Μπορεί και καλύτερα ...

Σε ένα από τα πιο δύσκολα ματς της φετινής περιόδου, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πολυπόθητο τρίποντο στην τελευταία φάση του αγώνα.
Προπονητής της Κερκίδας
Μπορεί και καλύτερα ...

Αντίπαλος ο πολύ καλά οργανωμένος Πανιώνιος, ο οποίος σίγουρα είναι ότι καλύτερο πέρασε φέτος μέσα από την Τούμπα. Ο προπονητής της κερκίδας έχει τις διαπιστώσεις του και για αυτήν την αναμέτρηση και είναι έτοιμος να σας τις παραθέσει.

Ο Βλάνταν Ίβιτς είχε πολλά πράγματα να δουλέψει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, μιας και η ψυχολογία μετά τον αγώνα με την αεκ, όπως και η εμφάνιση της ομάδας ήταν κάκιστη έως τραγική. Μιλάμε για συνεχόμενα ματς στα οποία ο ΠΑΟΚ έμπαινε κοιμισμένος στα πρώτα λεπτά και έπρεπε να διανύσει κανένα μισάωρο, ώστε να εμφανιστεί στο γήπεδο. Μετά τον αγώνα με τη Σάλκε εκτός, προχθές ο ΠΑΟΚ έκανε το καλύτερό του ματς, ανεξαρτήτως αν μπορεί και καλύτερα.

Λέμε ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί και καλύτερα μιας και οι επιλογές στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο ήταν μετρημένες, με αρκετές ελλείψεις βασικών μονάδων όπως των Πρίγιοβιτς-Κάμπος-Ουάρντα. Με βάση αυτές τις δυνατότητες ο Σέρβος τεχνικός επιθετική τριάδα τους Μπισεσβαρ-Ενρίκε-Κλάους με στήριξη από πίσω τους Τσίμιροτ-Σακχοφ και ως κόφτη τον Κάνιας, ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό. Η ομάδα μας μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και πήρε γρήγορα την κατοχή προσπαθώντας να παίξει το ποδόσφαιρο που ξέρει, έχοντας όμως δυσκολία στη γρήγορη ανάπτυξη.

Ο αντίπαλος έκλεισε αρκετά καλά τους χώρους του κέντρου και ο ΠΑΟΚ αναλώθηκε στα ανεβάσματα κυρίως των Μάτος-Λεόβατς, χωρίς ωστόσο οι συνεργασίες να βγαίνουν τόσο εύκολα , όπως σε προηγούμενα ματς. Θες ότι ο Μπίσεσβαρ ήταν από τις λίγες φορές που τραβήχτηκε στα πλάγια, θες ότι ο Ενρίκε δεν έχει παίξει με το Μάτος και διακατέχεται από διάφορα σύνδρομα υπερπροσπαθειών, φάσεις με τη σωστή και γρήγορη ανάπτυξη δε βγήκαν πολλές. Σε αυτό το κομμάτι θεωρώ πως συνέβαλλε η κακή απόδοση του Κλάους για ένα ακόμα ματς, πράγμα το οποίο γίνεται όλο και πιο αισθητό και δεν μπορεί πλέον ούτε να παραβλεφθεί ούτε να δικαιολογηθεί.

Όσο και να μην είναι η φυσική θέση του Μπίσεσβαρ στα πλάγια, το παιδί προσπάθησε, μόχθησε και έβγαλε χιλιόμετρα για να δημιουργήσει προϋποθέσεις. Εσύ Στέφανε δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά δεν έβγαλες ούτε αυτά τα τρεξίματα, ούτε μια κερδισμένη μονομαχία ούτε πολλά ούτε. Θεωρώ πως ένας βασικός λόγος που δεν κινηθήκαμε ιδιαίτερα επιθετικά στο πρώτο 45λεπτο ήταν η κακή απόδοση του Κλάους, όπως και η πολύ μέτρια απόδοση του Τσίμιροτ, ο οποίος όμως έχει το ελαφρυντικό των συνεχόμενων γεμάτων αγώνων.

