Η ανάλυση της Κέρκυρας (winter update!)

Για το πρώτο εκτός έδρας ματς της χρονιάς ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στη Κέρκυρα για να αντιμετωπίσει τη τοπική ομάδα....
Sn0ufel Sn0ufel
Η ανάλυση της Κέρκυρας (winter update!)

Πού την πετύχαμε: ΠΑΟΚ και Κέρκυρα διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος στην άδεια Τούμπα λίγες μέρες μετά τον εξευτελιστικό αποκλεισμό από το Europa League... Τελικό αποτέλεσμα 3-1 με γκολ των Πρίγιοβιτς, Μακ και Πέλκα. Το γκολ για την Κέρκυρα στο 45 με πέναλτι ο Νούνες.

Τι έκανε στο πρωτάθλημα: Δεν έκανε καλό πρώτο γύρο η Κέρκυρα καθώς βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς σκοράροντας 11 γκολ και δεχόμενη 27 (2η χειρότερη άμυνα). Από τους 11 βαθμούς τους 8 τους πήρε εντός έδρας και τους 3 εκτός.

Τι έκανε στο κύπελλο: Βγήκε τρίτη και αποκλείστηκε σε όμιλο με Ατρόμητο Τρίκαλα και Σπάρτη συγκεντρώνοντας 4 βαθμούς.

Αλλαγές στο ρόστερ: Καταρχήν η Κέρκυρα μετά τη πρώτη αγωνιστική άλλαξε προπονητή καθώς ο Ελευθερόπουλος έφυγε για προσωπικούς λόγους. Στη θέση του ήρθε ο Βοσνιάδης που έτρεξε την ομάδα στον πρώτο γύρο. Με την διακοπή του πρωταθλήματος όμως απολύθηκε και στη θέση του ήρθε ο Τσιώλης.

Αρκετές αλλαγές έχουν γίνει και στο ρόστερ. Συγκεκριμένα έφυγαν οι: Duala (επιθετικός μέσος 10 συμμετοχές χωρίς γκολ η ασίστ) ως ελεύθερος και κατέληξε στον Πλατανιά.

Ο Jordao Diogo (αριστερό μπακ 5 συμμετοχές χωρίς γκολ η ασίστ) πήγε ως ελεύθερος στον Λεβαδειακό.

Τελευταίος αποχωρήσας ο Βενέτης ο οποίος μετά από 5 συμμετοχές φέτος κρέμασε τα παπούτσια του στη μέση της σεζόν και ανέλαβε τεχνικός διευθυντής στους Φαίακες!

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει και ο επιθετικός μέσος Vargas καθώς δεν υπολογίζεται. (5 συμμετοχές 1 γκολ).

Παρά τις απώλειες των τριών παιχτών όμως τους αναπλήρωσε με το παραπάνω καθώς απέκτησε τους:

Νέστορα Μυτίδη με δανεισμό από την ΑΕΚ Λάρνακας (κεντρικός επιθετικός πέρσι έπαιζε και πάλι δανεικός στην Ολλανδική Roda).

Δεύτερη μεταγραφή ο Davide Grassi 32χρονος κεντρικός αμυντικός με πολυετή θητεία σε ομάδες της Κύπρου (Νέα Σαλαμίνα, Άρης Λεμεσού) και της Ευρώπης (Rapid Bucharest, Dundee). Υπέγραψε συμβόλαιο 6 μηνών με οψιόν ανανέωσης.

Ο 24χρονος Γεωργακόπουλος είναι μία ακόμα μεταγραφή για τους νησιώτες. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τον Παναιγιάλειο επέστρεψε στην Κέρκυρα υπογράφοντας συμβόλαιο 1.5 έτους. Με τη φανέλα του Παναιγιάλειου είχε φέτος 10 συμμετοχές και 1 γκολ.

Σημαντική μεταγραφή για την Κέρκυρα αποτελεί ο Martin Rolle που επέστρεψε στην Ελλάδα μετά το πέρασμα του από τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο 6 μηνών. Τελευταία του ομάδα η O Higgins της Χιλής. Με τη φανέλα του Αστέρα σε 45 συμμετοχές είχε 4 γκολ και 11 ασίστ.

Αγωνιστικά και πιθανή ενδεκάδα:Πάρα πολλά τα προβλήματα για τον Σάκη Τσιώλη καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ 7 παίκτες δεν υπολογίζονται για τον αγώνα. 

Συγκεκριμένα οι :
Επστάιν, 16 συμμετοχές
Σιόντης, 16 συμμετοχές
Αρτυματάς, 15 συμμετοχές
Γκόμεζ, 15 συμμετοχές
Μπαλάφας, 12 συμμετοχές
Σοιλέδης, 12 συμμετοχές
Νούνιες, 9 συμμετοχές

Η αποστολή των Φαιάκων αποτελείται από τους:

Τςρματοφύλακες: Κουτζαβασίλης, Γιαννακόπουλος
Αμυντικοί: Αναστασίου, Σπίνουλας, Γκράσι, Γρομητσάρης, Ιωάννου
Μέσοι: Κρητικός, Κόντος, Γεωργίου, Ρόλε, Ντιόγκο, Μπάουμαν, Ζορμπάς,
Επιθετικοί: Τουράμ, Γεωργακόπουλος, Παμλίδης, Μυτίδης

Λόγω των πολλών απουσιών ο Τσιώλης θα κατεβάσει μία ενδεκάδα ανάγκης που πιθανόν να αποτελείτε από τους

Κουτζαβασίλη
Σπίνουλα-Grassi-Γρομητσάρη
Κρητικός-Ντιόγκο-Ζορμπάς
Κόντος-Rolle-Γεωργίου
Bauman

Ο ΠΑΟΚ μετά την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για το 2018 κόντρα στον Λεβαδειακό και τη νίκη-πρόκριση επί των Τρικάλων θέλει να κάνει τρείς τις νίκες του για φέτος. Αγωνιστικά προβλήματα υπάρχουν για τον Ράζβαν Λουτσέσκου καθώς εκτός αποστολής έμειναν οι Κάνιας και Ελ Καντουρί που είναι τραυματίες και οι ανέτοιμοι Μυστακίδης και ο νεοαποκτηθείς Αζεβέδο. Επιστρέφει μετά την έκτιση της ποινής του στην αποστολή ο Μακ. Η νίκη είναι το μοναδικό αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ κόντρα στη μισή Κέρκυρα για να μείνει σε απόσταση βολής από την κορυφή.

Διαβάστε την καλοκαιρινή ανάλυση και όλες τις μεταγραφές ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...