάφερε...

Συμπαγές κέντρο με τον Κάνιας να ανεβάζει την μπάλα και τους Σάκχοφ-Τσίμιροτ να προωθούν το παιχνίδι και ταυτόχρονα να κλείνουν τους χώρους αμυντικά. Ο αντίπαλος ήταν λογικό να μπει δυνατά προσπαθώντας να πάρει τον αέρα του παιχνιδιού, αλλά το μόνο που είχε ήταν μια άκαρπη υπεροχή άνευ ουσίας. Ο ΠΑΟΚ είχε το άγχος ως φαβορί και στα πρώτα λεπτά φαινόταν μαγκωμένος, φυλάσσοντας κατά κύριο λόγο τα νότα του και χάνοντας εύκολα κάποιες φορές την μπάλα.

Το αμυντικό δίδυμο ήταν σε πολύ καλή μέρα με τον Βαρέλα να σβήνει τον πιο επικίνδυνο παίκτη του αντιπάλου και τον Κρέσπο να μην αφήνει περιθώρια για επικίνδυνες καταστάσεις. Με το χρόνο να περνάει η ομάδα ανέβασε στροφές και με κύριο εκφραστή τον Μπίσεσβαρ βγήκε στο χώρο προσπαθώντας να παίξει το γνώριμό του παιχνίδι, με τα ανεβάσματα των πλάγιων και την υπερφόρτωση της αντίπαλης εστίας με χαφ. Οι στημένες φάσεις άρχισαν να έρχονται και η ομάδα πατούσε καλύτερα, με τον Πρίγιοβιτς όμως να είναι καλά κλεισμένος και να μην έχει αρκετή βοήθεια στον επιθετικό τομέα.

Στη μια φάση που χρειάστηκε να μπει όμως στο παιχνίδι, ο υψηλόσωμος φορ έκανε τη δουλειά του παίρνοντας την κεφαλιά από τον αντίπαλο και βγάζοντας τον Κάμπος σε πλεονεκτική θέση, ο οποίος χορεύοντας τον αντίπαλό του έφερε την μπάλα εκεί που έπρεπε και ο Μπίσεσβαρ, το ζωγράφισε. Αξίζει να πούμε ότι ο Κάμπος βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και ταλαιπώρησε ιδιαίτερα τα αντίπαλα μπακ με την ταχύτητά του, προσφέροντας ταυτόχρονα πολύτιμες βοήθειες στον Μάτος.

Και ενώ τα πράγματα πήγαιναν ιδιαίτερα στρωτά για την ομάδα μας, ο Γλύκος είπε να δώσει μια νότα διαφορετική στο ματς... Ρε Παναγιώτη...Το έκανε και αυτό.. Καμιά Αεκ δε θα υπήρχε και δε θα προέβαλε αντίσταση, αν δεν είχε βρει αυτό το θείο γκολ από το πουθενά. Δεν μπορώ να κατηγορήσω το Γλύκο, γιατί ήταν από τους στυλοβάτες της πρόκρισης στον τελικό. Η ψυχρολουσία ήταν μεγάλη λόγω του τρόπου που δέχθηκε η ομάδα το γκολ, προσθέτοντας αρκετό άγχος στον αγώνα και στα πόδια των παικτών. Ο αντίπαλος δεν είχε να επιδείξει κάτι στο υπόλοιπο ματς ψάχνοντας σουτ από οποιοδήποτε σημείο, αναζητώντας δεύτερο λαχείο.

Το ημίχρονο ήταν μεγάλο φάρμακο για την ψυχολογία και την ηρεμία της ομάδας. Ο Βλάνταν τόνωσε το ηθικό των παικτών, οι οποίοι βγήκαν αρκετά πιο αποφασισμένοι στο δεύτερο μέρος και έκαναν αυτό που έπρεπε. Η μπάλα ήρθε στα πόδια μας, η κατοχή ανέβηκε και τα χαφ λειτούργησαν καλύτερα στον επιθετικό τομέα, με τον Μπίσεσβαρ να αρχίζει να συγκλίνει πιο πολύ προς το κέντρο και τον Πρίγιοβιτς να τραβιέται περισσότερο στα πλάγια μιας και το μαρκάρισμα ήταν αρκετά πιεστικό, άρα έπρεπε να ανοίξει διαδρόμους προς τα υπόλοιπα χαφ. Ο Λέοβατς βρήκε περισσότερες ευκαιρίες για overlap από την αριστερή πλευρά και ο Τσίμιροτ ήταν πιο ενεργητικός επιθετικά, με τον Σάκχοφ να είναι εκ των κορυφαίων στο αμυντικό ψηλό παιχνίδι, μη αφήνοντας να περάσει τίποτα.

Γενικώς η ανάκαμψη της ομάδας στο δεύτερο 45λεπτο οφείλεται στο ανέβασμα των χαφ, οι οποίοι από την μια δεν άφησαν τον αντίπαλο να δημιουργήσει και από την άλλη ανέβασαν την πίεση ψηλά κερδίζοντας δεύτερες επιθέσεις και χώρο έξω από την αντίπαλη περιοχή. Η κίνηση του σέρβου προπονητή να φέρει πιο έξω τον Πρίγιοβιτς αποδείχτηκε σωστή, καθώς άνοιξαν διάδρομοι και έσπασε λίγο το αμυντικό δίδυμο της αεκ. Ο ΠΑΟΚ έδωσε πιο γρήγορο ρυθμό στο ματς και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες και κάποιες καλές προϋποθέσεις, χωρίς ωστόσο να βρει το γκολ.

