Συνεχίζει να προβληματίζει ...

Για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στην Τούμπα τη Λάρισα σε ένα αγώνα που περιμέναμε πιο εύκολα το τρίποντο.
Προπονητής της Κερκίδας
Συνεχίζει να προβληματίζει ...

Ο προπονητής της κερκίδας πήρε τη θέση του και είναι έτοιμος να σας παρουσιάσει τα όσα είδε στη χθεσινή αναμέτρηση. Ο ΠΑΟΚ, περνάει μια ιδιαίτερη περίοδο το τελευταίο δίμηνο, έχοντας προβληματίσει άλλοτε με την απόδοσή του και άλλοτε με την αγωνιστική-φυσική του κατάσταση.

Το ίδιο πράγμα διέκρινε και χθες ο προπονητής της κερκίδας, άσχετα αν ο ΠΑΟΚ πήρε σχετικά εύκολα το παιχνίδι. Φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι ο ΠΑΟΚ δε μας ικανοποίησε έχοντας κάνει στο πρώτο μέρος 1 γκολ, 2 καλές ευκαιρίες και 1 δοκάρι και στο δεύτερο 1 γκολ και δυο καλές τελικές. Εν αντιθέσει ο αντίπαλος είχε ουσιαστικά μια φάση σε όλο το παιχνίδι. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι, χωρίς όμως να λέει και όλη την αλήθεια.

Ο Ίβιτς έχοντας πολλές απουσίες παικτών, είτε λόγω καρτών είτε λόγω άλλων προβλημάτων-θεμάτων είχε συγκεκριμένα όπλα για να χρησιμοποιήσει χθες. Οι θέσεις στην άμυνα ήταν των Μαλεζά-Βαρέλα στο κέντρο αυτής και των Μάτος-Λέοβατς στα πλάγια, ενώ μπροστά τους βρισκόταν ο Κάνιας, ο οποίος επωμίσθηκε το ρόλο του οργανωτή. Την τριάδα του κέντρου συμπλήρωσαν οι Σάκχοφ-Μπίσεσβαρ με διαφορετικές αρμοδιότητες ο καθένας και στα πλάγι βρέθηκαν οι Ενρίκε-Μυστακίδης πίσω από τον Κλάους.

Ο ΠΑΟΚ πήγε με λίγα λόγια στα σίγουρα με την ομάδα να θέλει να δώσει γκάζια στα πρώτα λεπτά παίζοντας περισσότερο με τις προωθήσεις των Μάτος και Λέοβατς, οι οποίοι ντούμπλαραν τους Ενρίκε-Μυστακίδη αντίστοιχα, χωρίς ωστόσο να βγει κάποιος εξαιρετικός συνδυασμός. O αντίπαλος είχε οπισθοχωρήσει αρκετά, με αποτέλεσμα η ομάδα μας να μη βρίσκει διαδρόμους και χωρίς ιδιαίτερη φαντασία να αναλώνεται σε προσωπικές ενέργειες ή αργό και οριζόντιο ποδόσφαιρο. Οι Κάνιας-Σάκχοφ αν και έλεγχαν απόλυτα το κέντρο δεν μπόρεσαν να δώσουν το κάτι παραπάνω, εκτός του Μπίσεσβαρ που με κάποιες μπαλιές άνοιγε εξαιρετικά το παιχνίδι. Σε μία εξ' αυτών έφερε τον Ενρίκε σε πλεονεκτική θέση, ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει, αν και το τελείωμά του ήταν καλό.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε πίεση μετά το 25ο λεπτό και προσπάθησε για το γκολ, χωρίς όμως να παίρνει ιδιαίτερη βοήθεια από τους Αθανασιάδη-Μυστακίδη και περιμένοντας τα περισσότερα από τους Ενρίκε-Μπίσεσβαρ. Ο Ενρίκε είχε αρκετές καλές προσωπικές ενέργειες στη γραμμή και έβγαλε αρκετό πάθος, προσπαθώντας να γυρίσει σέντρες ή να εκμεταλλευτεί τα δυνατά του πόδια. Σε ένα από αυτά τα γυρίσματα, η μπάλα στρώθηκε εκτός περιοχής στον Κάνιας, ο οποίος δεν το σκέφτηκε πολύ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Παρθενικό γκολ της καριέρας του Ισπανού, ο οποίος έβγαλε από το άγχος την ομάδα μας, η οποία θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά της με τον Μάτος με τη λήξη του ημιχρόνου, όταν η μπάλα βρήκε το δοκάρι σε μια φάση που ξεκίνησε από καλό pressing ψηλά στον αντίπαλο. 

Μας άρεσε το pressing της ομάδας μετά την επίτευξη του γκολ αλλά είναι κάτι το οποίο σαν ΠΑΟΚ οφείλεις να το κάνεις καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Έτσι μας έμαθε φέτος ο ΠΑΟΚ και αυτό είναι ένα από τα ζητήματα που μας προβληματίζει. Έχουμε πρόβλημα φυσικής κατάστασης ή είναι εντολή, λόγω της συνέχειας σε πρωτάθλημα και κύπελλο; Παίζουν ρόλο οι απουσίες παικτών όπως ο Κάμπος, Πρίγιοβιτς, Τσίμιροτ, Ουάρντα που δεν μπορούμε να πιέσουμε ψηλά σε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού ή η χθεσινή αναγκαστική ενδεκάδα είχε έλλειψη χημείας; Με τον Πανιώνιο που σαν ομάδα είναι αρκετά καλύτερη από τη Λάρισα και με πολύ δυνατό κέντρο, τους τρέξαμε στο δεύτερο ημίχρονο.

