Μάχη χαρακωμάτων με τη Νοva!

Καλά κρατεί το πολύκροτο σίριαλ για την πίτα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Superleague...
Λεωνίδας
Μάχη χαρακωμάτων με τη Νοva!

 Η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια δεν ήταν δυνατό να μην επηρεάσει και τα ποδοσφαιρικά τηλεοπτικά δρώμενα. Ένα ήδη υποβαθμισμένο προϊόν όπως είναι το Ελληνικό πρωτάθλημα  επλήγη ακόμα περισσότερο από την κρίση που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία.

Η έλλειψη ενδιαφέροντος, η διαχρονική αναξιοπιστία, και το διαρκώς φθίνον θέαμα στους αγώνες είχε ως αποτέλεσμα την εικόνα που παρουσιάζουν τα γήπεδα στην χώρα μας που συνεχώς αδειάζουν και περισσότερο.

Εύλογα λοιπόν το συνδρομητικό κανάλι αξίωσε μείωση των χρημάτων που αποδίδει στις ομάδες που ανέρχεται στο 18%, καθώς και κάποιες αλλαγές στην διεξαγωγή της κανονικής διάρκειας και των playoffs. Οι ΠΑΕ από την μεριά τους με συνεχώς συρρικνωμένα έσοδα, αντιπρότειναν μείωση 8%.Όπως συμβαίνει συνήθως στις διαπραγματεύσεις οι δύο πλευρές αρχικά κράτησαν σθεναρή στάση δείχνοντας αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω.

Η Νova τράβηξε λίγο παραπάνω το σκοινί απειλώντας με οριστική διακοπή της συνεργασίας της με τη Superleague. Προφανώς αμφότεροι αναλογίστηκαν τις συνέπειες ενός ενδεχόμενου διαζυγίου και στην πρόσφατη συνάντηση τους φαίνεται πως έριξαν λίγο νερό στο κρασί τους. Μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα υπάρξουν και για τα δύο μέρη αν δεν δοθεί λύση. Ο ένας εξαρτάται απολύτως από τον άλλον και η εξήγηση είναι απλή.

Οι ομάδες κινδυνεύουν να χάσουν την πιο σοβαρή πηγή εσόδων τους και θα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα να βγάλουν την χρονιά. Η Nova από την άλλη δεν θα ρισκάρει το αποκούμπι της και ουσιαστικά το μόνο αξιόλογο αθλητικό προϊόν που διαθέτει και κρατάει τους συνδρομητές της. Ο ΟΤΕ ΤV έχει αφαιμάξει εσχάτως την Nova, έχοντας αποσπάσει τα δικαιώματα σχεδόν όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων συμπεριλαμβανομένων και των Champions kai Europa League.

Εν ολίγοις φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη, και εκτιμώ ότι πολύ σύντομα θα βρεθεί η χρυσή τομή.

Διαβάστε ακόμη...