Έβγαλε ψυχή, του λείπουν ακόμη πολλά!

Τεράστια νίκη με ανατροπή πέτυχε ο ΠΑΟΚ κόντρα στο κράτος στο χθεσινό ημιτελικό της Τούμπας...
Έβγαλε ψυχή, του λείπουν ακόμη πολλά!

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Όλοι μας στο 8ο λεπτό, όταν σημειώθηκε το 0-2, δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε στα μάτια μας. Ο αντίπαλος προηγήθηκε με γκολ οφσάιντ και διπλασίασε τα τέρματα του άμεσα, κόντρα έναν ανήμπορο να αντιδράσει ΠΑΟΚ και όλα έδειχναν πως ο Δικέφαλος αποχαιρετά και τον θεσμό του κυπέλλου.

Ωστόσο, η αντίδραση που ήρθε ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Οι παίκτες έβγαλαν εγωισμό, ψυχή και πάθος, ισοφάρισαν μέσα σε δύο λεπτά και για αυτό το διάστημα, ο Δικέφαλος θύμισε τον καλό ΠΑΟΚ που ισοπεδώνει κάθε αντίπαλο εντός συνόρων.

Τα προβλήματα όμως στην αγωνιστική εικόνα του Δικεφάλου έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους. Υπήρξαν πολλές αδυναμίες στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, κάτι απόλυτα λογικό με τον Μιχάι να αγωνίζεται για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα και τον Ίνγκασον να αγωνίζεται αριστερά στη δυάδα, χάνοντας τεράστιο μέρος των δυνατοτήτων και της ποιότητας του. Στα χαφ η εικόνα ήταν κάπως καλύτερη με Μίσιτς και Μαουρίσιο να προσπαθούν να ισορροπήσουν τον άξονα, ωστόσο η υπεραριθμία του αντιπάλου ήταν αισθητή και έβαζε δύσκολα τόσο στην ανάπτυξη της ομάδας, όσο και στην αμυντική της λειτουργία.

Στο δεύτερο μισό, ο ΠΑΟΚ έδειξε και πάλι αδυναμία στο αμυντικό Transition και στις στατικές φάσεις, αλλά είχε κάτι που έλειπε από όλα σχεδόν τα φετινά ντέρμπι. Πάθος και θέληση για τη νίκη. Χάρη σε αυτά τα δύο στοιχεία, σημειώθηκε και το τρίτο τέρμα με πέναλτι που κέρδισε η ομάδα, λόγω μιας παλικαρίσιας κεφαλιάς του Ίνγκασον. Ο Πέλκας ήταν ψύχραιμος και εύστοχος, η ομάδα κράτησε και η νίκη, έστω και οριακή, ήρθε.

Είναι αυτός ο ΠΑΟΚ που θέλουμε να βλέπουμε; Αγωνιστικά, σίγουρα όχι. Ήταν πολλές οι φορές που ο Δικέφαλος έβγαζε εικόνα ομάδας αδούλευτης, αγύμναστης, χωρίς πλάνο και χωρίς καμία βοήθεια από τον προπονητή της. Από άποψη νοοτροπίας όμως, ναι είναι αυτή που όλοι επιθυμούμε. Ένας ΠΑΟΚ που παλεύει κόντρα σε όλα, έχει λύσσα για τη νίκη και μπαίνει σε όλες τις φάσεις δυνατά και με πάθος. Έτσι κατάφερε να επιβληθεί και έτσι πρέπει να συνεχίσει ως το τέλος της δύσκολης αυτής χρονιάς.

Υ.Γ: Ο αντίπαλος ήρθε φέτος δύο φορές στην Τούμπα. Την πρώτη φορά, το γκολ που σημείωσε ήταν άκυρο καθώς η μπάλα φαίνεται να έχει περάσει ολόκληρη έξω από το γήπεδο ενώ την δεύτερη φορά προηγήθηκε με καταφανέστατο οφσάιντ. Είναι η ίδια ομάδα που δεν έχει σταματήσει να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία σε όλη τη φετινή σεζόν.

Υ.Γ1: Για ακόμη μια φορά υπήρξε εμετικός σχολιασμός από το συνδρομητικό κανάλι. Ούτε μία αναφορά στο οφσάιντ από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ο σχολιαστής ανακάλυπτε και φάουλ (πάντα υπέρ του κράτους) τα οποία κανείς δεν έβλεπε.

Υ.Γ2: Μετά τα εγκωμιαστικά σχόλια για την τελειότητα του Τσιμίκα σε όλους τους τομείς, περιμένουμε και την υποψηφιότητα του για βραβείο Όσκαρ, Πούλιτζερ, Γκράμι και Έμμυ.

Υ.Γ4: Φέρε μας το κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...