Χθες στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τους Σάκχοφ-Κάνιας να φέρουν μεγάλη ευθύνη διότι δεν μπόρεσαν να ελέγξουν ούτε το ρυθμό ούτε τα πολλά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ίσως είδαμε το χειρότερο ημίχρονο του φετινού ΠΑΟΚ που ήταν πλήρως μπερδεμένος, χωρίς νεύρο, χωρίς ταχύτητα χωρίς κανέναν συνδυασμό. Αν συνυπολογίσουμε και την αλλαγή του Ενρίκε, ο οποίος για τακτικούς λόγους αποχώρησε νωρίς από το ματς, η ομάδα δεν είχε να επιδείξει τίποτα. Αρκεστήκαμε στο να ανεβάζουμε την μπάλα μέχρι ένα σημείο και να την χάνουμε.

Πολύ κακά συμπτώματα, ιδιαίτερα για μια ομάδα που μας είχε συνηθίσει σε σοβαρή ανάπτυξη σχεδόν από όλες τις γραμμές, χωρίς έντονες μεταπτώσεις στην απόδοσή της. Θεωρώ πως ο Βλάνταν έπρεπε να ενισχύσει το κέντρο κατά το δεύτερο ημίχρονο, αλλά μια αναγκαστική αλλαγή του Κλάους και μια τακτικής άποψης μάλλον του μείωσαν τις επιλογές. Παρόλα αυτά είναι πολύ σοβαρό το θέμα που αντιμετώπισε χθες η ομάδα και καλείται σίγουρα να βρει καλύτερες επιλογές. Στα χαφ θεωρώ πως έχουμε πρόβλημα γιατί ο Κάνιας δεν έχει επανέλθει πλήρως και ο Σάκχοφ κάποιες φορές χάνεται. Προσωπικά, ο Χαρίσης θεωρώ πως μπορεί να βοηθήσει αρκετά στο χώρο του κέντρου.

Κατά αυτόν τον τρόπο φτάσαμε στο τέλος του αγώνα όπου στη μοναδική περίπτωση που συνδυάστηκαν σωστά τα χαφ μας, πατήσαμε την περιοχή του αντιπάλου και σε μια φάση διαρκείας καταφέραμε με γρήγορο passing game να βγάλουμε παίκτη μόνο του και να καθαρίσουμε το ματς. Η αρχική φάση έχει δημιουργούς τους Σάκχοφ-Μπίσεσβαρ, οι οποίο συνδυάζονται εξαιρετικά και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για γκολ και η δευτερεύουσα φάση για μένα έχει δημιουργό το Μαλεζά, ο οποίος πιέζει ψηλά και κόβει πιθανή αντεπίθεση των Λαρισαίων. Η συνέχεια ήταν εύκολη με τους Κουλούρη-Κάτσε να γυρνάνε γρήγορα την μπάλα και βρίσκοντας αφύλαχτο τον Κίτσιου δημιουργούν το γκολ.

Η αλλαγή του Κάτσε έδωσε μέτρα στην ομάδα μας. Ήταν κομβικής σημασίας γιατί είχαμε μαζευτεί πίσω από το κέντρο, αλλά τα ξεκούραστα πόδια του νεαρού ανέβασαν την ομάδα στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να μπορέσουμε να πατήσουμε με καλές προϋποθέσεις την αντίπαλη περιοχή.


Σε γενικές γραμμές η ομάδα πήρε αυτό που ήθελε αλλά μας προβλημάτισε η εικόνα της ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε πως θα αντιδράσει η ομάδα στα 2 ερχόμενα παιχνίδια με αντιπάλους που έχουν κίνητρο, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Τη συγκεκριμένη περίοδο κανένας παίκτης δεν περισσεύει στην ομάδα. Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστός και ο τραυματισμός του Μυστακίδη τον οποίο δε βλέπω να προλαβαίνει το υπόλοιπο της σεζόν. Καλά θα κάνουν όλοι να συμμαζέψουν το μυαλό τους και να αφήσουν καθετί άλλο στην άκρη μιας και μπαίνουμε στο πιο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν.

Εμφανίσεις σαν τη χθεσινή δεν επιτρέπονται. Κάποιοι παίκτες πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουν. Ότι και να σαι είστε στον ΠΑΟΚ κύριοι. Θα πρέπει να ματώνετε γιατί σας παρέχονται όλα και στην ώρα τους. Περάσαμε μια περίοδο πλήρους ποδοσφαιρικού οργασμού αλλά τελευταίο 1,5 μήνα δεν κάνουμε απλά πράγματα. Και το βάρος πρέπει να πέσει σε όλους. Παλιούς, νέους, αρχηγούς και μη μηδενός εξαιρουμένου.

Τελευταίο διάστημα «πέφτετε» από γκέλα σε γκέλα κάποιοι. Άλλοθι δεν υπάρχει για κανέναν. Αυτά τα παίζουμε με 10 και δεν έχουμε άλλους δεν χωράνε εδώ. Όποιος δεν μπορεί να πάρει τις βαλιτσούλες του και να την κάνει, όσο είναι νωρίς. Τα λέμε τώρα πριν γίνει η στραβή. Το ότι βρήκαμε μια δικαιολογία ότι δεν περιμένουμε να σκοράρει ο Κλάους δε σημαίνει ότι δε θα σκοράρει. Περιμένουμε να ματώσεις και να σκοράρεις όπως και συ έτσι και ο Κουλούρης, έτσι και όλοι.

Ξυπνήστε πριν να είναι αργά!

Διαβάστε ακόμη...