Κύπελλο σαν champions league!!!

Το τέλος της ομορφότερης (από πλευράς θεάματος) σεζόν της τελευταίας 10ετίας έφτασε με ένα πικρό τρόπο για τον Μεγάλο ΠΑΟΚ.
Sourmenetes
Κύπελλο σαν champions league!!!

Όπως άσχημα ξεκίνησαν τα πράγματα, έτσι άσχημα τελείωσαν για τον ΠΑΟΚ του Ίβιτς, του Μίχελ, του Σαββίδη, τον ΠΑΟΚ τον δικό ΜΑΣ. Η αστοχία του Κλάους στον επαναληπτικό του αγώνα με το φιναλίστ του Europaleague, Άγιαξ, μας σημάδεψε, όπως και η προχθεσινή ήττα που ήρθε με άσχημο τρόπο για μια ομάδα, η οποία σε μεγάλο διάστημα της σεζόν έπαιξε εξαιρετικό και ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο.

Όλα μπορεί να ήταν λίγο διαφορετικά, αλλά η τύχη και η ιστορία αυτό επιφύλασσε για τον ΠΑΟΚ μας. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ικανοποιημένος από το φετινό ΠΑΟΚ. Γέμισα και γέμισα πολύ μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Είδα μπάλα, είδα την ομάδα μου να παίζει το ποδόσφαιρο που επί χρόνια έλεγα από μέσα μου και σκεφτόμουν, ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να τις πατάει όλες τις ομάδες στο λαιμό. Και στα περισσότερα ματς το είδα. Είδα τον ΠΑΟΚ να ρίχνει 3-4 γκολ, ανεξαρτήτως αντιπάλου και να έχει χάσει και άλλα τόσα σε τελικές. Είδα τον ΠΑΟΚ να έχει κατοχή μπάλας σε επίπεδα Μπαρτσελόνας και τον αντίπαλο να ασφυκτιά μέχρι να τελειώσει το ματς.

Βέβαια δεν ήταν μόνο αυτό το πρόσωπο του ΠΑΟΚ καθ' όλη τη χρονιά καθώς είχε σκαμπανεβάσματα και κακές βραδιές, πράγμα απολύτως λογικό για μια ομάδα που χτίστηκε σε χρόνο dt και κράτησε από τις περσινές του σταθερές 3-4 παίκτες, σαν βασικές μονάδες. Σε όλα αυτά να συνυπολογίσουμε και το νέο προπονητή της ομάδας, ο οποίος ήταν σίγουρο ότι θα έχει δύσκολες αποστολές, λόγω έλλειψης εμπειρίας. Όλα αυτά ήταν σε ένα πολύ καλό κλίμα και οι περισσότεροι ήμασταν ικανοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση της ομάδας, καθώς και από τη συνεργασία Τεχνικού Διευθυντή και προπονητή, η οποία έδειχνε και δείχνει ότι έχει βρει χημεία.

Αυτό όμως κύριοι αρέσει σε εμάς αλλά σε κάποιους άλλους δεν αρέσει. Και δεν αρέσει γιατί πώς μπορεί κάτι εκτός των Αθηνών να έρχεται και να τουμπάρει μια κατάσταση τόσων χρόνων; Πώς έρχεται κάποιος κ.Σαββίδης και ενώ 4 χρόνια ήταν ο «μαλάκας»(αυτά λέγανε οι καλοί αρδ των Αθηνών και ο υπόδουλος νοητικά κόσμος) που του τα μασάγανε και μας χαλάει τη μαγιά; Όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι-οπαδοί μίλαγαν για αυτοκτονία του ΠΑΟΚ φέτος για το πρωτάθλημα ενώ βρισκόταν πίσω 3 βαθμούς (λόγω των επεισοδίων στην Τούμπα). «Ένα φορ να είχε θα έπαιρνε το πρωτάθλημα», «τόσες ευκαιρίες πεταμένες», «τι χάνουν οι άνθρωποι» ήταν οι μόνιμες ατάκες σχεδόν μετά από κάθε αγώνα ακόμα και όταν ο ΠΑΟΚ έχανε.

