Αν υπάρχει πάτος, είναι σίγουρα εκεί!

Για άλλη μια αγωνιστική, είμαι δυστυχώς αναγκασμένος να χωρίσω την ανάλυση μου σε δύο μέρη: Το αγωνιστικό και το εξωαγωνιστικό.
Αν υπάρχει πάτος, είναι σίγουρα εκεί!

Γεγονός φυσικά το οποίο δεν τιμά κανέναν, αλλά ωφελεί φυσικά τους μόνιμους δυνάστες του δύσμοιρου Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ξεκινώντας από το αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ κατέβηκε να παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό όπως περιμέναμε. Δηλαδή με τον Ελ Καντουρί βασικό, προκειμένου να βοηθά στην κυκλοφορία της μπάλας, λειτουργώντας περισσότερο ως αριστερός εσωτερικός μέσος και δίνοντας χώρο στον Γιαννούλη για τις προωθήσεις του και διατηρώντας κατά τα άλλα τον κορμό που έχει αγωνιστεί στην πλειοψηφία των φετινών αγώνων.

Το πλάνο αυτό δούλεψε σε απόλυτο βαθμό στο πρώτο ημίχρονο. Ο Δικέφαλος είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, ο Αουγκούστο ντουμπλάροντας το μαρκάρισμα του Ποντένσε εκμηδένισε τον αντίπαλο σε απόλυτο βαθμό (θυμίζοντας στα ντουμπλαρίσματα τον Βιτόλο επί Φερνάντο Σάντος) και ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε. Μάλιστα πήρε και προβάδισμα στο σκορ, εκμεταλλευόμενος και το λάθος του Σα (αλήθεια, ο Σα γιατί δεν κατηγορήθηκε όπως ο Βελλίδης;) και όλα έδειχναν πως η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα βάδιζε ολοταχώς προς ένα σπουδαίο τρίποντο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο, η εικόνα άλλαξε άρδην. Ο ΠΑΟΚ περιορίστηκε σε απολύτως παθητικό ρόλο, δεν μπορούσε κυριολεκτικά να αλλάξει δεύτερη πάσα και μοιραία ήρθε το λάθος του Γιαννούλη που έφερε την ισοφάριση. Οι επεμβάσεις του εξαιρετικού Ζίφκοβιτς μπορεί να αποδείχθηκαν αρκετές και να διέσωσαν τον βαθμό και το αήττητο, αλλά η τραγική εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου μπορεί να φέρει μόνο προβληματισμό.

Ένας ΠΑΟΚ νωθρός, χωρίς ενέργεια, χωρίς πάθος, με καθυστερημένες και λανθασμένες αλλαγές από τον προπονητή του που δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έδωσε δικαιώματα στον αντίπαλο, δεν είναι ο ΠΑΟΚ που θέλουμε να βλέπουμε.

Περνώντας τώρα στο εξωαγωνιστικό κομμάτι, γίναμε και πάλι μάρτυρες μιας καλοστημένης παγίδας ενορχηστρωμένης από τους γνωστούς καταστροφείς του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Γίναμε για άλλη μια φορά μάρτυρες προπηλακισμών σε ποδοσφαιριστές (Σφιντέρσκι, Πασχαλάκη), παράγοντες (Γκαγκάτση) και διαιτητές κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου. Τραγικές και τριτοκοσμικές καταστάσεις που αρμόζουν γάντι στο τριτοκοσμικό επίπεδο της αντίπαλης ομάδας.

Μιλώντας για επίπεδο...υπονόμου είδαμε πάλι τις γνωστές εμπρηστικές δηλώσεις του επίτιμου προέδρου/ένθερμου οπαδού-υποστηρικτή/κράχτη/κλόουν (αλήθεια τελικά ποιος ο ρόλος του κυρίου αυτού), ο οποίος συνεχίζει φυσικά να υποκινεί τη βία σκορπώντας απειλές και χαρακτηρισμούς χωρίς κανείς να στέκεται εμπόδιο.

Μιλώντας για εμπόδια, περιμένουμε με αγωνία την αντίδραση του ανθρώπου που κατέχει το πόστο του υφυπουργού αθλητισμού και καταδικάζει κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται. Εκφράζουμε μέσω αυτού του άρθρου την πεποίθηση μας πως η αντίδραση του θα είναι καίρια και αποτελεσματική, εφάμιλλη της αντίδρασης του όταν ερωτάται για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Τζήλου και των βίαιων επεισοδίων που στιγμάτισαν τον αγώνα νέων μεταξύ Ολυμπιακού και Μπάγερν.

Υ.Γ: Κάντε ησυχία! Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ΔΕΝ αγρυπνεί...

Υ.Γ1: Οι κάμερες δούλευαν ή είχαν βλάβη όπως η πόρτα των αποδυτηρίων.

Υ.Γ2: Συγχαρητήρια στη Νova που κατάφερε για πρώτη φορά να μην έχει κάμερα για να καλύψει την άφιξη της αποστολής του ΠΑΟΚ. Σύμπτωση βεβαίως.

Υ.Γ4: Την Ξάνθη να κερδίσω.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...