Σοβαρότητα στις επόμενες κινήσεις!

Είμαστε σε περίοδο Εθνικών ομάδων, η ομάδα ξεκουράζεται εκτός των παικτών που έχουν υποχρεώσεις με τις ομάδες της χώρας τους.
Sourmenetes
Σοβαρότητα στις επόμενες κινήσεις!

Κάποιοι όμως πρέπει να σηκώσουν μανίκια, μιας και η περίοδος των μεταγραφών πλησιάζει και πολλά πράγματα θα πρέπει να μπουν σε σωστή βάση και να διεκπεραιωθούν.

Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον τεχνικό διευθυντή, τον Μπράνκο, μιας και ο Λούμπος Μίχελ αποτελεί παρελθόν. Η ομάδα έχει έναν βασικό κορμό παικτών, στον οποίο βασίζεται ο Λουτσέσκου και έχει βγάλει από τις αρχές του Ιούλη ένα πολύ δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα. Αυτό το σύνολο παικτών έχει καταπονηθεί ιδιαίτερα και ανά διαστήματα προέκυψαν προβλήματα με τραυματισμούς είτε είδαμε παίκτες να περνάνε μια περίοδο ντεφορμαρίσματος. Ο Ρουμάνος τεχνικός δε δείχνει να προβαίνει σε μεγάλες αλλαγές στα πλάνα του, με αποτέλεσμα η ομάδα να εμφανίζεται άλλοτε κουρασμένη και άλλοτε όχι τόσο δημιουργική, ασχέτως αν τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει ελάχιστα πράγματα από το τρίτο του σέντερ μπακ, μιας και ο Χατσερίδης δε δείχνει να μπορεί να σπάσει το δίδυμο Βαρέλα-Κρέσπο, έχοντας επίσης εκφράσει δυσαρέσκεια για το μειωμένο χρόνο συμμετοχής. Βλέπουμε σε αυτήν τη μεταγραφή ότι κάτι δεν πήγε καλά. Αποτελεί ένα θέμα ένας τόσο καλά αμειβόμενος ποδοσφαιριστής, να μην μπορεί να προσφέρει όσα είχαν υπολογίσει εξ αρχής οι υπεύθυνοι. Είναι ένα ζήτημα στο οποίο θα δούμε τη λύση θα δοθεί. Αν υπάρξει δανεισμός ή κάποια άλλη κίνηση, ο ΠΑΟΚ σίγουρα θα πρέπει να κινηθεί για ένα πρωτοκλασάτο σέντερ μπακ, το οποίο θα ανταποκρίνεται στα θέλω του προπονητή.

Ο ΠΑΟΚ φαίνεται επίσης να αντιμετωπίζει θέμα στα εξτρέμ της ομάδας, καθώς βλέπουμε συνέχεια τον προπονητή να προβαίνει σε αλλαγές των δυο πλαγίων που χρησιμοποιεί σε κάθε ματς. Μπισεσβαρ-Ζαμπά-Λημνιός και λιγότερο Ουάρντα και Καντουρί παίρνουν θέση στις πτέρυγες, αλλά δε βλέπουμε σταθερότητα στην απόδοση και αυτό αποτελεί ένα θέμα. Ζαμπά και Λημνιός είναι δυο πολύ ελπιδοφόροι παίκτες, που υπάρχουν ματς στα δίνουν πολλά πράγματα στην ομάδα, αλλά σε άλλα παιχνίδια τους βλέπουμε βραχυκυκλωμένους. Ο Μπίσεσβαρ αποτελεί μια πιο ποιοτική λύση, έχοντας το κάτι παραπάνω αλλά οι φυσικές του δυνάμεις δεν του δίνουν δυνατότητα για συνεχόμενα απαιτητικά ματς. Οι ουάρντα και Καντουρί δεν έχουν παίξει πολύ στα πλάγια και ειδικά ο πρώτος δείχνει να μην παίζει για άλλους λόγους.