Ακόμα και όταν ο ΠΑΟΚ έχανε από τα Γιάννενα μέσα στην Τούμπα και είχε 20 τελικές, όλοι παραμίλαγαν. Αλλά ξέρεις τι αδελφέ; Όσο είσαι πιο κάτω από αυτούς είναι καλά. Όταν καβαλάς το άλογο και τους ιππεύεις αλλάζει το σκηνικό. Και όλο αυτό το σκηνικό στήθηκε πολύ εύκολα από κάποιους που είδαν τον ΠΑΟΚ να μεγαλώνει. Κάποιους που είδαν ότι δε μασάει να τους καρφώσει αγωνιστικά και σε άλλο επίπεδο. Και τότε ανέλαβαν δράση. Έβαλαν ότι είχαν και δεν είχαν. Συνασπίστηκαν βγάζοντας ανακοινώσεις ο ένας υπέρ του άλλου, επευφημούσαν την «υπερομάδα» είτε αυτή λεγόταν αεκ είτε γάβρος είτε βάζελος, για να βγάλουν τον ΠΑΟΚ στη σέντρα.

Και φτάνουμε στο ματς του ημιτελικού της λεωφόρου απέναντι στην πιο ύπουλη ομάδα σε επικοινωνιακό επίπεδο στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ πολύ κακός αγωνιστικά και ο βάζελος λίγα πράγματα προηγείται με ένα γκολ το οποίο ξεκινά από φάουλ στο Γλύκο. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά για το φάουλ, το δεχθήκαμε πάμε παρακάτω. Καθαρή φάση για πέναλτυ υπέρ του ΠΑΟΚ γίνεται γαργάρα από όλους τους διαιτητές, ο πέμπτος ήταν στα δυο μέτρα από τη φάση και δεν είδε τίποτα. Μιλάμε για τον ορισμό του πέναλτυ μιας και ο αμυντικός παίζει μπάσκετ στη μικρή περιοχή. Ο βάζελος βρίσκει δεύτερο γκολ και το ματς λήγει.

Ο Βλάνταν βγαίνει στη συνέντευξη και μιλάει για κακή βραδιά της ομάδας, καθώς και ότι το αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο. Μεσολάβησαν 2 βδομάδες μέχρι τον επαναληπτικό. 2 βδομάδες βιώσαμε τον ορισμό της ξεφτίλας αυτής της ομάδας. Τι ραδιόφωνα, τι επιστολές στην επο, τι ο Κύζας έχει κολλητό ΠΑΟΚτση με δωμάτια, τι τα γατιά γύρω από την Τούμπα είναι άγρια και κυνηγάνε τα κουνέλια. Ένα κλίμα έτοιμο να εκραγεί για έναν ημιτελικό που η μεγάλη αυτή ομάδα είχε κερδίσει 2-0. Μιλάμε για την παράνοια σε όλο της το μεγαλείο.

Και φτάνουμε στο ματς της Τούμπας που ομολογουμένως ο ΠΑΟΚ αν και μπήκε δυνατά αιφνιδιάστηκε με 1-2 καλές αντεπιθέσεις του παναθηναικού, ο οποίος έδειχνε ιδιαίτερα επικίνδυνος. Ο ΠΑΟΚ έκανε το γκολ αλλά συνέχισε να μην πατάει καλά. Τις φάσεις τις θυμόμαστε όλοι. Η προπαγάνδα συνεχίζεται στο ημίχρονο. Ανακοίνωση για σφαγή της υπερομάδας του Ουζουνίδη, η οποία στο ημίχρονο προκρίνεται. Μιλάμε για οργι-ακές καταστάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο κατάλαβαν ότι είναι μια ομάδα της σειράς και εισπράξανε άλλα 3 τεμάχια.

Και ξεκινάει το πανηγύρι.

«Ούτε επί παράγκας τέτοια σφαγή!!»

«Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη!!»

