Δόκτορ Τζέκιλ, Μίστερ Χάιντ ...!

Άλλη μια αγωνιστική, άλλη μια νίκη για τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο...
Δόκτορ Τζέκιλ, Μίστερ Χάιντ ...!

Για 49ο σερί παιχνίδι έμεινε ο Δικέφαλος αήττητος μετά το χθεσινό νικηφόρο πέρασμα του από την έδρα του ουραγού Παναιτωλικού. Μία νίκη ωστόσο, που δεν συνοδεύτηκε από ένα ενενηντάλεπτο ωραίου ποδοσφαίρου.

Στο πρώτο ημίχρονο και παρά το γρήγορο προβάδισμα που πήρε, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε ασύνδετος και νωθρός. Οι γραμμές είχαν μεγάλες αποστάσεις, η μπάλα δεν κυκλοφορούσε σωστά και ειδικά στο διάστημα από το 20ο ως το 45ο λεπτό, ο Παναιτωλικός δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του.

Οι λόγοι για αυτή την εικόνα είναι δύο: Πρώτον, η συμμετοχή του Μαουρίσιο που χρειάζεται και άλλα παιχνίδια για να βρει τον εαυτό του πλήρως μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δεύτερον η παρουσία του Πέλκα στο αρχικό σχήμα. Ο Έλληνας άσος ναι μεν βρήκε το γκολ, αλλά η παρουσία του ανάμεσα στα χαφ και τον φορ της ομάδας ήταν ισχνή. Σε καμιά περίπτωση δεν ήταν κακός, είναι φανερό όμως πως με την παρουσία του, δεν μπορεί να παιχτεί το συνδυαστικό ποδόσφαιρο του Φερέιρα και η ομάδα αρκέστηκε σε ατομικές ενέργειες και εκλάμψεις ποιότητας.

Στην επανάληψη ευτυχώς ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε πιο ορεξάτος και με τις αλλαγές κλειδιά των Καντουρί και Άκπομ (αντί Πέλκα και του κακού Σφιντέρκσι) βρήκε άλλα δύο τέρματα και έφτασε τελικά στο ευρύ σκορ και την νίκη. Στα μεγάλα κέρδη της ομάδας η παρουσία του Άκπομ, ο οποίος φαίνεται να φλερτάρει ξανά με φανέλα βασικού, αλλά και η συνολική αμυντική λειτουργία του Δικεφάλου, που δεν επέτρεψε σε καμία περίπτωση να απειληθεί η εστία του Ζίφκοβιτς. Κρέσπο και Ίνγκασον συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Ισπανό να είναι ήρεμη δύναμη και τον Ισλανδό να εμφανίζεται κυριολεκτικά απροσπέλαστος.

Υ.Γ: Είναι ξεφτίλα για μια χώρα να της γίνονται συστάσεις από την UEFA, για να προστατευθούν οι Ευρωπαίοι επίτροποι της λόγω απειλών που δέχονται. Ο υφυπουργός αθλητισμού εκθέτει τους πάντες και εξευτελίζει την χώρα με την προκλητική και μεροληπτική του στάση.

Υ.Γ1: «Σταματήστε τις εμπρηστικές δηλώσεις», λέει η UEFA, αλλά το αυτί του γνωστού κυρίου προχωρημένης ηλικίας δεν ιδρώνει. Το κράτος σφυρίζει αδιάφορα, η τοξικότητα αυξάνεται και μετά θα ψάχνουν όλοι τα αίτια της βίας και τους υποκινητές της.

Υ.Γ2: Διπλό στη Νέα Σμύρνη, ΠΑΟΚλε, ολέ...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...