Συνέλθετε πριν να είναι αργά!

Για ένα ακόμα ματς ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε μουδιασμένος μέσα στην Τούμπα μη καταφέρνοντας να πείσει το κοινό του.
Sourmenetes
Συνέλθετε πριν να είναι αργά!

Είναι καιρός τώρα που η ομάδα μας δεν πατάει καλά μέσα στο γήπεδο, καταλαβαίνοντας την ανάγκη πίστωσης χρόνου σε προπονητή και παίκτες, προκειμένου να αφομοιωθούν τα νέα δεδομένα μετά την αλλαγή ηγεσίας στον πάγκο. Χρόνος δίνεται σε όλους και ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο, μετά από μια μεγάλη αλλαγή και τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, να είναι όλα σε υψηλό επίπεδο. Αυτό όμως δε δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να μην παλεύει για 90 λεπτά μέσα στο γήπεδο.

Η ομάδα σίγουρα θέλει χρόνο για να παίξει όλα όσα ζητάει ο νέος προπονητής, αλλά το θέμα της προσήλωσης στον αγώνα και το πάθος δεν είναι ζητήματα που θέλουν τόση προσαρμογή. Δε γίνεται σε κάθε ματς να δεχόμαστε τουλάχιστον ένα γκολ, λόγω του ότι δεν είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Τα ατομικά λάθη σε αυτό το επίπεδο δε δικαιολογούνται από τους παίκτες μας την ώρα που παίζουν με αυτούς τους αντιπάλους. Να τα δεχθούμε σε ένα υψηλού επιπέδου παιχνίδι, αλλά χωρίς πίεση, χωρίς να κατεβαίνει τη σέντρα ο αντίπαλος, δεν μπορείς να δέχεσαι γκολ στην κάθε κατεβασιά.

Η έλλειψη καθαρού μυαλού σε παίκτες κλειδιά μας κοστίζει σε πολλούς τομείς, με την ομάδα να βγάζει μια νευρικότητα άνευ προηγουμένου. Δέχομαι την έλλειψη των Μαουρίτσιο και Βιεϊρίνια ως παίκτες υψηλού επιπέδου και αρχηγούς μέσα και εκτός γηπέδου, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει και άλλες σημαίες στον ιστό του, οι οποίες πρέπει άμεσα να συνέλθουν. Βαρέλα, Μπίσεσβαρ, Κρέσπο είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου παίκτες, οι οποίοι έχουν καταθέσει 3 χρόνια τα διαπιστευτήριά τους στην ομάδα και πρέπει άμεσα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ώστε να δώσουν αυτά που μπορούν σε μια περίοδο αναταράξεων.

Δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι παίκτες χάσανε όλη την προυπάρχουσα χημεία της ομάδας και βρίσκονται σε τόση σύγχυση, ώστε να μην μπορούν να κάνουν τα βασικά. Δε γίνεται παίκτες που δεν έχουν τις παραστάσεις τους, όπως οι Μίσιτς-Γιαννούλης να είναι διακριθέντες σε κάθε ματς και να μη φαίνονται οι υπόλοιποι. Βεβαίως και χαιρόμαστε για τις εξαιρετικές εμφανίσεις των 2 προαναφερθέντων παικτών, αλλά σίγουρα περιμένουμε να «ξυπνήσουν» και τα βαριά χαρτιά της ομάδας.

Παράλληλα πρέπει να τονισθεί και η επιρροή του προπονητή στο σύνολο της ομάδας! Ο Πορτογάλος βρίσκεται κοντά 3 μήνες στην ομάδα και η συνολική λειτουργία της ομάδας δεν είναι η ενδεδειγμένη. Σίγουρα ο χρόνος θα λειτουργήσει ευεργετικά, αλλά πρέπει να μας δοθεί και μια εικόνα αλλαγής, ώστε να δικαιολογείται και η πίστωση χρόνου. Αντιθέτως βλέπουμε την ομάδα να μην εμπνέει σιγουριά, να μη βγάζει το πάθος και την όρεξη να πεθάνει μέσα στο γήπεδο.

Είναι κάποια σημάδια που κάνουν αισθητή την εμφάνισή τους σε κάθε ματς. Αυτή η άνευρη προσέγγιση του αγώνα, η μη διάθεση να πνίξουμε τον αντίπαλο, η φλυαρία μας στον επιθετικό τομέα που κολλάμε σε μια συγκεκριμένη λογική παιχνιδιού, είναι κάποια από τα στοιχεία που δε βλέπουμε να διορθώνονται. Ο προπονητής πρέπει να εμπνεύσει τους παίκτες και να τους εμφυσήσει τη νοοτροπία ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να λιώνει για τη νίκη σε κάθε ματς.

