Αέρας κορυφής και διαφορά επιπέδου!

Ονειρεμένος ήταν για τον Δικέφαλο του Βορρά ο αγωνιστικός επίλογος του 2019, όπως φυσικά ήταν ονειρεμένη και όλη η χρονιά που σε λίγες μέρες τελειώνει...
Αέρας κορυφής και διαφορά επιπέδου!

Στο γήπεδο της Τούμπας λοιπόν το χθεσινό (23/12) απόγευμα ο ΠΑΟΚ συνέτριψε με 5-1 τον Ατρόμητο, έμεινε για 51ο σερί ματς αήττητος και βρέθηκε για πρώτη φορά την φετινή χρονιά μόνος πρώτος στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Ο Δικέφαλος μπήκε στο ματς δυνατά και αποφασιστικά και αφού προηγήθηκε νωρίς και με την συνδρομή της τύχης στο φάουλ του Βιεϊρίνια, σημείωσε άλλα δύο τέρματα επιδεικνύοντας μεγάλη δύναμη στις στατικές φάσεις με τον Ίνγκασον να προσπερνά αγωνιστικά μεγαθήρια τύπου ... Ποντένσε στη λίστα με τους φετινούς σκόρερ. Με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο ΠΑΟΚ έδειξε πολύ καλά στοιχεία και ικανοποίησε με την απόδοση του.

Στο δεύτερο μέρος, που ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, ο Δικέφαλος σκόραρε άλλες δύο φορές χαρίζοντας μια μοναδική παράσταση στους οπαδούς του. Στην αγωνιστική ανάλυση του παιχνιδιού, πέρα από τον.. αρχισκόρερ Ίνγκασον, ιδιαίτερη αναφορά αξίζει και ο Γιοσιπ Μίσιτς.

Ένας παίκτης πραγματικά αλάνθαστος με μονίμως κάθετο παιχνίδι, με σίγουρες μεταβιβάσεις, με τρεξίματα σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου, που πραγματικά αποτελεί ένα κόσμημα στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου. Ο Κροάτης σημείωσε χθες το πέμπτο του γκολ και την πέμπτη του ασσίστ και αποτελεί χωρίς αμφιβολία τον MVP του Δικεφάλου του Βορρά.

Στα αξιοσημείωτα επίσης, η πολύ καλή εμφάνιση, έστω και για το χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε, του Ροντρίγκο Σοάρες που έγραψε και την πρώτη του ασσίστ, αλλά και η παρθενική εμφάνιση του Λάζαρου Λάμπρου, που έδειξε διάθεση και έφτασε κοντά στο γκολ.

Πραγματικά αξιοπερίεργη η τόσο μεγάλη προσμονή του κόσμου του ΠΑΟΚ να δει έναν παίκτη που δεν έχει ξαναδεί να αγωνίζεται τη φετινή σεζόν. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα πάρει και άλλες ευκαιρίες από τον Άμπελ Φερέιρα για να αποδείξει αν μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

Μιλώντας για προσδοκίες, ας θέσουμε τον πήχη χαμηλά και ας περάσουμε τώρα στα αγαπημένα μας εξωαγωνιστικά. Με αφορμή ένα οριακό οφσάιντ λοιπόν, είδαμε σημεία και τέρατα, με αναφορές σε αγωνιστικά ... περιττώματα, γελοίες μηνύσεις και άναρθρες κραυγές από έναν οργανισμό που δεν μπορεί να αποδεχθεί την ήττα ή έστω την αγωνιστική απώλεια.

Την ίδια στιγμή λοιπόν που σημειώνονται επιθέσεις από αγνώστους (εννοείται) κατά διαιτητών που σφυρίζουν παιχνίδια συγκεκριμένης ομάδας, την ίδια στιγμή που μεγαλομέτοχοι ομάδων μιλούν για περιττώματα ή βγαίνουν σε τηλεοπτικές εκπομπές και προσβάλλουν ανθρώπους με αφορμή την εξωτερική του εμφάνιση επιδεικνύοντας για πολλοστή φορά το ιδιαίτερα χαμηλό (έως ανύπαρκτο) επίπεδο τους, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ πηγαίνει στο ΑΧΕΠΑ για να δει τον τρόπο που οι δωρεές του χρησιμοποιούνται για να σώσουν ζωές, ενώ ταυτόχρονα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πετούν 10.242 αρκουδάκια που μεταφράζονται σε ισάριθμα ευρώ δωρεάς σε ιδρύματα υπέρ παιδιών που τα έχουν ανάγκη. Αυτά από εμάς τους Μάο Μάο.

Αέρας κορυφής λοιπόν. Και διαφορά επιπέδου.

Υ.Γ: Καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο με υγεία και ευτυχία στις οικογένειες όλων.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...