Νικητής, αλλά με αστερίσκους!

Τεράστιο διπλό για τον ΠΑΟΚ σε μια από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος..
Νικητής, αλλά με αστερίσκους!

Το ξέραμε από την αρχή πως η έξοδος για τον ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο ήταν από τις πιο επικίνδυνες για την ομάδα του Άμπελ Φερέιρα. Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που παίζει όμορφο και σύγχρονο ποδόσφαιρο, δεν κρύβεται και προσπαθεί να έχει κυρίαρχο ρόλο στα παιχνίδια, ειδικά στην έδρα του.

Ξεκινώντας, το παιχνίδι ήταν ο ΠΑΟΚ που έδειξε να πιέζει και να προσπαθεί να βρει το λάθος, ώστε να προηγηθεί. Ταυτόχρονα όμως, ο Δικέφαλος μεσοαμυντικά ήταν προβληματικός, ειδικά στον άξονα. Τα δύο χαφ (Μίσιτς και Αουγκούστο) είχαν μεγάλες αποστάσεις, τόσο μεταξύ τους, όσο και με την υπόλοιπη ομάδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να βρει χώρους ανάμεσα στις γραμμές του ΠΑΟΚ και να απειλήσει δύο φορές, με τον Ζίφκοβιτς να έχει τις απαντήσεις.

Στην συνέχεια, η ομάδα έγινε πιο στιβαρή και η εικόνα μεσοαμυντικά εξομαλύνθηκε. Ο ΠΑΟΚ κυκλοφόρησε την μπάλα και απώλεσε τρεις κλασικές ευκαιρίες (με Ελ Καντουρί, Λημνιό και Μπίσεσβαρ), προκειμένου να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος στο σκορ.

Και κάπου εδώ φτάνουμε στον δεύτερο αστερίσκο που είναι η επιπολαιότητα και η αναποτελεσματικότητα μπροστά στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ναι μεν ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ με τον πραγματικά εξαιρετικό Μίσιτς, αλλά χάθηκαν και άλλες ευκαιρίες με Λημνιό, Ελ Καντουρί και Μπίσεσβαρ που θα έπρεπε να είχαν "καθαρίσει" το παιχνίδι πολύ νωρίς και χωρίς άγχος.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να τονιστεί η βελτιωμένη αμυντική λειτουργία της ομάδας και η πολύ καλή εικόνα του Ίνγκανσον. Ο Ισλανδός έχει αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και αποδεικνύει πως έχει θέση στη βασική εντεκάδα.

Κλείνοντας, τα συμπεράσματα είναι σαφή και τα καμπανάκια συγκεκριμένα: Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με βελτιωμένη εικόνα στα χαφ. Πρέπει να παρουσιαστεί πιο επιθετικός στον άξονα, γιατί ο προπονητής του Ολυμπιακού, τοποθετώντας τρία χαφ εκεί, θα καταφέρει να πνίξει τον ΠΑΟΚ, όπως κάνει σε κάθε εντός έδρας ντέρμπι του. Απέναντι σε Μπουχαλάκη,Γκιλιέρμε και Καμαρά , απαγορεύεται να υπάρχει αυτή η εικόνα. Υπάρχουν τρεις εβδομάδες ως το παιχνίδι αυτό, προκειμένου ο ΠΑΟΚ να διορθώσει τα κακώς κείμενα στη διάταξη του.

Υ.Γ: Από κάθε ματς μαθαίνουμε κάτι. Το Σάββατο μάθαμε πως το αντιαθλητικό χτύπημα εκτός φάσης δεν τιμωρείται με κόκκινη κάρτα. Μια αδιανόητη απόφαση από έναν (δικαιολογημένα) φοβισμένο διαιτητή, ο οποίος δεν έπρεπε να σφυρίξει το παιχνίδι αυτό. Μαζί με την χαρισμένη απ' ευθείας κόκκινη, χαρίστηκε και 2η κίτρινη στον Γιαννούλη του ΟΦΗ σε δύο περιπτώσεις (για μαρκαρίσματα σε Ελ Καντουρί και Κρέσπο), ενώ και το μαρκάρισμα του στον Λημνιό για το οποίο είδε την κίτρινη κάρτα, μπορεί εύκολα να τιμωρηθεί με απ' ευθείας κόκκινη.

Υ.Γ1: Μπράβο τον κόσμο του ΠΑΟΚ, που ήταν παρών σε ένα ακόμη γήπεδο, χωρίς να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα και στήριξε τον νταμπλούχο από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό.

Διαβάστε ακόμη...