Το who is who του Darijo Srna!

Ο Darijo Srna βρίσκεται με το … ένα πόδι στην Τούμπα και το paokmania σας τον παρουσιάζει!
Sn0ufel Sn0ufel
Το who is who του Darijo Srna!

Ο πολύς Srna βρίσκεται πολύ κοντά στην μεταγραφή του στον Δικέφαλο. Ο εμβληματικός αρχηγός της Σαχτάρ και της Εθνικής Κροατίας έρχεται για να δώσει εμπειρία και βάθος στο ρόστερ φέρνοντας μια αύρα Champions League!

Ο Srna γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1982 στο Metcovic στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Είναι ένας 36 χρόνος δεξιός μπακ με ύψος 1.82. Στην επαγγελματική του καριέρα έχει αγωνιστεί σε μόλις 2 ομάδες την Hajduk Split και τη Shaktar Donesk.

Τα χαρακτηριστικά του

Αν έπρεπε να χαρακτηρίσεις με μία λέξη τον Srna αυτή θα ήταν –αφοσίωση- . Παρά τις όποιες δυσκολίες του έχουν τύχει στη ζωή αυτός ήταν πάντα εκεί για τις δύο ομάδες της καρδίας του. Τη Σαχτάρ και την Εθνική Κροατίας. Είναι άλλωστε παίκτης σύμβολο και για τις δύο.

Η καριέρα

Ξεκίνησε την καριέρα του από τις αποδημίες της Hajduk Split, Σε ηλικία 17 χρονών έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα ενώ ακολούθησαν άλλες 3 σεζόν στη Κροατία που τον έδειξαν ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας. Συνολικά στην Hajduk έκανε 84 συμμετοχές και πέτυχε 8 γκολ. Οι εξαιρετικές του επιδόσεις τράβηξαν το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων. Τελικά την υπογραφή του κέρδισε η Σαχταρ με τον Srna το καλοκαίρι του 2003 να ταξιδεύει για το Ντόνεσκ από όπου δεν επρόκειτο να έφευγε!

Στη πρώτη του χρονιά έπαιξε σε 29 παιχνίδια σκοράροντας 3 φορές ενώ κέρδισε και τον πρώτο από πολλούς τίτλους με τη Σαχταρ το κύπελλο Ουκρανίας. Από τη δεύτερη χρονιά αρχίζει η καθιέρωση. 42 παιχνίδια 2 γκολ Πρωτάθλημα και ντεμπούτο στο Champions League κόντρα στη Μίλαν.

Η συνέχεια γνωστή. Ο Srna γίνεται ένα από τα καλύτερα μπακ στην Ευρώπη κερδίζοντας συνολικά 9 πρωταθλήματα 7 κύπελλα 8 Super cup ενώ πιο σημαντικός συλλογικός τίτλος είναι αδιαμφισβήτητα η κατάκτηση του Europa League τη σεζόν 2008-2009. Συνολικά έκανε με τη Σαχτάρ 493 παιχνίδια σκοράροντας 45 φορές και δίνοντας 121 ασσίστ. Επίσης το 2009 ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης στην Ουκρανική λίγκα. 

Το κεφάλαιο εθνική

Η πρώτη κλήση στην εθνική ήρθε για ένα φιλικό με την Ρουμανία το Νοέμβριο του 2002. Πέτυχε το πρώτο του γκολ κόντρα στο Βέλγιο το 2003. Συμμετείχε στο Euro του 2004, του 2008, και του 2016. Συμμετείχε επίσης στα Μουντιάλ του 2006 και του 2014. Από το 2008 και μετά ο Srna είναι αρχηγός στην εθνική κάνοντας μάλιστα ρεκόρ συμμετοχών με 134 παιχνίδια και 22 γκολ.

Χαρακτηριστικά

Ο Srna αποτελεί όπως είπαμε τον ορισμό του full-back. Άριστες προωθήσεις με εκπληκτική σέντρα ενώ διαθέτει και εξαιρετικό πόδι για τα στημένα. Στα αμυντικά του καθήκοντα είναι πολύ σταθερός καθότι είναι αρκετά δυνατός ενώ λόγω και της τεράστιας εμπειρίας του μπορεί να παίρνει άριστες τοποθετήσεις στο γήπεδο!

Απολάυστε τον στο παρακάτω βίντεο!

Διαβάστε ακόμη...