Το καρναβάλι της Ξάνθης!

Κατηφόρας συνέχεια για τον Δικέφαλο, ο οποίος κατάφερε με εμφάνιση-έκτρωμα να έρθει ισόπαλος με την Ξάνθη στα Πηγάδια...
Το καρναβάλι της Ξάνθης!

Το ματς ξεκίνησε πολύ καλά με τον Δικέφαλο να προηγείται με πολύ όμορφο γκολ του Άκπομ και όλα έδειχναν πως θα ακολουθήσει ένα εύκολο απόγευμα. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι. Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε την ισοφάριση γρήγορα και σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν πραγματικά αισχρός, χωρίς τρεξίματα, χωρίς πίεση, χωρίς ιδέες και χωρίς..δίψα για την νίκη.

Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και ο τραυματισμός του Βαρέλα, ο οποίος έφερε στο φως και μία από τις αστοχίες του Άμπελ Φερέιρα. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ κατάφερε να έχει δύο δεξιά μπακ στον πάγκο (Μάτος και Σοάρες) και κανέναν κεντρικό αμυντικό (!) με αποτέλεσμα να μετατοπιστεί σε θέση στόπερ ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ναι, διαβάσατε ορθά. Ο Πορτογάλος εξτρέμ, που έγινε αριστερό μπακ, που έγινε δεξί μπακ, χθες αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός. Τι να πρωτοπεί κανείς..

Στο δεύτερο ημίχρονο, υπήρξαν κάποια ψήγματα πίεσης από την πλευρά του Δικεφάλου, ωστόσο η ομάδα παρέμεινε αναιμική, με αστεία ανάπτυξη και δεν κατάφερε να κάνει απολύτως τίποτα κόντρα σε μια από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος.. Οι μόνες ευκαιρίες της ομάδες χάθηκαν όταν ήταν πια πολύ αργά και η ισοπαλία ήρθε εύκολα χαρίζοντας ουσιαστικά το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, αφού η διαφορά των επτά βαθμών, απλά δεν καλύπτεται.

Όσον αφορά τους παίκτες, πέραν του φιλότιμου Βιεϊρίνια, κάποιες εκλάμψεις του Ελ Καντουρί και τον σκόρερ Άκπομ κανείς δεν διασώθηκε από το ναυάγιο. Περνώντας στον προπονητή, είναι βέβαιο πως ο Άμπελ Φερέιρα έχει χάσει κάθε επαφή με το ρόστερ και την πραγματικότητα. Η ομάδα παρουσιάζεται ασύνδετη, χωρίς φυσική κατάσταση, με έλλειμμα ενέργειας, χωρίς ρόλους και αυτοματισμούς, ενώ κινήσεις τύπου Βιεϊρίνια σε ρόλο κεντρικού αμυντικού, απλά επιβεβαιώνουν τις απόψεις πολλών πως ο ΠΑΟΚ.. έπαψε ΠΑΟΚ να θυμίζει..

Η χαλύβδινη ομάδα των προηγούμενων δύο ετών που επιβαλλόταν σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου αποτελεί παρελθόν και στη θέση της βλέπουμε απλά τις φανέλες που τον τελευταίο καιρό είναι οι μοναδικές που θυμίζουν τον Δικέφαλο που έκανε τον κόσμο να τραγουδά ¨πω πω λαός και τι ομάδα¨.

Κλείνοντας, θα σταθώ και στις δηλώσεις του Άμπελ Φερέιρα. Αν ο προπονητής του ΠΑΟΚ νομίζει πως η ομάδα του στερείται ποιότητας σε σχέση με τον βασικό ανταγωνιστή του, καλά θα κάνει να μαζέψει τα πράγματα του και να αποχωρήσει. Τέτοιες δηλώσεις απλά δεν γίνονται, πόσο μάλλον τρεις ημέρες πριν τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου που είναι ο μοναδικός στόχος που απέμεινε στην ομάδα. Είχαμε δει λίγα χρόνια πριν τον Ιγκόρ Τούντορ να λέει πως χρειάζεται Φορτούνη και Ιντέγε για να κερδίσει τον Πανθρακικό. Δεν χρειαζόμαστε προπονητή που να κατηγορεί το ρόστερ, επειδή ο ίδιος αδυνατεί να παρουσιάσει τα στοιχειώδη απέναντι στην Ξάνθη του Λυσγάρα και του Παράσχου.

Υ.Γ: Κοιτάξτε να μαζέψετε το χάλι σας εν όψει του παιχνιδιού της Τετάρτης. Ο λαός του ΠΑΟΚ δεν απαιτεί τίτλους κάθε χρόνο. Απαιτεί όμως μια ομάδα που ματώνει την φανέλα και αγωνίζεται μέχρι τέλους απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Και αυτό περιμένουμε να δούμε στον μεθαυριανό ημιτελικό.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...