Η ανάλυση του Παναιτωλικού (Season 3)

Στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ κάνει ντεμπούτο στη φετινή Σούπερ λιγκ εντός έδρας απέναντι στον Παναιτωλικό...
Sn0ufel Sn0ufel
Η ανάλυση του Παναιτωλικού (Season 3)

Άνεμος ανανέωσης στο Αγρίνιο φέτος το καλοκαίρι καθώς έγιναν πάρα πολλές αλλαγές σε όλους τους τομείς. Σίγουρα το σημαντικότερο γεγονός ήταν η ανακοίνωση της συνεργασίας με την Μπενφίκα που έδωσε και το στίγμα του τι θα ακολουθήσει.

Πρώτη αλλαγή όπως αναμενόταν ήταν η απομάκρυνση του Δέλλα και η πρόσληψη του άσημου προπονητή Λουίς Κάστρο. Ο Παναιτωλικός είναι η πρώτη επαγγελματική ομάδα που αναλαμβάνει στη καριέρα του καθώς μέχρι τώρα ήταν προπονητής στις μικρές ομάδες της Vitoria Guimaraes. Ο Παναιτωλικός του έδωσε την ευκαιρία να βγει για πρώτη φορά από την πατρίδα του και να προσπαθήσει να κάνει καριέρα σε επαγγελματικό επίπεδο.

 

 

Μεταγραφές ο Παναιτωλικός έκανε αρκετές αποκτώντας κυρίως παίκτες από την Πορτογαλία λόγω της συνεργασίας του με τη Μπενφίκα. Συγκεκριμένα :

Στο τέρμα ήρθε ο Knett από την Wacker και έφυγε ως ελεύθερος στο Διαγόρα ο Σταματόπουλος.

Στην άμυνα έφυγε ο Μιχάϊ που ανήκει πλέον στον ΠΑΟΚ, ο Μαρινάκης που πήγε στον ΟΦΗ, ο Αrghus που πήγε στην Coimbra, ο Τοσκάνης που πήγε στο Βόλο, και ο Χαντάκιας που πήγε ως ελεύθερος στην Cherno More. Ως αντικαταστάτες αυτών ήρθαν οι Martial (από την Ashdod), ο Balbi (από την InterTurku) , και ο Jovanovic ως ελεύθερος από την Sepsi.

Στο κέντρο στη θέση των Mazurek (έφυγε για την Levski Sofia), Marcos Paulo (έφυγε για την Coimbra), Mana (έφυγε για την Defensa), Duarte (έληξε ο δανεισμός του), ήρθαν οι Mimito (δανεικός από την Guimaraes), Tahar (ελεύθερος από Boavista), Dalcio (ελεύθερος από Μπενφίκα), Sjostedt (ελεύθερος από Hapoel Haifa), Roman (ελεύθερος από Legnica) και Duarte που ήρθε με αγορά από την Vilafranquense.

Στην επίθεση δεν έκανε κάποια μεταγραφή ούτε έφυγε κάποιος παίκτης.

 

Γενικά ο Παναιτωλικός κράτησε αρκετούς παίκτες αλλάζοντας κυρίως το κέντρο του και την άμυνα του προχωρώντας σε αρκετά καλές μεταγραφές για το επίπεδο του. Ο στόχος της πεντάδας ίσως υπάρχει σαν στόχος πάντως δύσκολα θα πέσει και κάτω από την 8αδα με το μεγάλο στοίχημα του προπονητή να είναι και αυτό που θα κρίνει πολλά.

Στα φιλικά ο Παναιτωλικός τα πήγε σχετικά καλά καθώς έχασε από Μπενφίκα Β (0-1), Πας Γιάννενα (0-2), ενώ κέρδισε τον Πανιώνιο με 1-0 και τον Αστέρα Τρίπολης με 2-0 στην πρόβα τζενεράλε.

Ο Λουίς Κάστρο πήρε στην αποστολή για το παιχνίδι τους Κνετ, Μπάλμπι, Γιοβάνοβιτς, Ταχάρ, Μιμίτο, Μπαΐροβιτς, Ντάλσιο, Ντίας, Ντουάρτε, Λουσέρο, Καββαδίας, Φυτόπουλος, Σανιά, Γιαννακόπουλος, Ρομάν, Τσιγγάρας, Μαλής, Λιάβας, Μαρσιάλ.

Από αυτούς θέση στο αρχικά σχήμα διεκδικούν οι

Κνετ
Μπάλπμι Γιοβάνονιτς Μαλής Λιάβας
Ταχαρ Μιμιτο Λουσερο
Ντίας Ντουαρτε Ντάλσιο

 

Δύο σημαντικές απουσίες θα έχει ο Παναιτωλικός καθώς απόντες θα είναι οι Μόραρ και Καμαρά που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού.

Ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ από την άλλη θέλει να μπει με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα μετά και την ήττα από τη Σλοβαν Μπρατισλάβας. Ο Φερειρα και η ομάδα καλούνται να δείξουν το καλό τους πρόσωπο και να ζεστάνουν ακόμα περισσότερο τον κόσμο της ομάδας ενόψει και του PAOKTV!

Διαβάστε ακόμη...