Πριόνισμα made in China ...

18 Ιουλίου σήμερα και ο ΠΑΟΚ έχει γυρίσει από το βασικό στάδιο προετοιμασίας, με νέο προπονητή στον πάγκο του και νέα πρόσωπα στον αγωνιστικό χώρο.
Sourmenetes
Πριόνισμα made in China ...

Μετά από 18 μέρες μεταγραφικής περιόδου ο ΠΑΟΚ έχει ενισχυθεί στον επιθετικό τομέα με την έλευση του Μακ, στη θέση του τερματοφύλακα με τον Ρέι και αμυντικά με τον Λεβέκ. Τον Λημνιό δεν τον αναφέρω καθώς το παιδί ούτε το είδαμε σε κάποιο φιλικό ούτε έγινε κάποια ιδιαίτερη αναφορά προς αυτόν.

Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά συνέχισε στο αγωνιστικό κομμάτι από εκεί που βρισκόταν πέρυσι, μιας και ο κορμός της ομάδας παρέμεινε ακριβώς ο ίδιος (δεν μπορεί να θεωρηθεί κορμός ούτε ο Περέιρα, ούτε ο Κίτσιου ούτε ο Χαρίσης) και έδωσε τα ηνία στον Σέρβο τεχνικό για το μοντάρισμα της ομάδας. Οι πρώτες εντυπώσεις που άφησε ο Στανόγεβιτς, μετά τη συνέντευξη, ήταν αρνητικές για τον περισσότερο κόσμο και ιδιαίτερα για αυτούς που χρόνια τώρα θεωρούν το θεσμό του προπονητή κάτι παροδικό.

Δεν είπα ανησυχητικές, αλλά είπα αρνητικές γιατί έτσι τις αντιμετώπισαν από την αρχή οι αυθεντίες της πόλης. «Ποιο έργο θα συνεχίσει ο Στανόγεβιτς;», «πού να παίξεις 4-4-2 ή 3-4-3 με αυτά τα χαφ;», «η ομάδα είναι έτοιμη και τη χαλάει με τις αλχημείες του», «τι περιμένεις από προπονητή που πήγε στην Κίνα» και άλλα πολλά και ζουμερά που από την πρώτη μέρα έκαναν την εμφάνισή τους στον τύπο και μεταφέρθηκαν εντέχνως προς το κοινό που πολλές φορές διψάει για αίμα.

Βλέπεις αδελφέ ΠΑΟΚτσή τι να ξέρει ο Στανό από μπάλα; Εμείς θα σου τα εξηγήσουμε όλα. Τόσα χρόνια κρατάει αυτή η κολόνια του νέου προπονητή που δεν ξέρει τι σημαίνει ΠΑΟΚ, που δεν είναι έτοιμος για πρωταθλητισμό, που δεν μπόρεσε να πετύχει κάπου αλλού και μπλα μπλα μπλα, περνώντας σιγά σιγά η μπογιά. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε 4 φιλικά με 3 διαφορετικούς σχηματισμούς. Στα 2 πρώτα δεν αναφέρθηκε κάτι μεμπτό, αν και το 4-4-2 τους έκατσε στο στομάχι βλέπεις, αλλά δεν είχαν περάσει ούτε 2 μέρες από την έναρξη της προετοιμασίας. Στο 3ο φιλικό άρχισαν να βλέπουν φαντάσματα και ότι η ομάδα δεν τραβάει και ότι επειγόντως χρειάζεται αλλαγή συστήματος και παίκτες.

Να τονίσουμε ότι ο ΠΑΟΚ παίζει με μια ομάδα στην Ευρώπη την οποία, όχι μόνο με την περσινή ομάδα, οφείλει να περάσει αλλά και με μισή ομάδα(δεν υποτιμάω τον αντίπαλο, απλά η διαφορά των ομάδων υπάρχει). Έτσι φτάνουμε στο 4ο φιλικό της ομάδας, όπου ο προπονητής αποφασίζει να αλλάξει το σύστημα της ομάδας και να επανέλθει σε κάτι πιο προσιτό προς αυτήν και συνεχίζονται από το μεγαλύτερο ποσοστό του τύπου οι ελεύθερες αλλά στοχευμένες βολές προς αυτόν.

Συγγνώμη κύριοι αλλά αυτό δε λέγεται ούτε δημοσιογραφία ούτε τίποτα. Αυτό λέγεται θέλω να περάσω τα πιστεύω μου σε κάποιον άλλον με το δικό μου τρόπο, θέλω να επηρεάσω καταστάσεις και πρόσωπα, θέλω να σαμποτάρω κάποιον, θέλω να αβαντάρω κάποιον άλλον.