Η προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο από ραδιόφωνα, από εκπομπές στην τηλεόραση, από mediaαπό τα πάντα. Βγήκε ο Ντέμης να μιλήσει για Χαλίφη. Ποιος; Ποιος Ο Ντέμης; Ο κύριος που χρέωσε δεκάδες εκατομμύρια την ομάδα του και βέβαια ποτέ δεν πλήρωσε μιας και το σύστημα δίνει το δικαίωμα, στους καλούς και «γνήσιους» παράγοντες να ξεπλύνουν το χορό των χρεών με έναν υποβιβασμό. Μίλησε ο κάθε τυχαίος. Από κει και πέρα ξεκίνησε ο πόλεμος.

Αν κάτσει κανείς και δει όλα τα άρθρα που ακολούθησαν τον ημιτελικό του 4-0, θα νομίζει ότι μιλάμε για το γάβρο του κόκκαλη. Αλήθεια γιατί στις δηλώσεις των πρωταγωνιστών είτε είναι παίκτες του βάζελου, είτε ο προπονητής δεν ανέφερε κανείς το θέμα της διαιτησίας; Πραγματικά καμιά ανακοίνωση μετά το πρώτο ματς δεν είδαμε. Όταν τα σπόρια είναι υπέρ μας βέβαια, μιλάμε για τη μεγάλη ομάδα του τριφυλλιού και όταν είναι εναντίον μας «παράγκα» και «χαλίφης»; Για αυτό είστε για τα πανηγύρια κύριοι.

Όλο αυτό το κλίμα διατηρήθηκε και πολώθηκε όσο πέρναγαν οι ημέρες, αναμένοντας τον τελικό κυπέλλου. Εκεί είδαμε και την τελευταία παράσταση του έργου με πρωταγωνιστές τους συνέταιρους του ΠΟΚ να σκούζουν για την αδικία που έπαθε η ομάδα τους. Για μια φάση οφσάιντ, παρουσιάσθηκε σαν 3 μέτρα οφσαιντ ενώ μιλάμε για κάποιους πόντους, ο περήφανος πρόεδρος του τριφυλλιού εξέδωσε ανακοίνωση υπέρ της άεκ. Μιλάμε για το αποκορύφωμα της βλακείας, του γλυψίματος αλλά και του συνασπισμού του ΠΟΚ εναντίον του ΠΑΟΚ που τους πονάει.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τίτλο μετά από χρόνια και στιγματίστηκε από το ραγιαδισμό του ΠΟΚ, λες και σφαγιάστηκε η Λάρισα ή ο Ηρακλής και βγήκαν οι αγνοί, αμόλυντοι του συστήματος να τους υποστηρίξουν. Θέλει να μας πει η περήφανη άεκ, όταν πέρυσι ο ΠΑΟΚ έκανε το μεγάλο βήμα για να ξεβρακώσει το σύστημα μετά το γελοίο και στημένο πρώτο ημιτελικό εναντίον του γάβρου, τι έκανε; Όταν ο Μελισσανίδης είπε ότι δε θα γινόταν ο τελικός και δε θα κατέβαινε σε αυτόν; Αυτοί μιλάνε;

Θέλει επίσης να μας πει ο άλλος γνήσιος και καθαρός του ΠΟΚ, βάζελος, όταν έτρεχε στα δικαστήρια με τη φυλλάδα του γάβρου για να βγάλει την ομάδα του στην Ευρώπη, πόσο περήφανος ήταν; Θέλουν οι απόγονοι των Αθηνών να μας πουν για το γκολ οφσάιντ που έβαλαν με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και βγήκαν προκριματικά Τσου λου; Θέλετε και άλλα; Αλλά ποιος έχασε την ντροπή για να την βρείτε εσείς; Παρόλα αυτά το παραλήρημα του περήφανου προέδρου του βάζελου, συνεχίστηκε και στα playoff.

