Πέφτει καλά ο μισθός;

Εδώ και χρόνια, πάνε 3-4, ο ΠΑΟΚ τέτοια περίοδο αναζητεί προπονητή.
Sourmenetes
Πέφτει καλά ο μισθός;

Όλως τυχαίως κάθε Γενάρη προς Φλεβάρη στον ΠΑΟΚ ψάχνουμε προπονητή γιατί αυτός που έχουμε δεν είναι ικανός, είτε είναι τουρίστας, είτε θρησκόληπτος, είτε μαθητευόμενος μάγος είτε οτιδήποτε άλλο. Και ενώ για όλους κάτι στραβό θα ακούσουμε, είτε λάθη προπονητή είναι αυτά είτε κακές επιλογές του τεχνικού διευθυντή είναι αυτές είτε λάθη της διοικήσεως, κάποιους τους περνάει ξυστά η κριτική και μένουν στο απυρόβλητο. Αναφέρομαι στους παίχτες που φοράνε τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Παίχτες του ΠΑΟΚ το ξέρουμε όλοι ότι είστε επαγγελματίες και ότι πληρώνεστε αποκλειστικά και μόνο για να εκπροσωπείτε την ομάδα μας όποτε σας ζητηθεί. Παράλληλα, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πληρώνεστε στην ώρα σας χωρίς να υπάρχει καμία καθυστέρηση και κανένα πρόβλημα. Αναρωτιέμαι ειλικρινά είναι εικόνα επαγγελματιών αυτήν την οποία παρουσιάζετε; Είναι εικόνα επαγγελματιών καλοπληρωμένων αυτήν που έχετε σχεδόν σε κάθε ματς; Γνωρίζετε ειλικρινά σε ποια ομάδα παίζετε; Ξέρετε τι εστί ΠΑΟΚ ή η μόνη εύκολη λύση είναι ο προπονητής της ομάδας και η αποπομπή αυτού;

Βλέποντας από κοντά το ματς του κυπέλλου απέναντι στον Πανιώνιο συμπέρανα ότι πάθος μηδέν, αποφασιστικότητα υπό το μηδέν και προσπάθεια κατώτερη των προσδοκιών. Λες και είστε στα κάτεργα όλη μέρα και σκάβετε και σας έφεραν να παίξετε ένα ματς. Πάμε καλά ρε; Τι πράγματα είναι αυτά; Πραγματικά είδα κάποιους παίχτες και τους λυπήθηκα μέσα στο γήπεδο, κοντεύοντας να σκάσουν απέναντι στον Πανιώνιο. Όταν λέγεσαι ή θες να λέγεσαι επαγγελματίας παίχτης και δη του ΠΑΟΚ οφείλεις να το αποδεικνύεις μέσα στο χόρτο. Θες να κάνεις εξωγηπεδική ζωή; Κάνε, εμένα προσωπικά δεν με τρελαίνει, αλλά την Κυριακή θα μασάς σίδερα. Αν είχατε λίγο τσαμπουκά χθες ,θα τρέχατε όπως μετά το γκολ που δεχτήκαμε και σίγουρα δε θα χάναμε.

Αλλά προτιμήσατε να είστε πιο χαλαροί. Δεν είστε σοβαροί κύριοι και λυπάμαι για αυτό, όπως και πολύς κόσμος όχι γιατί δεν πήρατε το αποτέλεσμα αλλά γιατί η καρδιά σας δεν το πονάει ούτε θα σκάσετε το βράδυ, όπως σχεδόν όλοι εμείς. Δεν μπορεί να έρχεται το κάθε χωριό μέσα στην Τούμπα να σας παίρνει αποτέλεσμα και να εμφανίζεστε το ίδιο απαθείς και στα επόμενα ματς. Παίρνετε υπέρογκα ποσά για τα δεδομένα της εποχής και της χώρας εμφανιζόμενοι κάτω των περιστάσεων σε μόνιμη βάση. Ο λαός του ΠΑΟΚ ποτέ δε χάρηκε με μούφα πρωταθλήματα, με στημένες διαιτησίες και όλα όσα όμορφα συμβαίνουν στην σούπερ κλίκα. Ο λαός του ΠΑΟΚ χαιρόταν γιατί είχε παίχτες που τα δίνανε όλα, γιατί παθιάζονταν με τον τρόπο που αγωνίζονταν, για την αγάπη που έδειχναν για τον κόσμο, για μια σχέση «ερωτικής» φύσεως μεταξύ παιχτών και κερκίδας.

Όλα αυτά που πήγαν αγαπητοί επαγγελματίες παίχτες του ΠΑΟΚ; Δεν περιμένω από κανέναν να αγαπήσει την ομάδα ή τον κόσμο όπως στο παρελθόν, αλλά περιμένω να τιμάτε αυτόν που σας πληρώνει και τον κόσμο που έρχεται να σας δει και πληρώνει για να σας δει. Είναι το λιγότερο που πρέπει να κάνετε. Δεν περιμένει ο κόσμος φαντεζί ποδόσφαιρο και να κρύβεται διαρκώς η μπάλα (αν και χθες είδαμε στο πρώτο ημίχρονο ωραία πράγματα), αλλά περιμένει μέσα στο Σπίτι μας να πηγαίνετε πρώτοι στην μπάλα, να μη σας παίρνουν εύκολες μονομαχίες, να παθιάζεστε, να ματώνετε. Αν δεν μπορείτε να τα κάνετε αυτά, είναι καλύτερα να κρεμάσετε τα παπουτσάκια σας ή να αλλάξετε γειτονιά.

Τέλος, θα ήθελα να κλείσω με τον ένα εκ των αρχηγών του ΠΑΟΚ, γέννημα των ακαδημιών της ομάδας, ο οποίος πέρυσι στο τέλος της χρονιάς μου έδειξε ότι είναι ένας από εμάς. Στέφανε πέρυσι σου έβγαλα το καπέλο προτελευταία αγωνιστική, όταν μεταξύ λυγμών και κλάματος ανέφερες ότι στη θέση του Σαββίδη θα ΜΑΣ έδιωχνα όλους με πρώτον εμένα και ότι η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Εκείνο το βράδυ μετά το ματς είπα ότι κάτι καλό θα βγει, ότι κάποιοι πονάνε σαν και εμάς.

Πού είσαι φέτος Στέφανε; Αρχηγός στον ΠΑΟΚ είσαι. Αν δε βγεις μπροστά εσύ ποιος θα βγει; Αν εσύ δε σκυλιάζεις πρώτος μέσα στο γήπεδο ποιος θα σκυλιάσει Στέφανε; Πού είναι οι αρχηγικές εμφανίσεις; Αν δεν μπορείς να είσαι αρχηγός δήλωσέ το να βάλουν κάποιον άλλον. Ο ΠΑΟΚ θέλει άντερα και κάκαλα γιατί είναι μεγάλη ομάδα και όταν αρχίζει και βουίζει ακούγεται πολύ δυνατά.

Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Ας φροντίσετε να αλλάξετε ρότα.

 

Διαβάστε ακόμη...