Στο θέμα των εξτρέμ η ομάδα καλείται να πάρει μια απόφαση, γιατί ένας Βιεϊρίνια στα 23-24 του δεν υπάρχει στον ΠΑΟΚ. Ένας παίκτης που θα δώσει γκολ έξω από την περιοχή, ένας παίκτης που θα ζαλίσει πάνω στη γραμμή τον αντίπαλο δεν υπάρχει και αυτός είναι ίσως ένας λόγος που πάσχουμε, κάποιες φορές, στη δημιουργία. Δεν ξέρουμε τι θα αποφασιστεί, αλλά θα πρέπει να βρεθεί μια καλή λύση σε αυτήν τη θέση. Η ομάδα μας έχει πολλούς παίκτες σε αυτή τη θέση, αλλά κανείς προς το παρόν δεν έχει όλο το πακέτο.

Ένα επίσης μεγάλο και σοβαρό θέμα είναι το θέμα των ανανεώσεων των συμβολαίων. Παίκτες όπως ο Βαρέλα, ο Κρέσπο, ο Σάκχοφ, ο Κάνιας, ο Μπίσεσβαρ και ίσως ξεχνάω κάποιους ακόμα λήγουν τα συμβόλαιά τους και πρέπει να δούμε ποιοι θα ανανεώσουν και ποιοι θα συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους. Οι δυο πρώτοι είναι πολύ σημαντικοί για τον ΠΑΟΚ, μιας και έχουν βρει πολύ καλή χημεία μεταξύ τους και είναι υπερ-πολύτιμοι στα πλάνα του Λουτσέσκου. Ο Κάνιας φέτος είναι πολύ σταθερός με κακές και καλές στιγμές, έχοντας βγάλει και πάρα πολλά ματς. Αυτός που ίσως έμεινε πιο πίσω είναι ο Ουκρανός. Ο Μπίσεσβαρ δείχνει να ανταποκρίνεται στα θέλω του προπονητή. Το θέμα είναι ότι σχετικά σύντομα πρέπει να ξεκαθαρίσει και αυτό το θέμα.

Τελευταίο θέμα και αρκετά σοβαρό είναι και αυτό με τις λύσεις συμβολαίων παικτών που δεν υπολογίζονται. Ο ΠΑΟΚ πληρώνει παίκτες που δεν έχουν μπει καν αποστολή φέτος, βλ. Λεβέκ ή φαίνεται ότι δεν υπολογίζονται καθόλου από τον προπονητή βλ.Γλύκος και κανα δυο ακόμα. Δε χρειάζεται να επιβαρύνεται το ρόστερ με παίκτες που δεν υπολογίζονται, γιατί αφενός μιλάμε για χρήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλες ανάγκες και αφετέρου δημιουργείται ένα αρνητικό κλίμα εντός ομάδας.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα των μεταγραφών, όσες και αν γίνουν, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν με βάση τις ανάγκες του προπονητή αλλά να βρίσκονται όσο το δυνατόν νωρίτερα στην ομάδα. Τα παραδείγματα πάρα πολλά, παικτών που ήρθαν στην ομάδα μας, αλλά η καθυστερημένη άφιξή τους δημιούργησε πρόβλημα στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο χρόνος προσαρμογής είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που το είναι απαραίτητο για κάθε παίκτη. Δεν μπορούμε να απαιτούμε από τον οποιοδήποτε παίκτη να προσαρμόζεται σε μια βδομάδα στα νέα δεδομένα, για το λόγο οι κινήσεις πρέπει να γίνονται όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής έχει ένα εύλογο χρονικό διάστημα στην ομάδα, έχει δει πως λειτουργουν τα πράγματα και οφείλει να δείξει και αυτός με τη σειρά του ένα σοβαρό έργο. Ο ρόλος του θα πρέπει να μείνει ακέραιος, ώστε να δείξει τη φιλοσοφία του και αν μπορεί να ανταποκριθεί στα δεδομένα της ομάδας. Τυχόν παρεμβάσεις δε βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία της ομάδας, καθώς αυτός και έιναι ο λόγος για τον οποίο αποκτήθηκε. Έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία, προκειμένου να μας ανεβάσει κι άλλο σαν ομάδα.

Διαβάστε ακόμη...