Ένα νόμισμα με δύο όψεις!

Επιστροφή στις νίκες και στο πρωτάθλημα χθες για τον ΠΑΟΚ που επικράτησε του ΟΦΗ με 4-0 στο γήπεδο της Τούμπας..
Ένα νόμισμα με δύο όψεις!

Για την 23η αγωνιστική λοιπόν, ο ΠΑΟΚ σημείωσε μια ακόμη νίκη με ευρύ σκορ που τον βοηθά αγωνιστικά και ψυχολογικά.

Μια νίκη που συνοδεύτηκε από τεράστια διακύμανση στην απόδοση του Δικεφάλου.

Συγκεκριμένα, η ομάδα παρατάχθηκε στο χθεσινό παιχνίδι για δεύτερη σερί φορά με το 4-2-3-1 που φαίνεται να της ταιριάζει, αλλά με αρκετές αλλαγές στα πρόσωπα στα πλαίσια φυσικά του rotation που είναι απαραίτητο λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών που έχει να παίξει η ομάδα.

Ωστόσο, rotation δεν σημαίνει πως ο προπονητής απλά επιλέγει άλλους παίκτες που παίζουν στην ίδια θέση και τους τοποθετεί στο αρχικό σχήμα. Πρέπει η επιλογή αυτή να γίνεται και με βάση τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών και αυτό χθες έγινε φανερό, ειδικά με την επιλογή να ξεκινήσουν βασικοί οι Καντουρί και Εσίτι.

Ο Μαροκινός, αν και ποιοτικός ποδοσφαιριστής, δεν μπορεί να ξεκινά βασικός μετά από δίμηνη απουσία. Ήταν φανερά εκτός ρυθμού και δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να ανταπεξέλθει στο παιχνίδι. Περνώντας στον Εσίτι, ο Νιγηριανός είναι παίκτης με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Πρόκειται για έναν πολύ «βαρύ» ποδοσφαιριστή χωρίς δημιουργικές αρετές και χωρίς φαντασία.

Τέτοιου τύπου παίκτες δεν μπορούν να ξεκινούν βασικοί στην Τούμπα, κόντρα σε πιο αδύναμο αντίπαλο, όταν περιμένεις να έχεις 70% κατοχή μπάλας και χρειάζεσαι ανάπτυξη και δημιουργία. Ιδανικά, ο Εσίτι θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε ματς δύναμης και σε κακό αγωνιστικό χώρο ( όπως το επερχόμενο παιχνίδι στη Λάρισα) ή σε Ευρωπαϊκά ματς που το αναμενόμενο είναι ο ΠΑΟΚ να αγωνίζεται στα 35-40 μέτρα από την περιοχή του και χρειάζεται μια «σκούπα» μπροστά από τα σέντερ μπακ, ώστε να ανακουφίζει την πίεση και να δίνει ανάσες με τις επεμβάσεις του.

Ως αποτέλεσμα των άστοχων αυτών επιλογών, ο ΠΑΟΚ ήταν δημιουργικά ανύπαρκτος στο πρώτο ημίχρονο και προβλημάτισε.

Με την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, ο Άμπελ Φερέιρα για πρώτη φορά προχώρησε άμεσα σε αλλαγές και αυτό είναι άκρως θετικό. Είδε τα λάθη του στην αρχική εντεκάδα και περνώντας στις θέσεις των Εσίτι και Καντουρί τους Μαουρίσιο και Λημνιό, διορθώνοντας τα χαρακτηριστικά της ομάδας. Ως αποτέλεσμα, ο Δικέφαλος μεταμορφώθηκε, έτρεξε και δημιούργησε. Έφτασε σε ωραίες συνεργασίες και φυσικά στην νίκη με το ευρύ 4-0.

Υ.Γ: Ο Λημνιός έδειξε πως ίσως θα πρέπει να παίζει πιο πολύ από την αριστερή πτέρυγα.

Υ.Γ1: Μπράβο στον Λάζαρο Λάμπρου που αρπάζει τις ευκαιρίες που του δίνονται.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...