Ο αντίπαλος προπονητής το είδε τη δουλειά και γύρισε την αεκ πιο πίσω βγάζοντας τον επιθετικογενή patito και βάζοντας τον πιο αμυντικογενή Γαλανοπουλο. Ο Ίβιτς βλέποντας ότι το χτυπάει το ματς, θέλησε να δώσει κι άλλα γκάζια στην ομάδα και ήρθε η ώρα του τρελού της παρέας. Ο Ενρίκε μπήκε στη θέση του Κάμπος και αυτό αξίζει αναφοράς. Ο Βλάνταν παρότι ήθελε να πιέσει, δε βγήκε σαν τρελός να ανοίξει το ματς την ώρα που δεν είχε απειληθεί στο δεύτερο ημίχρονο. Έβαλε καθαρά πνευμόνια μέσα, αλλά δεν έβγαλε και πάλι κανένα χαφ, γιατί ήξερε ότι οι τελικοί κρίνονται σε μικρολεπτομέρειες και όχι σε δεκάδες φάσεις.

Επομένως το κέντρο κρατήθηκε ως είχε και ο Ενρίκε έδωσε το κάτι παραπάνω με την ταχύτητά του. Πολύ πετυχημένο το τρικ και ο ΠΑΟΚ φωνάζει ότι θέλει το ματς, αντίθετα ο αντίπαλος κρύβεται στην εστία του και περιμένει μπας και πάρει την ισοπαλία ή βρει μισή φάση για να πάρει το ματς. Ο Ενρίκε βοήθησε ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι και το γκολ ήρθε από αυτόν σε μια φάση διαρκείας, όπου στην αρχή δεν καταλογίζεται καθαρό πέναλτυ υπέρ της ομάδας μας και στη συνέχεια σκοράρουμε από θέση οφσαιντ, άσχετα αν το μόνο που είδαν κάποιοι ήταν το οφσάιντ. Είναι καθαρή φάση πέναλτυ και δε δίνεται μπροστά στο διαιτητή.

Από κει και πέρα όλα έγιναν πιο εύκολα με τον Μαλεζά να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο για να βοηθήσει στο ψηλό παιχνίδι και σε πιθανές γιόμες του αντιπάλου. Η αεκ δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει φάση και το κύπελλο ήρθε άξια στη Θεσσαλονίκη. Όπως αποδείχθηκε και την επόμενη μέρα αυτά τα ματς των τελικών κερδίζονται κυρίως στις λεπτομέρειες και στην ψυχή.

Ο Σέρβος το ήξερε πολύ καλά αυτό και προετοίμασε πολύ καλά σε ψυχολογικό τομέα την ομάδα, δίνοντας σε όλους την πίστη του για την κατάκτηση του τροπαίου. Αν θα ξεχώριζα κάποιον για την ψυχή του προχθές αυτός θα ήταν ο Σάκχοφ, ο οποίος από το Γενάρη και μετά ανεβαίνει κατακόρυφα, σε όλα τα μεγάλα ματς δηλώνει παρών και βγάζει έναν απίστευτο χαρακτήρα νικητή και παίκτη παλιάς κοπής.

Τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο. Ο ΠΑΟΚ οφείλει να τελειώσει τη χρονιά με τον σωστό τρόπο, κατακτώντας την πρώτη θέση των play off δείχνοντας ότι διαθέτει την καλύτερη ομάδα και οργανώνοντας άμεσα την επόμενη χρονιά.

Υ.Γ. Το κλάμα των ΠΟΚιτων δεν έχει προηγούμενο. Αρχίστε να το συνηθίζετε γιατί θα πέσει πολύ φάπα από δω και στο εξής.

Υ.Γ.2 Μπορείτε να κάνετε μια ομάδα, μικτή ΠΟΚ ρε παιδί μου, μπας και πάρετε κανένα ματς. Μπορείτε επίσης να βγάζετε ανακοινώσεις όλοι μαζί. Τσάμπα και οι διαφορετικές σκέψεις. Ο νταλκάς σας είναι ο ίδιος. «Πως μεγάλωσε ο ΠΑΟΚ»

Υ.Γ.4 Πριν κοπάσει η μια σφαλιάρα ήρθε και η δεύτερη την Κυριακή. Ξεχώρισαν τα παιδάκια από του άντρες. Αγκάμεζ αν δεν έρθεις στον ΠΑΟΚ πρωτάθλημα δε βλέπεις

Υ.Γ4α Να ενημερώσετε τα παιδιά να πάνε στη φιέστα του γάβρου. 5:30 ώρα είναι γιατί στις 7 έπαιζε μόνο μια ομάδα... Ο ΠΑΟΚ!!!!!!

ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΟΥ ΤΡΕΜΕΙ ΟΛΗ Η ΓΗ....

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΑΕΤΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΦΟΤΟ!!!

Διαβάστε ακόμη...