Εκεί που αντιμετωπίσαμε εξίσου σοβαρό πρόβλημα ήταν στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων, οι οποίοι είναι πολύ καλοί στο transition και βασίζουν μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού τους σε αυτό. Ο Κάνιας όσο ηρεμία και να έφερε στο παιχνίδι της ομάδας, έδειξε πως θέλει ακόμα χρόνο για να έρθει σε φυσιολογικά δεδομένα, πράγμα το οποίο έδωσε στον αντίπαλο τη δυνατότητα να βγει με αξιώσεις 1-2 φορές στην κόντρα και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ. Ο Γλύκος όμως έδειξε καλά αντανακλαστικά και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Σε γενικές γραμμές ο ΠΑΟΚ έδειξε πως ήθελε να κυριαρχήσει στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν έβρισκε τον τρόπο για να το καταφέρει. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα με το δικέφαλο στο στήθος, μπήκε εξίσου δυνατά βγάζοντας ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να εντείνει την πίεση στον αντίπαλο με το σουτ όμως του Μπίσεσβαρ να βρίσκει στο δοκάρι.

Το παιχνίδι φαινόταν που θα πήγαινε μιας και ο Πανιώνιος έψαχνε τη μια ευκαιρία για να σκοράρει και ο ΠΑΟΚ τον τρόπο που θα διασπούσε την άμυνα των Νεοσμυρνιωτών. Ο Βλάνταν, αν και άργησε να κάνει τις αλλαγές πέρασε πολύ σωστά τον κινητικότατο Μυστακίδη στη θέση του ακίνδυνου Κλάους και εκεί ίσως άλλαξαν οι ισορροπίες.

Ο νεαρός επιθετικός πρόσθεσε αμέσως ταχύτητα στον επιθετικό τομέα και στη δεύτερή του επαφή με την μπάλα κατάφερε να δημιουργήσει αριθμητικό πλεονέκτημα για την ομάδα μας. Ο Πανιώνιος βέβαια δεν άλλαξε τακτική αλλά ο ΠΑΟΚ έδωσε τα πάντα για να μπει μέσα στα καρέ του αντιπάλου.

Είναι αξιοσημείωτο ότι με την είσοδο του Μυστακίδη η ομάδα μας δημιούργησε 3-4 μέσα σε 15 λεπτά ενώ δεν είχε τόσες σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο. Το πέρασμα και των Κουλούρη-Πέλκα στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα ανέβασε και άλλο τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο αλλά οι καλές αντιδράσεις του αντίπαλου τερματοφύλακα απέτρεψαν το γκολ μέχρι το 94. Εκεί ο ΠΑΟΚ το πάλεψε και του Έκατσε.

Και ξέρετε γιατί του έκατσε; Γιατί το πάλεψε μέχρι το 95. Γιατί η ομάδα, έχει πίστη στις δυνάμεις της. Γιατί έχει έναν προπονητή μαχητή, ασχέτως αν τον τελευταίο καιρό έχει κάποια λάθη, ο οποίος προσπαθεί κάθε μέρα να περνά το μήνυμα του πρωταθλητή. Το πνεύμα της ομάδας που θα παλεύει μέχρι τελευταίο δευτερόλεπτο.

Αυτό νομίζω ότι είναι όλο το ζουμί του προχθεσινού ματς. Αυτό πρέπει να διδαχθούμε και σας Λαός. Ο κόσμος προχθές ώθησε την ομάδα στη νίκη, γιατί έβλεπε ότι το παλεύει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Αυτό κρατάει ο προπονητής της κερκίδας.

Υ.Γ.1 Μπράβο στον Πέλκα για το πάθος του και μέχρι εκεί. Πολλοί θα πούνε πολλά για σένα. Άστα στην άκρη και συνέχισε τη δουλειά σου.

Υ.Γ.2 MVP του αγώνα νομίζω ότι είναι ο Σάκχοφ. Αν συνεχίσει να προσαρμόζεται θα είναι σε εξαιρετικό επίπεδο.

Υ.Γ.4 Η αντίδραση του πάγκου στο γκολ δίνει τα καλύτερα εχέγγυα για το μέλλον.

Υ.Γ.4α Η διακοπή πρέπει να λειτουργήσει ευεργετικά για προπονητικό team και παίκτες. Να ξεθολώσει λίγο το μυαλό γιατί η πίεση είναι μεγάλη και έρχονται πολύ κρίσιμα ματς.

Διαβάστε ακόμη...