Όταν οι άνδρες ξεχωρίζουν από τα γατάκια

Όταν παίζεις στο αστείο ελληνικό πρωτάθλημα ζεις σε μια εικονική πραγματικότητα. Το επίπεδο όλων των αντιπάλων πλην του Ολυμπιακού είναι από μέτριο ... μέχρι τραγικό.
Μηχανικός
Όταν οι άνδρες ξεχωρίζουν από τα γατάκια

Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια όμως με δυνατούς αντιπάλους φαίνονται οι πραγματικές αδυναμίες της ομάδας. Είναι τα ματς στα οποία φαίνεται ποιοι από τους ποδοσφαιριστές σου μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο και ποιοι όχι. Είναι τα ματς που οι καλοί παίχτες ξεχωρίζουν από τα παιχτάκια...

Δυστυχώς στο σημερινό ματς τα "μωρά" της Άλκμααρ έδειχναν δυο κλάσεις καλύτεροι ποδοσφαιριστές από τους δικούς μας, κερδίζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των προσωπικών μονομαχιών.

Ας δούμε αναλυτικά ποιοι ποδοσφαιριστές μάς δείξανε στο σημερινό ματς ότι αντέχουν στα δύσκολα...

Μακράν κορυφαίος ο Στέλιος Κίτσιου. Ο μικρός "κατάπιε" τους αντιπάλους του, κέρδισε όλες τις προσωπικές μονομαχίες και αδιαμφισβήτητα μπορεί να σταθεί στον ΠΑΟΚ όχι μόνο του Europa, αλλά και του Champions League.

Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Νέτσιντ. Ο Τσέχος με το που μπήκε ανάγκασε την άμυνα της Άλκμααρ να τον "νιώσει" για τα καλά. Έκανε τους προσωπικούς του αντιπάλους να δείχνουν "λίγοι" και ανήμποροι. Ο Τσέχος δείχνει ότι ανήκει στο υψηλό επίπεδο, αλλά μπορεί 90 λεπτά;

Λίρα εκατό και σαφώς βελτιωμένος από πέρυσι, ο Παναγιώτης Γλύκος. Η απόκρουση στο «Γ» της εστίας στο β' ημίχρονο ήταν απόκρουση τερματοφύλακα παγκόσμιας κλάσης. Χτυπάει δυνατά την πόρτα της Εθνικής.

Ο Στέλιος Πόζογλου έδειξε σήμερα, όχι επειδή σκόραρε, αλλά από το πώς "έδειχνε" στις μονομαχίες με τους Ολλανδούς αντιπάλους, ότι το μέλλον του ανήκει, σε υψηλότατο επίπεδο μάλιστα...

Ο Μιγκέλ Βίτορ ήταν σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα και ήταν από τους κύριους λόγους που οι Ολλανδοί δεν έβγαλαν πολλές κλασικές ευκαιρίες.

Ο Σκόνδρας ήταν θετικός και σίγουρα έπρεπε να ξεκινήσει αντί του Κωνσταντινίδη.

Ο Τζιόλης σήμερα έδειχνε πολύ αργός δίπλα στους ταχύτατους Ολλανδούς. Ήταν απαράδεκτη η τακτική του να "κρύβεται" αντί να ζητάει την μπάλα όταν πιέζανε οι Ολλανδοί. Νόμιζες ότι για αυτόν το σημερινό ματς ήταν κάτι σαν αγγαρεία.

Σε κακή ημέρα και ο Λίνο. Στα 37 του πλέον σαφώς και δεν θα είναι στους παίχτες που θα αποτελέσουν τον ΠΑΟΚ του μέλλοντος.

Παρότι σκόραρε και έβγαλε την ασίστ στο 2ο γκολ ο Λούκας σήμερα έδειξε και πάλι ότι δεν μπορεί σε υψηλό επίπεδο. Μπορεί να αποδειχτεί λίρα εκατό για το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά όταν η ταχύτητα αυξάνεται στην Ευρώπη ο Ισπανός "πνίγεται".

Πάμε στον Μίροσλαβ Στόχ. Τραγική εμφάνιση, θύμιζε ποδοσφαιριστή της Κ15 μεταξύ ... ανδρών. Υστερούσε υπερβολικά και σε ταχύτητα και σε δύναμη από τους αντιπάλους του. Δεν μπορεί το παλικάρι που θα έλεγε και ο Άγγελος...

Ο Κωνσταντινίδης όσο έπαιζε, ο ΠΑΟΚ έπαιζε με 10. Κατάφερε να χάσει ΟΛΕΣ τις μονομαχίες και ήταν κάκιστος.

Κώστας Κατσουράνης. Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Γλιστράει μόνος του στη φάση του πέναλτι και κρεμάει για ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ την ομάδα μας. Είναι πάρα πολλά τα ματς που δίνει λάθος πάσα σε αντίπαλο επιθετικό, είτε κάνει κάποιο λάθος που στοιχίζει. Είναι πολύ πιθανό οι καλές εμφανίσεις του Τζαβέλλα να τον οδηγήσουν είτε στη μεσαία γραμμή είτε στον πάγκο αν δεν έχει την αναγκαία φυσική κατάσταση για μέσος.

Λάζαρ. Έτρεξε ατελείωτα ανασταλτικά, αλλά δημιουργικά ήταν ανύπαρκτος. Δείχνει να μην μπορεί στα δύσκολα. Τις περισσότερες φορές τουλάχιστον.

Κλάους Αθανασιάδης. Συναγωνίστηκε τον Στόχ για το ποιος ήταν ο χειρότερος του ματς. Κατάφερε να καταστρέψει ακόμα και τα «δώρα» της ολλανδικής άμυνας.

Ο Στέφενς βρέθηκε σε μέτρια βραδιά, καθώς η έμπνευσή του να χρησιμοποιήσει τον Κωνσταντινίδη αποδείχτηκε φιάσκο, ενώ ο Ολλανδός καθυστέρησε στις αλλαγές των Κωνσταντινίδη και Στοχ που έπρεπε να γίνουν από το ημίχρονο.

Επίσης ήταν εμφανέστατη η έλλειψη ηγέτη στην ομάδα. Δεν ήταν τυχαίο που ο κόσμος θυμήθηκε τα cojones του Γκαρσία...

Κ.Σαββίδη η ομάδα χρειάζεται σημαντική ενίσχυση, γιατί τα δύσκολα έρχονται...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...