Η ανάλυση της Λάρισας

Στη Λάρισα ταξιδεύει ο ΠΑΟΚ για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την τοπική ΑΕΛ.
Sn0ufel Sn0ufel
Η ανάλυση της Λάρισας

Η Λάρισα η οποία επέστρεψε πέρσι στη μεγάλη κατηγορία όπου παρέμεινε σχετικά εύκολα. Δε θα μπορούσε έτσι να είχε διαφορετικό στόχο για φέτος. Η κακή αρχή στο πρωτάθλημα όμως και ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του ιδιοκτήτη Κούγια που αλλάζει παίκτες και προπονητές σαν τα πουκάμισα έχουν φέρει τη Λάρισα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με το μέλλον να φαντάζει δυσοίωνο.

Ο προπονητής

Τελείωσε την προηγούμενη σεζόν και άρχισε τη φετινή με τον Άντρες Πάους που απομακρύνθηκε μετά από τέσσερις αγώνες. Στη θέση του ήρθε ο Ματάϊσεν ο οποίος απομακρύνθηκε μετά από τρείς αγώνες. Έτσι στην άκρη του πάγκου θα βρίσκεται ο Ηλίας Φυντάνης ως υπηρεσιακός προπονητής.

Υγ. Χαρακτηριστικό ότι από τότε που ανέβηκε η ΑΕΛ δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ τον ΠΑΟΚ 2 φορές με ίδιο προπονητή!!! Αναστασιάδης, Τσιώλης και Βουτυρίτσας οι προηγούμενοι τρείς!

Το ρόστερ

Το τέρμα

Έφυγε ο Ξενοδόχοβ και ήρθε ο Mladen Bozovic ως ελεύθερος από την Zeta Gabulovac. Υπάρχει και ο σίγουρος Θεοδωρόπουλος.

Η άμυνα

Έφυγαν οι: Μονιάκης (ΟΦΗ ως ελεύθερος) , Δαμιανάκης (Βέροια ως ελεύθερος) , Jovanovic (Banats ως ελεύθερος) , Σουλιώτης (Βέροια ως ελεύθερος) , Αβραάμ (ΑΕΛ Λεμεσού ως ελεύθερος) , Tikito ως ελεύθερος. Αντίθετα ήρθαν οι: Marko Jovanovic (ελεύθερος) , Zizic (ελεύθερος) , Κούσας (ελεύθερος) , Wallace (ελεύθερος). Παρά πολλές αλλαγές στην άμυνα όπου έφυγαν αρκετοί ξένοι και ήρθαν παίκτες με εμπειρία από το πρωτάθλημα.

Το κέντρο

Έφυγαν οι: Αναστασόπουλος (ελεύθερος στη Λαμία) , Κουτσιανικούλης (ελεύθερος στον ΟΦΗ) , Γροντής (δανεικός στα Τρίκαλα) , Masalesa (ελεύθερος στην Platinum Stars) , Ανδρεόπουλος (ελεύθερος στα Τρίκαλα),  Λαμπρόπουλος (ελεύθερος στον Απόλλων Λάρισας) , James Efmorfidis (ελεύθερος στην Almere City) , Guluzade (ελεύθερος στη Sebail), Nico Varela (ελεύθερος στη Wisla Plock) , ενώ Dodo και Gallego έμειναν ελεύθεροι και δεν έχουν βρει ακόμα ομάδα.

Αντίθετα ήρθαν οι: Babic (ελεύθερος από τη Vojvodina) , Leozinho (ελεύθερος από τον Ηρακλή) , Λαγός (ελεύθερος από τους Würzb Kickers) και Μπάλλας ελεύθερος από τον Πανιώνιο. Επίσης προωθήθηκαν και κάποιοι παίκτες από τη Β ομάδα όπως ο Δερμιτζάκης και ο Κρητικός.

Έφυγαν παρά πολλοί παίκτες και τους αναπλήρωσαν αριθμητικά λιγότεροι. Έχασε αρκετούς που πέρσι ήταν βασικοί όπως ο Masalesa, ο Varela και ο Κουτσιανικούλης.

 Η επίθεση

Έφυγαν οι: Chacopino (ως ελεύθερος στη Jumilla) , Κάπος (δανεικός στα Τρίκαλα) , Reyes (ελεύθερος στη Sociedad). Αντίθετα ήρθαν οι: Krizman (ελεύθερος από την Koper) και Emanuel Perrone ελεύθερος από τον Ηρακλή. Ενισχυμένη εδώ με τις σίγουρες λύσεις των Perrone και Krizman να ντουμπλάρουν τον Ναζλίδη.

Σχεδόν όλη την ομάδα άλλαξε αυτό το καλοκαίρι ο Κούγιας. Πάρα πολλές αλλαγές που δεν επέτρεψαν ομάδα και προπονητές να βρουν ρυθμό και ομοιογένεια. Ενδεικτικό ότι την τελευταία μέρα των μεταγραφών και μετά την ήττα από τον γαύρο άφησαν ελεύθερους τους Κουτσιανικούλη και Ανδρεόπουλο!

Η πορεία στο πρωτάθλημα

Η Λάρισα βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις 2 βαθμούς. Αναλυτικά:

Οσφπ-ΑΕΛ 4-1
ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης 1-1
ΑΕΚ-ΑΕΛ 4-0
ΑΕΛ-Ατρόμητος 0-0
Πανιώνιος-ΑΕΛ 4-1

Πραγματοποίησε κακές εμφανίσεις ενώ δέχτηκε και αρκετά γκολ. Και στα δύο εντός έδρας ματς όμως κατάφερε και πήρε 2 ισοπαλίες κόντρα σε αξιόλογους αντιπάλους.

Πιθανή ενδεκάδα

                 Bozovic
Ρέτζας-Jovanovic-Farkas-Wallace
              Fatjon-Κούσας
  Deletic                   Aganovic 
         Krizman-Ναζλίδης

Λογικά θα αντιμετωπίσουμε ένα σκληρό παιχνίδι με τη Λάρισα να κοιτάει πρώτα το μηδέν στην άμυνα και ότι βγει στην επίθεση. Ένα γρήγορο γκολ θα βοηθήσει παρά πολύ την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κατέβει ως φαβορί και να νικήσει άνετα αυτή τη Λάρισα. Η νίκη είναι μονόδρομος και επιτακτική ενόψει και της διακοπής του πρωταθλήματος.!

Διαβάστε ακόμη...