Τελικά έφυγε ο Μίχελ;

Είναι πράγματι εντυπωσιακό να βλέπεις τον ΠΑΟΚ να παίζει ποδόσφαιρο και να μοιράζει χαρά στο φίλαθλο κοινό.
Sourmenetes
Τελικά έφυγε ο Μίχελ;

Απλόχερα η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς, μετά την απομάκρυνση του περσινού Mvp, τρέχει ένα τρελό σερί νικών, συνδυασμένες με εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Όχι ότι ο ΠΑΟΚ στα προηγούμενα παιχνίδια δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, αλλά στα τελευταία ματς συνδυάζει το καλό ποδόσφαιρο με την ουσία, τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ κατά γενική ομολογία αποδίδει το καλύτερο και πιο πλήρες ποδόσφαιρο φέτος, ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Βλέπετε οι κύριοι υπεύθυνοι του αγωνιστικού τμήματος, ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους και αυτό μάλλον αναστάτωσε πολύ κόσμο και στην αρχή της ποδοσφαιρικής χρονιάς καθώς και κατά τη διάρκεια των χειμερινών μεταγραφών. Βλέπετε το καλοκαίρι ήταν ο βαρύς Μπίσεσβαρ που δεν έκανε σε μερίδα του τύπου και σε πολλούς δημοσιογράφους, όπως και ο ατσούμπαλος Σάκχοφ ο οποίος δεν έβγαινε από την 11αδα του ΠΑΟΚ. Για να μην αναφέρουμε το παράδειγμα του Κρέσπο, ο οποίος κατακρίθηκε επειδή δεν είχε πλούσιο βιογραφικό και χαρακτηρίστηκε ως «γυρολόγος» από τους ποδοσφαιρανθρώπους της πόλης και μη.

Ξέρετε είναι πολύ εύκολο να βγαίνεις μια μέρα και ανάλογα με τις ορέξεις ή και τη σκοπιμότητα που εξυπηρετείς να βομβαρδίζεις τον τύπο, το μπλογκ σου, τα media σου με λάσπη. Είναι πολύ εύκολο το να κατακρίνεις όσα θες και να παίζεις χρόνια τώρα αυτόν τον ρόλο πίσω από τον ΠΑΟΚ, μη έχοντας καμιά επίπτωση. Πάλι καλά φώτισε ο θεός τον Βλάνταν εκείνη τη Δευτέρα, γιατί το γαϊτανάκι των «λίγων» προπονητών θα συνεχιζόταν. Ευτυχώς βρέθηκε ένας τέτοιος gentleman να καθαρίσει για λογαριασμό όλων εκείνων που φαγώθηκαν για το, τάχα μου, καλό του ΠΑΟΚ.

Η προσπάθεια βέβαια κάποιων δε θα μπορούσε να σταματήσει εκεί. Τα όπλα δε θα τα κατέθεταν τόσο εύκολα μιας και μόνο αυτούς τους νοιάζει το καλό του ΠΑΟΚ. Βλέπετε τον Μίχελ και τον Ίβιτς, οι οποίοι συνέθεσαν από την πρώτη μέρα ένα σοβαρότατο δίδυμο, δεν τους νοιάζει ποιοι παίκτες θα έρθουν και θέλουν σαπάκια, την ώρα που η ομάδα πέρασε στους 32 του γιουρόπα και άρχισε την αντεπίθεσή της στο πρωτάθλημα. Αλλά που να ξέρουν αυτοί;
Και φτάσαμε στη δεύτερη βδομάδα του Γενάρη χωρίς ουσιαστική ενίσχυση και ακούσαμε τα γνωστά. «Τελειώνει ο Μίχελ», «εκνευρισμένος ο Σαββίδης με το Μίχελ», «δεν μπορεί να κλείσει ούτε τον Ανσαριφάρντ», «νέα επικοινωνιακή ήττα για τον ΠΑΟΚ», μέχρι που κάποιοι προθυμοποιήθηκαν να αναλάβουν τη θέση του για το καλό του ΠΑΟΚ. Βλέπετε έχει τεράστια λογική να μην κλείνει ο Ανσαριφάρντ των 500 χιλιάδων και μετά από 4 μέρες να δίνεις 2 εκ. για τον Πρίγιοβιτς.

