Η ανάλυση του ΠΑΣ Γιάννινα (Winter Update!)

Τον ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στην 20η στροφή της Super League!
Sn0ufel Sn0ufel
Η ανάλυση του ΠΑΣ Γιάννινα (Winter Update!)

Στους κατάμεστους Ζωσιμάδες ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να αποδράσει με το διπλό για να παραμείνει στην πρώτη θέση!

Πού τον πετύχαμε: Την πέμπτη αγωνιστική ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ κέρδισε τον ΠΑΣ δύσκολα με 1-0 με γκολ-κεφαλιά του Πρίγιοβιτς στο 55'. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από τον αντίπαλο του δυσκολεύτηκε όμως να σκοράρει!

Τι έκανε στο πρωτάθλημα: Ούτε καλά ούτε άσχημα για τον ΠΑΣ ο οποίος βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας χωρίς να κινδυνεύει αλλά και χωρίς να πλησιάζει την πεντάδα. Έχει συγκεντρώσει 22 βαθμούς έχοντας πετύχει 20 γκολ ενώ έχει δεχτεί 22. Από τους 22 βαθμούς τους 13 τους έχει συγκεντρώσει στα Γιάννενα και τους 9 εκτός έδρας. Στα Γιάννενα παραμένει αήττητος με 2 νίκες και 7 ισοπαλίες.

Τι έκανε στο κύπελλο: Σε όμιλο με Πανιώνιο, Άρη και Παναιγειάλιο τερμάτισε στην πρώτη θέση με 5 βαθμούς με μία νίκη και 2 ισοπαλίες. Στη συνέχεια κληρώθηκε με τον Λεβαδειακό και αν και έχασε εκτός με 1-0 έκανε την ανατροπή στα Γιάννενα και κέρδισε 4-0 παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Εκεί βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Λάρισα η οποία έφυγε με το διπλό αφού κέρδισε 1-2. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για την επόμενη πέμπτη.

Αλλαγές στο ρόστερ: Η μεγάλη δύναμη του ΠΑΣ είναι η τακτική προσήλωση και η ομοιογένεια. Για αυτό το λόγο δεν κάνει πολλές μεταγραφές και στηρίζεται σε ένα συγκεκριμένο κορμό παικτών. Η μεγάλη μεταγραφή-πώληση του Μαυροπάνου στην Άρσεναλ όμως έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα των Ιωαννίνων να δυναμώσει περεταίρω. Έτσι αφού έφυγαν οι Jonathan Rodriguez ως ελεύθερος (επιθετικός δεν έκανε ούτε μία επίσημη συμμετοχή με τον ΠΑΣ)
και Κοζωρόνης (ελεύθερος στην Hamilton είχε φέτος 11 συμμετοχές με 1 ασίστ). Ελεύθερος επίσης έμεινε και ο Nadales που κατέληξε στον Απόλλων Σμύρνης. Φέτος είχε 17 συμμετοχές με 1 γκολ και 7 ασίστ. Η μεταγραφή του χειμώνα όμως ήταν αδιαμφισβήτητα η πώληση του Μαυροπάνου στην Άρσεναλ. Ο 20 χρονος κεντρικός αμυντικός κατέληξε στην ομάδα του Λονδίνου με το πόσο των 2.1 εκατομμυρίων ευρώ! Φέτος είχε 16 συμμετοχές με 3 γκολ και 1 ασίστ.

ΜΑΥΡΟ

Ο ΠΑΣ ενισχύθηκε με τις μεταγραφές των Cikarski (25 χρόνων αριστερό μπακ ήρθε ως ελεύθερος από τον Εθνικό και υπέγραψε συμβόλαιο 1.5 έτους) και του Ie (23 χρόνος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο 6 μηνών με οψιον ανανέωσης 2 ετών. Ήρθε ως ελεύθερος από τη δεύτερη ομάδα της Μπράγκα).

Αγωνιστικά και πιθανή ενδεκάδα: Ο Πετράκης δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα καθώς όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι πλην του Χαλκιαδάκη που θα εκτίσει την ποινή του (επιθετικός μέσος φέτος έχει 2 γκολ και 3 ασίστ σε 21 συμμετοχές). Ο Τζημόπουλος είχε κάποιες ενοχλήσεις ωστόσο θα δώσει κανονικά το παρών στην αναμέτρηση.

Ο Πετράκης αναμένεται να κατεβάσει μία ενδεκάδα που θα αποτελείτε από τους:
Βελλίδης
Μιχαήλ-Μπέριος-Τζημόπουλος
Καρανίκας-Μπουκουβάλας-Γαρουφαλλιάς
Λίλα-Βιδάλ
Κόντε-Γιάκος

Η αποστολή του ΠΑΣ αποτελείτε από τους: Βελλίδης, Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Καρανίκας, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς, Λίλα, Τσικάρσκι, Μιχαήλ, Μπέριος, Μπετρά, Σολτάνι, Γιάκος, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Βιδάλ, Μανθάτης, Ντόλοβατς και Κόντε.

Σημαντικοί παίκτες για τον ΠΑΣ οι Κόντε (επιθετικός με 8 γκολ σε 15 συμμετοχές), Τζημόπουλος (2 γκολ 1 ασίστ σε 17 συμμετοχές) και Λίλα (15 συμμετοχές φέτος).

ΠΑΣΣ

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη έρχεται με σπασμένα τα φρένα στα Γιάννενα μετά το ιστορικό σερί των 11 νικών. Σε ένα γήπεδο που θα θυμίζει Τούμπα ο ΠΑΟΚ καλείται να πάρει το διπλό να μείνει στην πρώτη θέση και να αυξήσει τη διαφορά από τους ανταγωνιστές του. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Λουτσέσκου πλην του τραυματία Ελ Καντουρί καθώς επέστρεψε ο Πέλκας ενώ κανονικά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και ο Αζεβέδο. Εκτός έμειναν οι νεοαποκτηθείς Μουλίν και Μιχόγιεβιτς. Το διπλό είναι απαραίτητο ενόψει της ακόμη πιο δύσκολης συνέχειας!

Διαβάστε ακόμη...