Η ανάλυση της Ξάνθης

Το δύσκολο διπλό στην Ξάνθη θα επιδιώξει να πετύχει ο ΠΑΟΚ....
Sn0ufel Sn0ufel
Η ανάλυση της Ξάνθης

Η Ξάνθη η οποία κάνει μία νέα εκκίνηση μετά από τρία χρόνια με την αλλαγή στη θέση του προπονητή και ζητάει φέτος το κάτι παραπάνω από ένα πλασάρισμα στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Πολλές αλλαγές δεν έγιναν ο κορμός παρέμεινε και έτσι με λίγες αλλαγές πάει για κάτι καλύτερο.

Ο προπονητής

Μετά από τρία χρόνια ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του και στη θέση του ήρθε ο Milan Rastavac ένας νέος Σέρβος προπονητής με θητεία μόνο στην άσημη Radnicki Nis.

Το ρόστερ

Το τέρμα

Ο Ζαρόπουλος έμεινε ελεύθερος και κατεληξε στον Απόλλων Σμύρνης και σαν αντικαταστάτης γύρισε από το δανεισμό του ο Γκαραβέλης ενώ αποκτήθηκε και ο νεαρός Τζελέπης.

Η άμυνα

Έφυγαν οι: Wallace (ελεύθερος στη Λάρισα), Παπαγεωργίου (ελεύθερος στον Πανιώνιο), Κολλάρας (ελεύθερος στον Πανεργιακό), Καρασαλίδης (ελεύθερος στον Ατρόμητο).

Ήρθε μόνο ο Casado (ελεύθερος από Zaragoza) για να καλύψει το κενό του Wallace. Στη θέση του Καρασαλίδη δεν απέκτησε παίκτη και υπάρχει ένα μικρό κενό εκεί καθώς εκτός του Λισγάρα δεν υπάρχει άλλος έμπειρος μπακ.

Το κέντρο

Έφυγαν οι: Soltani (ελεύθερος στον Πας Γιάννενα), Μελισσόπουλος (δανεικός στο Βόλο), Pizzeli (ελεύθερος στην Shabab), Βασιλακάκης (ελεύθερος στον Ατρόμητο), Παπαστεργιανός (ελεύθερος στον ΟΦΗ) και Lazic (ελεύθερος χωρίς να βρει ομάδα).

Ήρθαν οι: Roce (ελεύθερος από Istra), Boula (ελεύθερος από Κισσαμικό) και Brito (ελεύθερος από Maritimo).

Ήρθαν 3 εξτρεμ έφυγαν 2 καλοί παίκτες που έπαιζαν στον άξονα ο Βασιλακάκης με τον Pizzeli.

Η επίθεση

Έφυγαν οι: Younes (ελεύθερος στην Erzurumspor), Ράνος (ελεύθερος στη Σπάρτη).

Ήρθαν οι: Φασίδης (επιστροφή από δανεισμό), Castro (ελεύθερος από Arica) και Jendrisek (ελεύθερος από Cracovia Krakow).

Το κενό του Younes είναι μεγάλο και καλείτε να το καλύψει κυρίως ο Jendrisek.

Πιθανή ενδεκάδα

Zivkovic

Μπαξεβανίδης-Λισγάρας-Φλίσκας-Casado

Mejia-De Lucas-Lucero

Roce-Jendrisek-Ορφανίδης

Η Ξάνθη έρχεται με καλή ψυχολογία σε αυτό το ματς μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου για το πρωτάθλημα και την ισοπαλία με τα Γιάννενα για το κύπελλο. Έχει τις απουσίες τις και αυτήν με τους Τριάδη, Μπρίτο και Καμαρά να μένουν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμών. Επίσης το ότι οι πιο παλιοί παίκτες θα αντιμετωπίσουν τον πρώην προπονητή τους ίσως να τιυς δώσει ένα επιπλέον κίνητρο για να δείξουν πράγματα. Ο καιρός επίσης (προβλέπονται καταιγίδες) ίσως να παίξει το ρόλο του καθώς η Ξάνθη είναι πιο συνηθισμένη να παίζει σε τέτοιες συνθήκες.

Τι κάνει μέχρι τώρα

Η Ξάνθη βρίσκεται στην 5 θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς έχοντας πετύχει 4 νίκες 5 ισοπαλίες 3 ήττες ενώ έχει πετύχει 12 γκολ και έχει δεχτεί 9.

Ξάνθη-Λαμία 0-0
Πλατανιάς-Ξάνθη 0-2
Ξάνθη-γαύρος 1-1
Λεβαδειακός-Ξάνθη 1-0
Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης 0-0
Κέρκυρα-Ξάνθη 0-2
Ξάνθη-ΑΕΚ 1-1
Απόλλων Σμύρνης-Ξάνθη 2-0
Ξάνθη-Ατρόμητος 0-2
Παναιτωλικός-Ξάνθη 1-3
Ξάνθη-Πανιώνιος 2-0
Ξάνθη-Πας Γιάννενα 1-1

Αντίθετα στον ΠΑΟΚ μετά από μία ακόμα αποτυχημένη προσπάθεια να πάρει διπλό στο φετινό πρωτάθλημα έχει επέλθει τεράστια πίεση σε όλη την ομάδα με όλο τον περίγυρο να απαιτεί διπλό και ΤΙΠΟΤΑ άλλο. Το έργο του Λουτσέσκου κάνει πιο δύσκολο και ο τραυματισμός του Πρίγιοβιτς και οι απουσίες Κάμπος και Ζαμπράνο. Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο και δεν υπάρχει άλλος αποτέλεσμα πλην της νίκης!

Διαβάστε ακόμη...