Δε φτάνει που ανεχτήκαμε τις βλαχομαγκιές του υπερπαίκτη Μπέργκ, είχαμε να ακούμε και όλο το Δ.Σ. της παε βάζελος, να μας λέει πόσο τραγικός είναι ο Ίβιτς, πόσο ψεύτικο είναι όλο αυτό, ότι τα παιχνίδια παίζονται μέσα στο γήπεδο κτλ κτλ. Όλα αυτά την ώρα που η μπύρα προσγειώθηκε στο κεφάλι του Βλάνταν σε ένα ματς το οποίο ο παναθηναικός ήταν μπροστά στο σκορ. Πρέπει να παίρνεις πολλά χάπια... Ο βάζελος έχει την διοίκηση που του αξίζει.

Αμαυρώσανε για μια ακόμα φορά τον ΠΑΟΚ την ώρα που αυτοί ήταν μπροστά στο σκορ. Χάνουν το νόημα οι λέξεις μετά από όλα αυτά. Συνεταιράκια στα play off, μπας και βγάλουν το κόμπλεξ τους. Το κατάφεραν όμως με όλη την προπαγάνδα που ακολούθησε μετά του τελικού, λες και ο ΠΑΟΚ κατέκτησε άδικα το τρόπαιο έχοντας μοιράσει 4 γκολ στον έναν και χαρίζοντας ένα γκολ στον άλλο. Το αποτέλεσμα της προπαγάνδας και του δήθεν χαλίφη το είδαμε στα playoff, στα οποία ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν πήρε σπόρια αλλά αδικήθηκε καθαρά, ανεξαρτήτως αν η απόδοσή του ήταν κάκιστη. Όποιος δει τα παιχνίδια, ειδικά απέναντι στην αεκ θα καταλάβει τι λέμε.

Στο δια ταύτα, ο ΠΑΟΚ είναι αγωνιστικά σε πολύ καλό δρόμο, ανεξάρτητα τι θα γίνει με το θέμα Ίβιτς αλλά εξωαγωνιστικά έχει να αντιμετωπίσει μεγάλα τέρατα. Δυστυχώς ο πόλεμος μαίνεται και οι ΠΟΚΙΤΕΣ είναι ενωμένοι όσο ποτέ άλλοτε. Και αυτό είναι έργο ΠΑΟΚ! Ελπίζω σύντομα να βρει ο ΠΑΟΚ τη λύση με το θέμα προπονητή και να προχωρήσει βασισμένος πάνω στα θεμέλια που έχτισε φέτος. Ήταν η καλύτερη και πιο σοβαρή χρονιά της ομάδας επί Σαββίδη και δίνει ελπίδα για το μέλλον. Ο κόσμος οφείλει να στηρίξει τις επιλογές του Τ.Δ., ο οποίος είναι για μένα ότι πιο δυνατό σαν χαρτί διαθέτει ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά και να δώσει το έναυσμα για την ολική ανατροπή.

Ακολουθεί πολύ κρίσιμη χρονιά και όλοι πρέπει να δώσουμε ότι έχουμε για τον Δικέφαλο Αετό, ώστε να φτάσει στο στόχο του. Φέτος δόθηκε μια μεγάλη μάχη, του χρόνου οφείλουμε να τους καθαρίσουμε.

Υ.Γ. Για κάτι μπουκέτα σε παίκτες άλλης ομάδας έχουμε 3 κεκλεισμένων την ώρα που ο νόμος προβλέπει -6 βαθμούς, μέχρι και υποβιβασμό. Για τον ΠΑΟΚ έχουμε -6 βαθμούς, 7 κεκλεισμένων!!! Μπορείτε και καλύτερα, το ξέρουμε...

Υ.Γ.4 Όταν ο Πέλκας πιάνει τα κάκαλά του τρώει αγωνιστικές και ακούμε το αγαπημένο κανάλι του survivor να κλαίει και να οδύρεται. Όταν τα πιάνει ο βιγιαφάνες μάλλον δεν πιάνει. Αλαφούζε καμιά ανακοίνωση δεν έβγαλες...

Καλό καλοκαίρι να έχουμε...

Μια πολύ όμορφη χρονιά έρχεται για τον ΠΑΟΚ Μας ...

Διαβάστε ακόμη...