Όταν μιλούν οι αριθμοί..

Με αφορμή τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ήρθε θεωρώ η ώρα να μιλήσουμε με αριθμούς και δεδομένα..
Όταν μιλούν οι αριθμοί..

Πρώτη χρονιά λοιπόν που το περίφημο VAR ήρθε στην Ελλάδα και φυσικά όσοι έχουν συνηθίσει να κάνουν ό,τι θέλουν, εναντιώνονται στη χρήση του, με αερολογίες και προπαγάνδα περί ευνοημένου ΠΑΟΚ, χρησιμοποιώντας φυσικά όλα τα μέσα που έχουν υπό την επιρροή τους, προκειμένου να κρύψουν την δική τους αγωνιστική γύμνια.

Πώς όμως έχει χρησιμοποιηθεί το VARστα παιχνίδια του ΠΑΟΚ στην πραγματικότητα; Ας αναλύσουμε τα δεδομένα..

• Το VAR μπήκε στην ασπρόμαυρη πραγματικότητα την 3η αγωνιστική, όταν με το σκορ ισόπαλο στο 2-2 στο Περιστέρι ακυρώθηκε γκολ του Βαρέλα στο 92ο λεπτό σε μια πραγματικά οριακή φάση. Το γκολ φυσικά ακυρώθηκε ορθά.

• Επόμενη στάση η 4η αγωνιστική κόντρα στον συμπολίτη. Με το σκορ στο 1-1 λοιπόν, ο Μάτος σημειώνει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου το 2-1. Το γκολ ακυρώνεται για offside στον Μπίσεσβαρ, σε μια φάση οριακή στην οποία γραμμή δεν είδαμε ποτέ. Το αν ήταν ή όχι το γκολ κανονικό δεν το μάθαμε ποτέ. Ο ΠΑΟΚ πάντως έχασε δύο βαθμούς.

• Την επόμενη εβδομάδα για την 5η αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται κόντρα στην ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι ισοφαρίζουν σε 2-2, σε μια φάση που προηγείται εμφανές φάουλ πάνω στον Αουγκούστο. Άλλη μια απώλεια για τον Δικέφαλο του Βορρά σε μια φάση που ο διαιτητής δεν είχε το.. θάρρος να ακυρώσει και άλλο γκολ για την γηπεδούχο ομάδα και αφού στο πρώτο ημίχρονο χρειάστηκε το VAR για να καταλογιστεί καταφανέστατο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Κάτι φήμες περί ντου στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο είναι μάλλον...ψιλά γράμματα.

• Περνώντας στην 9η αγωνιστική, ο Κουρμπέλης γκρεμίζει τον Κρέσπο στο 95ο λεπτό και απαιτείται χρήση VAR, προκειμένου να καταλογιστεί ένα πέναλτι ορατό διά γυμνού οφθαλμού. Εκεί μας απασχολούσαν τα 27 δευτερόλεπτα που παίχτηκαν παραπάνω. Βέβαια η ίδια ευαισθησία δεν υπήρξε στην Λαμία ή στον Βόλο όπου παίχθηκαν ενάμισι και δύο παραπάνω λεπτά, ή ακόμη και στη Νέα Σμύρνη όταν η καλύτερη ευκαιρία του Πανιωνίου ήρθε ενάμισι λεπτό μετά το πέρας των καθυστερήσεων

• Κλείνουμε φυσικά με το περίφημο ματς της 13ης αγωνιστικής όταν στο ίδιο παιχνίδι ακυρώθηκαν τρία γκολ του ΠΑΟΚ μέσω VAR (όλα ορθώς ακυρώθηκαν) με τον.. χαλίφη του Ελληνικού ποδοσφαίρου μάλλον να κοιμάται και το γκολ- λύτρωση να έρχεται στο 80ο λεπτό. Μάλλον βόλευε το VAR τότε..
Συνοψίζοντας λοιπόν, στον πρώτο γύρο ο ΠΑΟΚ μετρά πέντε ακυρωθέντα γκολ μέσω VAR, τρία καταφανέστατα πέναλτι που σφυρίχθηκαν υπέρ του (με ΑΕΚ,ΠΑΟΚ και Ατρόμητο), ενώ έχει παράπονα από το VARκαι στο ματς κόντρα στην ΑΕΚ με το διαιτητικό λάθος να του στερεί δύο βαθμούς. Βαθμοί χάθηκαν και κόντρα στον συμπολίτη.
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τουςλοιπόν και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...