Η βλακεία είναι ανίκητη ...

Μετά από μια περίεργη περίοδο, μετά το τέλος των play off, ο ΠΑΟΚ βρισκόταν σε μια κατάσταση αναμονής για το ζήτημα του προπονητή.
Sourmenetes
Η βλακεία είναι ανίκητη ...

Αφού ακούσαμε όλα τα πιθανά σενάρια για το τι θα γίνει με τον Ιβιτς, ενώ ο ΠΑΟΚ φαινόταν διατεθειμένος να τον κρατήσει στη θέση του, μπήκαμε στη διαδικασία αναζήτησης νέου προπονητή. Είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε στο μυαλό μας ότι ο ΠΑΟΚ σαν οργανισμός ήθελε να κρατήσει τον Βλάνταν, δίνοντάς του χρόνο, ανεξάρτητα αν δεν καθόταν με σταυρωμένα τα χέρια.

Επί 15 μέρες ο ΠΑΟΚ ήταν σε αναζήτηση ανθρώπου για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Μια καρέκλα, η οποία είναι καυτή αυτήν την περίοδο για όποιον θα καθόταν, μιας και ο ΠΑΟΚ οφείλει να κάνει το βήμα παραπάνω την επόμενη χρονιά. Σε όλο αυτό το πανηγύρι που στήθηκε ακούσαμε απίστευτα και ανυπόστατα πράγματα, με μόνο σκοπό τον αποπροσανατολισμό του κόσμου. Τι Πάολο Σόουζα, τι Λουτσέσκου, τι Γκουιντολίνι, τι Ρεμπρόφ, τι, τι τι...

Αμέτρητα ονόματα χωρίς καμιά βάση, χωρίς κανείς να βάλει στο ελάχιστο το μυαλό και να αποκρυπτογραφήσει τα 2-3 πράγματα που ανέφερε ο Μίχελ. Ξεκίνησαν με φθηνούς, πήγαν σε πιο ακριβούς, σε έμπειρους, σε άπειρους σε μπαμπάδες, σε υιούς αλλά όπως είναι γνωστό κάποιοι επαγγέλλονται δημοσιογράφοι, χωρίς να ξέρουν το που πέφτει η Μεσήμβρια. Το θέμα μου βέβαια δεν είναι η δουλειά αυτών, αλλά το πόσο μπορούν να αγγίξουν τον ΠΑΟΚ τα σενάρια αυτών και οι θεωρίες συνομωσίας που ανακαλύπτουν.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε στο πρόσωπο Στανόγεβιτς μια λύση, η οποία θα συνεχίσει το έργο που άφησε ο Βλάνταν Ιβιτς. Ο Μίχελ μίλησε για ένα πρότυπο προπονητή, το οποίο θα είναι κοντά στο προφίλ του προηγούμενου Σέρβου, προκειμένου να μην μπούμε σε νέα πλάνα και πρότζεκτ. O Μίχελ μίλησε για προπονητή μέχρι την Παρασκευή και ο ΠΑΟΚ σήμερα ανακοίνωσε προπονητή. Ξέρετε τι άτιμο πράγμα είναι να λες θα φέρω τέτοιο στυλ προπονητή και να το φέρνω; Δεν ξέρω αν είναι καλός, ξέρω ότι είναι το ίδιο προφίλ. Ξέρετε τι είναι να λες μέχρι τότε θα είναι εδώ ο προπονητής και να είναι εδώ;

Και αφού έγιναν αυτά ξεκίνησε το πάρτι.

Ο Βούκιτς έφερε προπονητή στον ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης παρέκαμψε τον Μίχελ. Πότε θα προλάβει ο Στανόγεβιτς να αξιολογήσει το ρόστερ; Πότε θα δει του δανεικούς; Πότε θα ξεκινήσει το ένα, πότε το άλλο; Ποιο είναι το βιογραφικό του Στανόγεβιτς; Αυτά και πολλά άλλα μαργαριτάρια κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σαν αγνές απόψεις των δημοσιογράφων του ΠΑΟΚ.

Το ξέρουμε το έργο σας, χρόνια τώρα. Φτάνει όμως με αυτή την νοοτροπία χωριού που επικρατεί στους κόλπους της ομάδας. Σταματήστε να ποτίζετε με δηλητήριο τον κόσμο της ομάδας και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Ανάθεμα αν κάποιος από όλους μας ήξερε το όνομα του προπονητή και ποιος είναι και τι μέρους του λόγου είναι. Ανάθεμα αν ξέρει κάποιος πως δουλεύει αυτός ο προπονητής, την τακτική που ακολουθεί. Και όμως όλος ο κόσμος διαμόρφωσε άποψη. Ξέρει ποιος είναι, άτιτλος είναι, στην Κίνα ήταν τόσα χρόνια, για να τα αρπάξει ήρθε.

Ο προπονητής δεν έχει υπογράψει ούτε 10 ώρες και πετάτε λάσπη από τώρα; Βγάλατε συμπέρασμα χωρίς να έχει πατήσει ο άνθρωπος ούτε το χορτάρι της Μεσήμβριας;

Αφήστε την ομάδα να δουλέψει με βάση τις δυνατότητές της. Η ομάδα βρήκε μια ηρεμία εδώ και 1 χρόνο, δουλεύοντας με συγκεκριμένο ρόστερ, με σωστές επιλογές από τον Τεχνικό Διευθυντή, με μεταγραφές σε καλό timing, απαλλαγμένη από εμμονές του παρελθόντος. Σταματήστε να βάζετε τρικλοποδιές στην ομάδα και κρίνετε από όσα βλέπετε και όχι όσα θέλουν να σας κάνουν να βλέπετε.

Να ξέρετε ότι ο Μίχελ θα έχει δύσκολο έργο φέτος και θα πρέπει να στηριχθεί με όλες τις δυνάμεις γιατί τον περιμένουν στην γωνία στο πρώτο λάθος να τον σταυρώσουν. Ήδη γκρίνιαζαν για το χρονικό ορίζοντα της καρέκλας του προπονητή, την ώρα που βλέπαμε ότι η υπόθεση Ιβιτς εκκρεμούσε και ήταν αρκετά ρευστή. Θα ψάξουν να βρουν αρκετές αφορμές για έναν άνθρωπο που δείχνει πίστη στο πλάνο και πλήρη οργάνωση των κινήσεών του.

Ψυχραιμία και όλα θα πάνε καλά...

Διαβάστε ακόμη...