Ένας Μπερμπάτοφ για τον ΠΑΟΚ…

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε την ύστατη στιγμή να κάνει το κόλπο γκρόσο, με την απόκτηση του Βούλγαρου επιθετικού Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, τινάζοντας έτσι την μπάνκα στον αέρα και τα μυαλά των ΠΑΟΚτσήδων στο μπλέντερ.
Sourmenetes
Ένας Μπερμπάτοφ για τον ΠΑΟΚ…

Μια τεράστια μεταγραφή για τα ελληνικά δεδομένα, ίσως η μεγαλύτερη μεταγραφή για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ και σίγουρα η καλύτερη επί εποχής Σαββίδη.

Ενώ η χαρά και η τρέλα είναι στα ουράνια θα πρέπει να δούμε και τι πραγματικά θα κερδίσει ο ΠΑΟΚ από μια τέτοια μεταγραφή και κατά πόσο θα βοηθηθεί σα σύλλογος. Ας πάρουμε τα πράγματα μερικά 24ωρα πριν...

Έντονη ανησυχία υπήρχε στις τάξεις των φίλων της ομάδας μας, όσον αφορά τη θέση του επιθετικού και κατά πόσο αυτή θα έμενε με ένα μόνο στέλεχος, τον Κλάους. Πολλοί ήταν αυτοί που τα έβαλαν με τους ιθύνοντες για τη μη έγκαιρη απόκτηση επιθετικού, που θα πλαισίωνε τον Αθανασιάδη και νομίζω ότι δεν είχαν άδικο. Δεκτή η ανησυχία των αδελφών ΠΑΟΚτσήδων, δεκτή όμως και η παράταση που πήρε η απόκτηση ενός επιθετικού σαν τον Μπερμπάτοφ.

Αυτό που δεν μου καθόταν καλά στην όλη υπόθεση, κατά κύριο λόγο, δεν ήταν η καθυστέρηση της μεταγραφής επιθετικού, αλλά η άμεση αρνητική στάση στο πρόσωπο του Άρνεσεν, ο οποίος δε θεωρώ πως είναι τόσο κουτός για να αφήσει την ομάδα με έναν επιθετικό. Μπορεί να μην καθόταν η περίπτωση Μπερμπάτοφ, σίγουρα όμως υπήρχε εναλλακτική. Νομίζω ότι και ο ίδιος ο Άρνεσεν θα μας εξηγήσει το συνολικό σκεπτικό του για τον τρόπο λειτουργίας στο κομμάτι των μεταγραφών, όπως και στις υπόλοιπες αρμοδιότητες που έχει σαν τεχνικός διευθυντής. Μην ξεχνιόμαστε, ο Άρνεσεν δεν ήρθε μόνο για τις μεταγραφές στον ΠΑΟΚ και πρέπει να κριθεί σε όλο το φάσμα των επιλογών του.

Ας μπούμε λίγο στο ζουμί της υπόθεσης της μεταγραφής Μπερμπάτοφ και το πώς ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρεθεί κερδισμένος. Ο ΠΑΟΚ δεν ξύπνησε σήμερα και λέει πάω για πρωτάθλημα, διότι απέκτησα τον Μπερμπάτοφ. Όποιος σκέφτεται κάτι τέτοιο μάλλον πετάει στα σύννεφα και δε βλέπει ότι η ομάδα χρειάζεται πολύ δουλειά για να μπορέσει να χτίσει μια στιβαρότητα, ένα μέταλλο και να αποκτήσει μια ταυτότητα που θα θυμίζει μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Ο Μπερμπάτοφ θα διαφημίσει τον ΠΑΟΚ σε όλη την Ευρώπη, όπως θα διαφημιστεί και ο ίδιος στον ΠΑΟΚ, θα δείξει ότι η ομάδα μπορεί να αποκτήσει μεγάλους και ξεχωριστούς ποδοσφαιριστές, θα προσελκύσει πιο εύκολα και άλλα ονόματα δείχνοντας ότι δεν απέχει από μεγάλα ευρωπαϊκά club.

Όλα αυτά όμως χρειάζονται υπομονή και στήριξη για να γίνουν. Τέτοιου είδους προσθήκες όπως καταλάβατε θα περάσουν από χίλια κύματα για να πραγματοποιηθούν και ίσως δεν γίνουν και ποτέ, μιας και η ποιότητα του ποδοσφαίρου μας δε φημίζεται ιδιαίτερα. Ο ΠΑΟΚ οφείλει να εκμεταλλευτεί τη μεταγραφή Μπερμπάτοφ στο έπακρο ξεκινώντας αύριο με την παρουσίαση του παίχτη, μέχρι και τη στιγμή του ερχομού ενός άλλου παιχταρά που θα ακούσει καλά λόγια από τον Βούλγαρο. Με αυτόν τον τρόπο οφείλει να δουλέψει η ομάδα ώστε να κάνει κάποια βήματα μπροστά. Αγωνιστικά δε θα κάτσω να κρίνω τον παίχτη και το πώς θα κουμπώσει με τους υπολοίπους αλλά και μόνο η παρουσία του στην 11αδα του ΠΑΟΚ είναι μεγάλη επιτυχία.

Συμπερασματικά, μιλάμε για μια τεράστια κίνηση σε επίπεδο αγοράς και πρεστίζ, η οποία θα βοηθήσει και ουσιαστικά την ομάδα στην κατάκτηση των στόχων της. Αυτό που πρέπει όλοι να κατανοήσουμε είναι ότι δεν αλλάζουν τα πράγματα μέσα σε 2 μέρες ή 2 μήνες. Ούτε ο ΠΑΟΚ θα γίνει τεράστιος με μια μεταγραφή ούτε και οι ιθύνοντές του προχθές ήταν άχρηστοι και χθες γίνανε οι καλύτεροι. Οφείλουμε να βρούμε ισορροπία στο τι θέλουμε και τι ζητάμε από τους υπευθύνους γνωρίζοντας ότι και λάθη θα γίνουν και στραβές θα κάτσουν και όλα τα συναφή που μπορεί να συμβούν σε μια ομάδα.

Οφείλουμε να στηρίξουμε τις επιλογές των υπευθύνων μιας και φαίνεται ότι υφίσταται ένα πλάνο μονταρίσματος μιας νέας-νεανικής ομάδας. Το ταμείο σίγουρα θα γίνει στο τέλος και εκεί θα κριθούν όλοι, αλλά αυτό που προτείνω είναι ότι πρέπει να βγει το πιστόλι από τον κρόταφο του καθενός, ώστε να μπορέσει να δουλέψει στα πρότυπα που γνωρίζει. Δεν είναι χθεσινοί οι Άρνεσεν- Τούντορ και αν μη τι άλλο δε θα θελήσουν να χαλάσουν το όνομά τους έτσι εύκολα.

ΥΓ.1 Ο μικρός Σαββίδης κάτι ήξερε.

ΥΓ.2 Ο μεγάλος Σαββίδης έδειξε τα δόντια του και νομίζω του άξιζε, όπως και του λαού του ΠΑΟΚ του άξιζε μια τέτοια μεταγραφή.

ΥΓ.3 Στήριξη – Συσπείρωση – ο ΠΑΟΚ μας χρειάζεται..

Διαβάστε ακόμη...