Η ανάλυση του Αστέρα Τρίπολης ...

Ξεκίνημα στο Πρωτάθλημα της Super League με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται στην Τούμπα τον πάντα αξιόμαχο Αστέρα Τρίπολης.
Sn0ufel Sn0ufel
Η ανάλυση του Αστέρα Τρίπολης ...

Όντας η μοναδική ομάδα που κατάφερε να κερδίσει τον Δικέφαλο μέσα στο 2018 στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στα δικαστήρια ο Αστέρας έρχεται στη Τούμπα ελπίζοντας για το καλύτερο.

Η αλήθεια είναι ότι η φετινή σεζόν δε ξεκίνησε ιδανικά για τους Αρκάδες καθώς το όνειρο της συμμετοχής (για ακόμα μία φορά) στους ομίλους του Europa League σταμάτησε νωρίς. Η Χιμπέρνιαν αποδείχθηκε απροσπέλαστο εμπόδιο για τους παίκτες του Παντελίδη που δε κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 3-2 εκτός έδρας αφού έμειναν στην ισοπαλία 1-1 εντός.

Ο Παντελίδης συνεχίζει και τη φετινή χρονιά στον πάγκο του Αστέρα εξαργυρώνοντας το καλό δεύτερο μισό της περσινής χρονιάς. Έχει καταφέρει να συγκεντρώνει 1.50 πόντους ανά παιχνίδι καθώς σε 34 ματς έχει 14 νίκες 9 ισοπαλίες 11 ήττες με τέρματα 45 υπέρ 27 κατά.

Ο Αστέρας είναι μία ομάδα πολύ δυνατή ειδικά στην έδρα της. Στηριζόμενη σε μεγάλο βαθμό στο κέντρο της με Munafo και Iglesias να κάνουν πολύ δουλειά ενώ σε αυτούς τους δύο προστέθηκε φέτος και ο Bellocq από την Independiente. Επίσης στο κέντρο προχώρησε στην απόκτηση των Valiente από τη Leida καθώς και του Salas από τη San Martin για να έχει περισσότερες επιλογές. Μπακ απ του Munafo στο 10 θα είναι ο Rolle ένας παλιός γνωστός που πέρσι αγωνίστηκε στην Κέρκυρα.

Tonso και Dudu οι δύο παίκτες που αποχώρησαν.

Στη θέση του τερματοφύλακα αποκτήθηκε επιπλέον ο Παπαδόπουλος από τη Λαμία για μπακ απ του Αθανασιάδη ως μία πολύ αξιόπιστη λύση.

Στην άμυνα Selin, Γιαννούλης και Μπέρτος μπορεί να έφυγαν όμως ήρθαν οι Τασουλής και Βλάχος αμφότεροι από τον Πανιώνιο για να ενισχύσουν τα πλάγια της άμυνας. Επίσης ήρθε ως ελεύθερος από τη Σαραγόσα ο Angel Martinez ως μία επιπλέον λύση. Πραγματικά αυτοί οι τρεις συν τους Κότσιρα και Κυριακόπουλο που ξεκίνησε εξαιρετικά τη σεζόν συνθέτουν ένα πολύ πολύ δυνατό σύνολο για ομάδα πλην των 3 "μεγάλων".

Πρόβλημα υπάρχει όμως στο κέντρο της άμυνας που πλην των Πασαλίδη και Τριανταφυλλόπουλο δεν υπάρχει άλλη αξιόπιστη λύση. Μοναδική μεταγραφή εκεί ο Matricardi από την Argentinos Juniors.

Στα εξτρέμ τώρα υπάρχουν ήδη Καλτσάς, Μπαστιανός, Τσιλιανίδης, ενώ ήρθε και ο Fernandez από τη Murcia για επιπλέον λύση. Μοναδική αποχώρηση αυτή του Isnaldo που πουλήθηκε για 800.000 στην Defensa της Αργεντινής.

Στην επίθεση μεταγραφή δεν έγινε αφού υπάρχουν ήδη Μανιάς, Δουβίκας και Wankewai.

Γενικά ο Αστέρας είχε ήδη από πέρσι πολύ δυνατό κέντρο το οποίο ενισχύθηκε. Έκανε λίγες και σοβαρές μεταγραφές και στα πλάγια και αναμένεται να είναι ζόρικος αντίπαλος για κάθε ομάδα.

Σημαντικοί παίκτες

1) Inglesias. Αρχηγός της ομάδας οδεύει πλέον στο 33 έτος πάντως παραμένει στα ίδια επίπεδα εδώ και χρόνια. Βασικός και αναντικαταστατος πέρσι είχε 29 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με 4 γκολ και 3 ασίστ ενώ πήρε 9 κίτρινες κάρτες.

2) Μανιάς. Το σημείο κρούσης του Αστέρα. Πέρσι έκανε εξαιρετική χρονιά αφού ήταν αμετακίνητος από τη θέση του καθώς σε 31 ματς είχε 12 γκολ ενώ πήρε και 3 κίτρινες.

3) Κυριακόπουλος. Το next big thing του Αστέρα (μαζί με Πασαλίδη) ένα παιδί προερχόμενο από τις ακαδημίες του. Ξεκινάει φέτος με τους καλύτερους οιωνούς τη χρονιά καθώς φαίνεται να κερδίζει τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα ενώ ήδη πέτυχε και 2 γκολ. Πέρσι έκλεισε τη χρονιά με 21 συμμετοχές (όχι όλες ως βασικός είχε 985 λεπτά) 2 γκολ και 1 ασίστ.

Η αποστολή

Ο Αστέρας θα ρθει στη Θεσσαλονίκη με τους εξής παίκτες:

Αθανασιάδης, Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Matricardi, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Κώτσιρας, Angel, Iglesias, Munafo, Valiente, Bellocq, Τζίμας, Rolle, Καλτσάς, Τσιλιανίδης, Μπαστιανός, Μανιάς, Δουβίκας

Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζουν οι Τασουλής, Βλάχος, Fernandez και Salas.

Μια πιθανή σύνθεση που θα κατεβάσε ο Παντελίδης  (4-2-3-1) ...

Αθανασιάδης
Κότσιρας - Τριανταφυλλόπουλο - Matricardi - Κυριακόπουλος

Iglesias - Bellocq
Καλτσάς - Munafo - Τσιλιανίδης
Μανιάς

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη σε ένα εξαιρετικό καλοκαίρι ετοιμάζεται να αρχίσει το πρωτάθλημα ως φαβορί και θέλει να επιβεβαιώσει ακριβώς αυτό. Με συγκέντρωση και στόχο μόνο τη νίκη. Η Μπενφικα μπορεί να περιμένει.

Διαβάστε ακόμη...