Ομάδα μοντέλο, την έκανες ...

Ένας κάκιστος ΠΑΟΚ γνώρισε δίκαιη ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και έπεσε και πάλι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας...
Ομάδα μοντέλο, την έκανες ...

Μέσω αυτής της στήλης, είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις άθλιες εμφανίσεις που πραγματοποιούσε η ομάδα τις προηγούμενες αγωνιστικές, παρότι οι νίκες έρχονταν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε με την χθεσινή εμφάνιση. Την εμφάνιση ενός ΠΑΟΚ δηλαδή που χθες το βράδυ πλήρωσε τα τραγικά λάθη του προπονητή του για άλλη μια φορά.

Στο χθεσινό παιχνίδι παρουσιάστηκαν και πάλι οι ίδιες αδυναμίες. Η πρώτη ακούει στο όνομα Φερνάντο Βαρέλα. Ο στόπερ του ΠΑΟΚ αδυνατεί να ανταπεξέλθει στον ρόλο του αριστερού στόπερ και πάλι χθες υπέπεσε σε σωρεία λαθών, τα περισσότερα εκ των οποίων παιδαριώδη. Το δεύτερο και πολύ μεγάλο λάθος του Φερέιρα είναι η εμμονή που πρόσφατα απέκτησε με την τοποθέτηση του Μίσιτς μπροστά από τα χαφ. Είναι αδιανόητο να αλλάζεις θέση στον καλύτερο σε απόδοση ποδοσφαιριστή σου εκμηδενίζοντας την απόδοση του και την συνεισφορά του στην ομάδα. Ένα ποδοσφαιρικό έγκλημα άνευ λογικής.

Συνεχίζοντας να αναλύουμε την μεγάλη λίστα των λαθών του Άμπελ Φερέιρα, πέφτουμε πάνω στον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο μεγάλος αρχηγός του ΠΑΟΚ βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Δεν βοηθάει την ομάδα σε τίποτα και καλό θα ήταν και ο ίδιος να συμβιβαστεί με την ιδέα πως ο ρόλος του αριστερού μπακ του ταιριάζει πλέον καλύτερα. Και ο προπονητής πρέπει να έχει την προσωπικότητα να το επιβάλλει αυτό, κάτι που ο Φερέιρα προφανώς δεν έχει.

Ξεφεύγοντας από το χθεσινό παιχνίδι, πρέπει να σταθούμε και στα γενικότερα λάθη του προπονητή του ΠΑΟΚ. Η ομάδα αλλάζει διαρκώς σχήματα στον αγωνιστικό χώρο, αλλάζει συνεχώς δίδυμα και στα χαφ. Επιπλέον, παροπλίζονται παίκτες -βαρόμετρα, όπως ο Μπίσεσβαρ και Πέλκας, οι οποίοι από βασικοί κατέληξαν να μην χρησιμοποιούνται σχεδόν καθόλου, μην έχοντας όπως είναι λογικό ρυθμό.

Εν κατακλείδι, όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν ως αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μην έχει ρυθμό, να μην έχει καμία αγωνιστική ταυτότητα στο παιχνίδι του και φυσικά κανέναν αυτοματισμό.

Συνοψίζοντας, πρέπει ο Άμπελ Φερέιρα να αναθεωρήσει πολλά, εάν θέλει η ομάδα να παραμείνει στο κυνήγι πρωταθλήματος και κυπέλλου και αν ο ίδιος θέλει να μακροημερεύσει τον πάγκο του ΠΑΟΚ.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...