Ας μας εξηγήσουν λίγο αυτοί που έγραψαν όλες αυτές τις αράδες πως έγινε αυτό. Διαπραγματεύεσαι για μισό μήνα με τον Ιρανό και κλείνεις σε 4 μέρες το Σέρβο; Πώς σας κολλάει βρε σαΐνια; Γιατί εμένα προσωπικά δεν μου κολλάει. Μιλήσατε για επικοινωνιακή ήττα. Για ποιόν ρε; Για τον Ιρανό ή για τον Σωτηρίου; Να σας πω που θα παίζει ο Ιρανός του χρόνου; Μήπως παρακολουθήσαντε τι είπε ο Μπέντο για τη μεταγραφή; Καταλάβατε τι φορ έφερε ο ΠΑΟΚ; Όχι φορ από το πανέρι αλλά του αφρού. Αλλά ξέρουμε το παραμύθι σας. Γκρινιάξατε και για τα αργοπορημένα εξτρέμ. 2 σας έφερε το γατάκι ο Μίχελ. Μήπως ο νεαρός από τη Γαλλία με πλούσιες παραστάσεις, δεν κάνει για τον ΠΑΟΚ; Μήπως ο Ουάρντα δεν είναι αξιόπιστη λύση;

Παράλληλα, το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ και αυτό μάλλον δε σας άρεσε. Ξέρετε τι καλά είναι να σε πληρώνουν και να μη δουλεύεις; Καλόμαθε η γριά στα σύκα. Αλλά ποιος μωρέ; Ο Μίχελ; Πού να ξέρει αυτός; Ποια Σαχτάρ; Εμείς εδώ οι γνώστες. Μόνο με τα 3 ελληνικά συμβόλαια που λύθηκαν μπορείς να κάνεις μια μεταγραφή ουσίας, να νοικοκυρέψεις την ομάδα, να έχεις ένα ισορροπημένο ρόστερ. Αλλά αυτά ήταν λέξεις άγνωστες επί χρόνια. Όταν κάποιος βγήκε και τα είπε στα ίσα, του κρεμάσατε κουδούνια και την επόμενη της απόλυσής του ο Mvp ήταν ξανά κοντά. Ο Mvp που έκανε ξανά αισθητή την παρουσία του μετά από δυο χρόνια γιατί δεν τον πήρε ο Κόουτς στην Ιταλία.

Σας δικαιολογώ όμως. Τόσα χρόνια το σύστημα έτσι δούλευε. Βρέθηκε κάποιος να σας χαλάσει τη μαγιά και δυστυχώς μπλέξατε με γνήσιους επαγγελματίες και ορκισμένους νικητές, που από την πρώτη μέρα δε σας πούλησαν φούμαρα, αλλά γνησιότητα και δουλειά. Κι αυτό φαίνεται τώρα. Το κακό είναι ότι ούτε μια γραμμή δεν αφιερώσατε μετά τα όσα έγιναν, για να δικαιολογηθείτε.

Ευτυχώς ο ΠΑΟΚ είναι σε καλά χέρια και δεν έχει ανάγκη τα χάδια κανενός, γιατί και στα δύσκολα εδώ είμαστε και ξέρουμε τι θα δούμε και τι θα ακούσουμε. Εις το επανιδείν λοιπόν και ας ελπίσουμε ότι όπως ωρίμασε ο ΠΑΟΚ να ωριμάσουν και οι λοιπές καταστάσεις περί αυτού. Το ταξίδι είναι μεγάλο και καλό θα είναι να το κάνουμε σαν μια δύναμη και όχι χωρισμένοι ο καθένας για το λόγο του.

Η ρήση που έμεινε για την ομάδα μας είναι το «Ο ΠΑΟΚ πάνω απ' όλα».

Καλό θα είναι να τη βάλουμε στο πετσί μας.

Υ.Γ. Με το τέλος του άρθρου μου ήρθε στο μυαλό ένα παιδί από τις ακαδημίες. Ένα παιδί που το μυαλό το είχε αλλού όταν ο κακός Άγγελος ή Αγγελός του, τον ανέδειξε. Φάνη όλα εδώ πληρώνονται. Δεν σου εύχομαι κάτι κακό αλλά καλά σου έκανε ο ΠΑΟΚ και δε σου έδωσε ούτε σεντ παραπάνω. Το αποτέλεσμα φάνηκε.

Διαβάστε ακόμη...