Ψυχραιμία...Είναι ακόμα πολύ νωρίς!

Μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα πολλοί ήμασταν αυτοί που βγάλαμε γρήγορα συμπεράσματα, αφορίσαμε παίχτες, σιχτιρίσαμε προπονητή και τεχνικό διευθυντή, κάποιοι επιτέθηκαν φραστικώς εναντίον της ΠΑΕ και του προέδρου της ομάδας εντός γηπέδου.
Sourmenetes
Ψυχραιμία...Είναι ακόμα πολύ νωρίς!

Λογικό να υπάρξουν κάποιες φωνές, παράλογο να ζητάμε εξωφρενικά πράγματα τέτοιο καιρό και από τέτοιο υλικό.

Ας τα πάρουμε από την αρχή τα πράγματα βλέποντας την βασική ενδεκάδα της ομάδας μας, η οποία κατά 85-90% ήταν σχεδόν ίδια με αυτή που κατεβάζαμε πέρυσι κατά τη διάρκεια της χρονιάς έχοντας εκτός το μοναδικό σου φορ και τον πρώτο σου σκόρερ. Να ένα πρώτο και σημαντικό στοιχείο. Χωρίς Κλάους και Περέυρα η επίθεσή μας είναι κάτι το άφοβο, άχρωμο, άοσμο και γενικώς δεν περιλαμβάνει τίποτα.

Κι όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να δημιουργήσει τις ευκαιρίες του, να βγει αρκετές φορές φάτσα με το τέρμα, με τον Μακ και τον Κίτσιου να μην καταφέρνουν να σκοράρουν. Οι λόγοι της αστοχίας τους, πολλοί.

Για μένα, κύριο λόγο συνιστά το ψυχολογικό κομμάτι στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε πολύ αλλά πολλές φορές θέλει και τύχη. Παράλληλα, παίζοντας χωρίς επιθετικό το θεωρώ λογικό να μην έχεις το εύκολο γκολ. Ένα γκολ γρήγορο πολύ πιθανόν να έλυνε τα πόδια των παιχτών και να μιλάγαμε εύκολα σήμερα για μία τριάρα σβηστή και ένα πολύ πετυχημένο ντεμπούτο του Τούντορ και της παρέας του, όπως αρέσκεται να αναφέρουν τα παιδιά της δημοσιογραφίας.

Ένα δεύτερο στοιχείο αποτελεί το πέρασμα από το στάδιο της προετοιμασίας στο στάδιο των επίσημων αγώνων. Έχουμε δει τα τελευταία χρόνια όλες σχεδόν τις περιόδους προετοιμασίας της ομάδας και γνωρίζουμε πως είναι εντελώς διαφορετικά τα παιχνίδια προετοιμασίας σε σχέση με τις επίσημες υποχρεώσεις, καθώς και ότι οι παίχτες είναι αρκετά σφιγμένοι στα πρώτα ματς. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία σε πολλά κακώς κείμενα που είδαμε στο χθεσινό αγώνα, αλλά είναι μία παράμετρος που πρέπει να την λαμβάνουμε υπόψη.

Ένα τρίτο στοιχείο είναι ότι το ρόστερ δεν έχει ολοκληρωθεί και σίγουρα μια 11άδα στα μέσα του Οκτώβρη μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την ομάδα που αγωνίστηκε χθες. Σε αυτό πάνω πολλοί θα αντικρούσουν τα γραφόμενά μου, λέγοντας γιατί οι παίχτες να μην είναι από την προετοιμασία εδώ. Αυτό αποτελεί ένα εύλογο ερώτημα το οποίο απασχολεί όλους μας, αλλά δεν μπορώ να αρχίζω να γκρινιάζω την ώρα που υφίσταται ένας επαγγελματίας τεχνικός διευθυντής στους κόλπους της ομάδας μας. Άλλο να ασκώ κριτική και άλλο να παίρνω σβάρνα ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, μμε και να μιζεριάζω για τις μη μεταγραφές, για τους παιχταράδες που πήραν οι άλλοι και εγώ δεν πήρα και όλα όσα μου έρχονται στο μυαλό ανακατεύοντάς τα σε έναν τορβά και βγάζοντας ως αποτέλεσμα ένα μίζερο ταν.

Ο λαός σίγουρα περιμένει φέτος πολλά και καλά κάνει αλλά θα πρέπει να δείξει υπομονή και εμπιστοσύνη στα πρόσωπα της ομάδας. Λάθη, εγωισμοί, λυκοφιλίες και παρεάκια κοντά μια δεκαετίας δεν γκρεμίζονται σε ένα βράδυ. Συμβόλαια που έχουν υπογραφεί την τελευταία 3ετία και βαραίνουν τον ΠΑΟΚ οικονομικά και παιχτικά απαιτούμε από τον Άρνεσεν να τα διακόψει. Τσογλανίστικες συμπεριφορές παιχτών που φτιάχνανε κλίμα εδώ και χρόνια απαιτούμε να εκλείψουν, πράγμα το οποίο θα γίνει μόνο όταν θα δείξουμε απόλυτη στήριξη και εμπιστοσύνη στον προπονητή και στον τεχνικό διευθυντή της ομάδας.

Σε αυτό το έργο που έχουν αναλάβει το δίδυμο Τούντορ-Άρνεσεν θα βρουν πολλές κακοτοπιές και πολύ περισσότερους αντιπάλους παρά συμμάχους γιατί αυτό πουλάει, αυτό δίνει τροφή στα δημοσιογραφικά κέντρα της πόλης και αποτελεί τη χαρά του κάθε πικραμένου. Εκεί οφείλει ο λαός να δώσει τη βοήθειά του στους ιθύνοντες της ομάδας, ώστε να καταφέρουμε να στείλουμε τον ΠΑΟΚ εκεί που του αξίζει.

Κλείνοντας θα ήθελα να εστιάσω στα θετικά της χθεσινής ήττας. Ο ΠΑΟΚ έδωσε ευρωπαϊκό αγώνα στις 16/7, πράγμα το οποίο δε θυμάμαι πόσα χρόνια έχει να συμβεί, δείχνοντας κάποια θετικά στοιχεία. Μία ομάδα που σε λογικές συνθήκες θα έκανε ακόμα προετοιμασία έδωσε επίσημο ματς και έχει το χρόνο να διορθώσει τις αδυναμίες της, να ενισχυθεί και να μπορέσει να ξεσκαρτάρει το υπάρχον της υλικό. Για το λόγο αυτό μπορεί όλοι να έχουμε τις ανησυχίες μας και τις ενστάσεις σε κάποια ζητήματα, αλλά ο χρόνος μπορεί να σταθεί σύμμαχος της προσπάθειας που γίνεται και σίγουρα δεν αναφέρομαι μόνο για την περίοδο των μεταγραφών.

Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε και πρέπει να τον διαβούμε ενωμένοι ως μια δύναμη.

Sourmenetes, Paokmania member

Διαβάστε ακόμη...