Χρυσή ευκαιρία...για πρωταθλητισμό!

Μετά την συμπλήρωση του ρόστερ με τον μεταγραφικό οργασμό που έλαβε χώρα τις προηγούμενες μέρες, δεν επιτρέπεται να υπάρξει έδαφος για άλλοθι και φθηνές δικαιολόγίες για τους πάικτες και τον προπονητή.
Λεωνίδας
Χρυσή ευκαιρία...για πρωταθλητισμό!

Ο Δικέφαλος οφείλει στον κόσμο του να διεκδικήσει στα ίσα το πρωτάθλημα εώς την τελευταία αγωνιστική.

Δύο βασικοί λόγοι συντελούν σε αυτό:

Kαταρχάς το υπερπλήρες ρόστερ (ίσως το πιο γεμάτο των τελευταίων ετών)

 Με την έλευση των Μαουρίτσιο και Ελ Καντουρί το κέντρο του ΠΑΟΚ ξεχειλίζει πλέον από επιλόγές. Στην άμυνα με την απόκτηση του Σαμπράνο, θωρακίζονται επιπλέον τα μετόπισθεν.Για την επίθεση όυτε λόγος με Μακ, Αντελίνο και λοιπούς , η ομάδα θα πετάει φωτιές και καμιά ομάδα ιδίως στην Τούμπα δεν πρέπει ουτε να διανοείται ότι θα κόψει βαθμό από τον ΠΑΟΚ.

Δεύτερος σημαντικός παράγοντας έιναι η έλλειψη ευρωπαικών υποχρεώσεων.

Φυσικά δεν πρέπει να χρυσωθεί το χάπι του ταπεινωτικού αποκλεισμού από το Σουηδικό χωριό. Αλλά ουδέν κακό αμιγές καλού.Πλέον η ομάδα με ένα μόνο ματς την εβδομάδα θα προσηλώθεί στο Πρωτάθλημα και επιπλέον ουδείς θα μπορεί να επικαλεστεί σαν δικαιολόγία την κόπωση. Εξάλλου δεν πρέπει να λησμονεί κανείς ότι η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ διεκδίκησε ρεαλιστικά και με αξιώσεις τον τίτλο ήταν την σεζόν 2009-10 που εξαιτίας του κάζου με την Χέρενφεν δόθηκε το βάρος στις εγχώριες υποχρεώσεις.

Αν συνοπολογίσει κανείς και την αλλαγή φρουράς στην ΕΠΟ αν και είναι ασφαλώς πολύ πρώιμο να κριθεί, το έδαφος είναι κάτι παραπάνω από πρόσφορο για κάτι καλό.

Πάντως ο κάθε οπαδός του ΠΑΟΚ έχει κουραστεί από δικαιολογίες και δεν θα ανεχτεί φέτος κάτι λιγότερο από πορεία πρωταθλητισμού. Το αν θα κατακτηθεί ο τίτλος είναι κάτι που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες τύχη, διαιτησία, τραυματισμους κτλ.

Το γεγονός παραμένει ότι όλοι πρέπει να αφήσουμε στην άκρη γκρίνιες και μιζέρια και να στηρίξουμε ολόψυχα την ομάδα προκειμένου να φτάσει ξανά εκεί που της αρμόζει δηλαδή στην κορυφή!

Διαβάστε ακόμη...