Αντίδραση μεγάλης ομάδας!

Μεγάλο διπλό για τον ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ, μέσα στο Ηράκλειο την Τρίτη το βράδυ, για την φάση των ¨16¨του κυπέλλου Ελλάδος...
Αντίδραση μεγάλης ομάδας!

Μετά την ήττα από τον συμπολίτη, ο ΠΑΟΚ είχε πολλά να αποδείξει στο παιχνίδι που έγινε για τον θεσμό του κυπέλλου. Κυρίως κλήθηκε να δείξει ψυχραιμία και μέταλλο και να αποδείξει και στον ίδιο τον εαυτό του πως δεν επηρεάστηκε ψυχολογικά μετά το σπάσιμο του αήττητου.

Και αυτό ακριβώς συνέβη. Μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, κόντρα σε μια ομάδα που παίζει στρωτό ποδόσφαιρο και έχει ως στόχο το κύπελλο , ο ΠΑΟΚ που παρατάχθηκε με κάποιες αλλαγές στην σύνθεση του, μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έκανε από το πρώτο λεπτό επίδειξη ποιότητας και δύναμης. Με τον Μπίσεσβαρ να ζητά μπάλα συνεχώς και τον Μίσιτς να κάνει ένα ακόμη φανταστικό παιχνίδι, ο Δικέφαλος δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο του, προηγήθηκε στο μισάωρο με δύο γκολ και έσβησε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μισό ο ρυθμός αναμενόμενα έπεσε, ωστόσο ο Τσούμπα Άκπομ με τελείωμα μεγάλης κλάσης μετά από μια ακόμη πάσα του Κροάτη ¨αντι-σταρ¨ Μίσιτς , έβαλε το κερασάκι στην ασπρόμαυρη τούρτα και έστειλε τον Δικέφαλο με το ενάμισι πόδι στα προημιτελικά του κυπέλλου. Ένας θεσμός βέβαια που αποτελεί πάντα στόχο, χωρίς να έχει σημασία ότι πρωταρχικός στόχος είναι το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να διατηρήσει τον τίτλο του σε μια διοργάνωση στην οποία στέφεται κυπελλούχος εδώ και τρία σερί χρόνια.

Στα καθαρά αγωνιστικά, ο Μίσιτς ανταποκρίθηκε απείρως καλύτερα από τον Πέλκα στη θέση ¨10¨, ενώ συνεργάστηκε και αρμονικά με τον Μπίσεσβαρ. Οι δυο τους, κατά την άποψη μου, είναι οι δύο ποιοτικότεροι παίκτες του ΠΑΟΚ και δεν νοείται ο ΠΑΟΚ να ξεκινά σε οποιοδήποτε παιχνίδι χωρίς αυτούς τους δύο στην εντεκάδα.

Από τους παίκτες που αγωνίστηκαν μετά από καιρό, ο Εσίτι έκανε καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά όταν κουράστηκε στο δεύτερο μισό υπέπεσε και πάλι σε λάθη, όμοια με αυτά που έκανε και στην αρχή της αγωνιστικής χρονιάς. Στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Σοάρες δεν έκανε καλή εμφάνιση, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως στο πρώτο ημίχρονο είχε και κόντρα τον καιρό, ενώ ο Πασχαλάκης ήταν σταθερός όποτε χρειάστηκε.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει και το ντεμπούτο του νεαρού Μιχάι που δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα, αλλά και η εμφάνιση του Λάζαρου Λάμπρου, ο οποίος διαθέτει την ατομική ενέργεια που λείπει από όλα τα υπόλοιπα εξτρέμ της ομάδας.

Επόμενος στόχος η νίκη κόντρα στην κατώτερη από όλες τις απόψεις ΑΕΚ που θα είναι και η πρώτη φετινή νίκη σε ντέρμπι. Ακόμη ένα τεστ προσωπικότητας λοιπόν.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...