Αλήθεια την ώρα που ο Στανόγεβιτς δεν αφουγκραζόταν το πιο λογικό 4-2-3-1 και λειτουργούσε βάσει του συστήματος που ο ίδιος ήθελε να δοκιμάσει ήταν ένας προπονητής yesman όπως παρουσιάσατε στην αρχή; Αλήθεια τη συνέντευξη του προπονητή τη διαβάσατε στο τι ζητάει από τους παίκτες της ομάδας και το τι θέλει να βγάλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο; Το μόνο που διαβάζουμε εδώ και 1 μήνα είναι για συστήματα που δεν κολλάνε στο υλικό της ομάδας και για μεταγραφές. Φέρε παίκτες με το τσουβάλι για να πούμε ότι πήραμε.

Προφανώς και η ομάδα χρειάζεται ουσιαστική ενίσχυση και θεωρώ πως οι κινήσεις που έγιναν βλ. Μακ-Ρέι-Λεβέκ είναι ουσιαστικότατες και αυτές που θα γίνουν θα είναι αντίστοιχης ποιότητας. Δε νομίζω ο προπονητής να μη θέλει να γίνουν μεταγραφές, αλλά με το στανιό να πουλήσετε φυλλάδες δε γίνεται.

Κάθισα και διάβασα από περιέργεια τις δηλώσεις του Στανόγεβιτς για να καταλάβω πόσο τρελός είναι ο άνθρωπος γιατί αυτό μου παρουσιάζεται εδώ και μέρες. Εν αντιθέσει με όλα αυτά που ακούμε, είδα έναν σοβαρό άνθρωπο ξηγημένο (το φετίχ του ΠΑΟΚτση), ο οποίος μίλησε σταράτα για το πρότζεκτ του φετινού ΠΑΟΚ. Ούτε παραφιλολογίες ούτε γλειψίματα ούτε τίποτα, προσπαθώντας να βρει πατήματα στο νέο περιβάλλον του και να δώσει τη δική του πινελιά στην ομάδα μας.

Θα πει κανείς βέβαια στα λόγια θα μείνουμε; Όχι δε θα μείνουμε στα λόγια αλλά σοβαρή κριτική μέσω των φιλικών, την ώρα που πρέπει να βγει άποψη σχεδόν για όλο το ρόστερ δοκιμάζοντας τακτικές και συστήματα ταυτόχρονα, δεν μπορεί να βγει. Καλό θα είναι να περιμένουμε τα πρώτα δείγματα ώστε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Να φανταστώ κάποιοι στεναχωριούνται πιο πολύ από κάποιους άλλους για το πώς δείχνει η ομάδα τώρα και ότι δεν πάμε καλά και ότι έτσι δεν πας για πρωτάθλημα και οι άλλοι ενισχύθηκαν κτλ κτλ..

Όλοι την ίδια κα(ψ)ούρα έχουμε. Μιλάω για μας τους οπαδούς. Εμείς το διαρκείας μας θα το πάρουμε, εμείς το κρύο θα το φάμε, τα μερόνυχτα θα τα φάμε στους δρόμους. Εμείς δίνουμε για τον ΠΑΟΚ. Άλλοι δε δίνουν και ίσα ίσα βγάζουν. Και ξέρεις αδελφέ, αν ο προηγούμενος Σέρβος δεν τα έκανε «ανάστα» που λέει και το άσμα, εκείνο το δευτεριάτικο βράδυ εύκολα δε θα έβγαζε σεζόν και πολύ δύσκολα θα έπαιρνες το τρόπαιο. Στα είχε πει και ο Άγγελος άλλα κάποιοι στον έβγαλαν τρελό (άσχετο αν έκανε και αυτός τα λάθη του).

Για αυτό θέλω να δω πρώτα επίσημα πράγματα και μετά να κρίνω. Αν εσύ σκέφτεσαι διαφορετικά, σεβαστή η άποψη σου, αρκεί όμως να είναι προς το συμφέρον του ΠΑΟΚ. Μην πριονίζεις και συ made in china...Ευρωπαίος Είσαι...

Ραντεβού την Παρασκευή στην Τούμπα!!! Ο ΠΑΟΚ μας έχει ανάγκη...

Διαβάστε ακόμη...