Κ.Φερέιρα, ο ΠΑΟΚ είναι δύσκολο και παράξενο καράβι και οι φουρτούνες μεγάλες, για αυτό το λόγο και διάλεξε εσάς να το οδηγήσετε, καθώς και για αυτό αμείβεστε ανάλογα. Έχετε τη στήριξη της διοίκησης και του κόσμου, αλλά τα δείγματα πρέπει να αλλάξουν γιατί οι ενδεχόμενες γκέλες θα φέρουν περαιτέρω προβληματισμό.

Διακρίνεται ότι η ομάδα ζορίζεται στο συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού είτε γιατί έμαθε να παίζει έτσι, είτε γιατί δεν έχει τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να το παίξει αυτό που ζητάτε. Κάτι πρέπει να αλλάξει ώστε να δούμε κάτι πιο ορθολογικό και πιο αποτελεσματικό. Αναζητείται ουσία κυρίως αυτήν την περίοδο. Έχουμε παίκτες που σίγουρα δεν έχουν πάρει τις ευκαιρίες που παίρνουν οι Λημνιός και ο Ζαμπά, οι οποίοι δεν αποδίδουν όσο περιμένει κανείς. Στοχ, Λάμπρου είναι εξαφανισμένοι και σίγουρα αξίζουν να πάρουν χρόνο με βάση την κακή εικόνα των βασικών στις θέσεις τους.

Χθες για παράδειγμα στραβώνει το ματς στο 10ο λεπτό, με τον Πέλκα να μην μπορεί να συνεχίσει και αντί να πάει ένα πιο κλασικό δεκάρι, όπως ο Μπισεσβαρ πίσω από τον Άκπομ έστειλες το Ζαμπά εκεί. Δεν ξέρω τι καλό προέκυψε από όλο αυτό το μπλέξιμο. Πόσο πιο σαστισμένη να φανεί η ομάδα; Δεν είμαι αυτός που θα υποδείξω σε ποια θέση ο κάθε παίκτης, αλλά δήλωσες ότι δεν έχεις εμμονές σε συστήματα και παίκτες. Απόδειξέ το μας! Προς το παρόν μας δείχνεις το ακριβώς αντίθετο!

Αν κάποιοι έχετε μείνει ακόμα στο περσινό νταμπλ ή χορτάσατε από τους 4 τίτλους, καλά θα κάνετε να φύγετε ΜΌΝΟΙ ΣΑΣ από τον ΠΑΟΚ! Τόσα χρόνια περιμέναμε να υπάρχει η οικονομική ευημερία και σταθερότητα στην ομάδα όπως και η ισότιμη αντιμετώπιση απέναντι στα κατακάθια του ΠΟΚ, ώστε να χτυπήσουμε αυτά που μας Αξίζουν.

Τα καταφέραμε γιατί παίζαμε δίχως αύριο! Με τέτοιες εμφανίσεις και τέτοιο τουπέ, τρόπος που δε συνάδει με τη φιλοσοφία του ΠΑΟΚ, δεν μπορούμε να πάμε παραπάνω. Και επειδή εμάς δεν έχει καν ανοίξει η όρεξη, αν δεν μπορείτε δηλώστε Παραίτηση. Αμείβεστε πλουσιοπάροχα και έχετε τις καλύτερες συνθήκες εργασίας από κάθε άλλον στην Ελλάδα και λειτουργείτε σε Ευρωπαϊκά πρότυπα. Αποδείξτε ότι υπάρχετε γιατί κάποιοι φαίνεστε ανύπαρκτοι!

Εσείς οι ίδιοι κάνατε πέρυσι την Ελλάδα να παραμιλάει με τα εξωπραγματικά αποτελέσματα που επιτύχατε. Σταματήστε να αδικείτε τους εαυτούς σας και τον κόσμο που έκανε sold out σε διαρκείας και σας στηρίζει και στα ζόρικα, βλ. Ευρωπαϊκός αποκλεισμός. Αν αδειάσατε από τα περσινά, βρείτε τρόπο να ξαναγεμίσετε γιατί ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε πέρυσι. Απλά πέρυσι ήταν η έναρξη!

Πάμε να το γυρίσουμε όλοι μαζί, αρχής γενομένης από το ματς με τους κλέφτες, αυτούς που ήρθαν μέσα στο σπίτι μας πρόπερσι και μας κλέψανε! Αυτούς που επί 3 χρόνια καρπαζώνετε στον τελικό κυπέλλου! Αυτούς που έκλεψαν το κύπελλο τη χρονιά που ξεκινήσαμε τη κάθαρση της χούντας του ποδοσφαίρου!

ΠΑΜΕ ΠΑΟΚΑΡΑ!

 

Διαβάστε ακόμη...