Όταν η προπαγάνδα γίνεται ... κανονικότητα!

Ακόμη μία αγωνιστική της αγαπημένης μας super league πέρασε και μας άφησε περισσότερους εξωανωνιστικούς, παρά αγωνιστικούς λόγους για να ασχοληθούμε...
Όταν η προπαγάνδα γίνεται ... κανονικότητα!

Παρόλα αυτά, ας ξεκινήσουμε με τα αγωνιστικά. Ο ΠΑΟΚ πέταξε δύο βαθμούς στα σκουπίδια μέσα στην Τούμπα, κόντρα σε έναν θεωρητικά κατώτερο αντίπαλο. Στο πρώτο ημίχρονο, ο Δικέφαλος ήταν νωχελικός, χωρίς ιδέες και ενέργεια. Η επιλογή του Φερέιρα να αφήσει ουσιαστικά μόνο στον άξονα τον Αουγκούστο, τοποθετώντας τον Μίσιτς πιο μπροστά, άφησε τον άξονα της ομάδας μπλοκαρισμένο, ενώ ταυτόχρονα η ακατανόητη οδηγία να μένει συνεχώς πίσω ο Μάτος, έκανε την ομάδα προβλέψιμη με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα πλάνο ή δυνατότητα απάντησης στο πρέσινγκ του αντιπάλου. Ένα πρόβλημα τόσο έντονο που σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και ο Ζίφκοβιτς δεν είχε την εύκολη πάσα και ο ΠΑΟΚ ήταν πραγματικά κάκιστος.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση βελτιώθηκε. Η είσοδος του Βιειρίνια έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ επιτέθηκε, έχασε ευκαιρίες, αλλά έπεσε πάνω σε έναν καταπληκτικό Διούδη που του στέρησε την ανατροπή, ενώ παραλίγο να φύγει και ηττημένος από το γήπεδο, αν δεν υπήρχε η γκάφα του Κουρμπέλη και το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε.

Και αφού αναφερθήκαμε στο πέναλτι, ας περάσουμε στα εξωαγωνιστικά. Μετά το τέλος του αγώνα στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, ο προπονητής του Παναθηναϊκού επιδόθηκε σε ένα μοναδικό παραλήρημα προπαγάνδας σχετικά με το παιχνίδι.

Αρχικά αναφέρθηκε στον χρόνο των καθυστερήσεων λέγοντας πως δεν ήταν δικαιολογημένα τα πέντε λεπτά που δόθηκαν. Μια δήλωση που είναι προφανώς ψευδής και εμπρηστική, διότι οι τέσσερις αλλαγές που έγιναν δικαιολογούν δύο εκ των πέντε λεπτών. Όσον αφορά τα υπόλοιπα τρία λεπτά, μόνο από τις καθυστερήσεις του Διούδη προκύπτουν τα εξής:

Στην 1η καθυστέρηση του Διούδη, η μπάλα βγαίνει αουτ στο 0:58 των καθυστερήσεων και ο Διουδης επαναφέρει την μπάλα με βολέ στο 1:41 (σύνολο καθυστέρησης 43 δευτερόλεπτα). Σην 2η καθυστέρηση η μπάλα βγαίνει αουτ στο 3:06 και ο Διουδης επαναφέρει την μπάλα με βολέ στο 3:56 (συνολο καθυστέρησης 50 δευτερόλεπτα). Συνολική καθυστέρηση μόνο του Διούδη λοιπόν είναι 1 λεπτό και 33 δευτερόλεπτα.

Καταλαβαίνει κανείς εύκολα πως αν υπολογίσει κανείς τον χρόνο των πανηγυρισμών και των «τραυματισμών» παικτών του Παναθηναικού, τα πέντε λεπτά όχι απλά ήταν δικαιολογημένα, αλλά μάλλον ήταν και λίγα με βάση την εικόνα του παιχνιδιού.

Περνώντας στην δεύτερη ψευδή δήλωση, ο προπονητής του Παναθηναικού ανέφερε πως υπήρχε φάουλ στον Περέα αμέσως πριν το γκολ που δεν δόθηκε, το οποίο αν είχε δοθεί θα είχε λήξει το παιχνίδι. Αν δει κανείς το βίντεο του παιχνιδιού βέβαια, θα διαπιστώσει πως το (ανύπαρκτο) φάουλ στο οποίο αναφέρεται ο Γιώργος Δώνης γίνεται στο 89:06. Πώς μπορεί να είχε λήξει το παιχνίδι πέντε λεπτά πριν το πέρας των καθυστερήσεων, είναι κάτι που μόνο ο προπονητής των πρασίνων μπορεί να εξηγήσει.

Συνεχίζοντας ακάθεκτος, αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού, χαρακτήρισε το πέναλτι που γίνεται στον Κρέσπο αμφισβητούμενο, αναφέροντας πως αν το δει και αποδειχθεί πως η παράβαση ήταν προφανής, θα το δηλώσει. Διανύουμε το δεύτερο 24ωρο μετά την αναμέτρηση και τέτοια δήλωση αγνοείται.

Έπειτα, προέβη σε ένα άλλο σχόλιο αναφέροντας πως το πέναλτι είναι αμφισβητούμενο, επειδή η φάση γίνεται στο 95ο λεπτό και κρίνει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Για τον κύριο Δώνη λοιπόν, το αν μία παράβαση μπορεί να σφυριχτεί ή όχι, κρίνεται από το χρονικό σημείο του αγώνα. Η ίδια φάση λοιπόν αν γινόταν στο 25ο,στο 56ο ή σε οποιοδήποτε άλλο λεπτό της αναμέτρησης θα ήταν προφανής παράβαση. Επειδή όμως έγινε στο 95ο λεπτό, καθίσταται αυτόματα αμφισβητούμενη. Να μία δήλωση λοιπόν που μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να υπάρξει.

Βέβαια, η δήλωση αυτή προήλθε από τον ίδιο προπονητή που κατά την θητεία του στον ΠΑΟΚ, σημειώθηκε ίσως παγκόσμιο ρεκόρ θλάσεων στην ομάδα, με τον ίδιο να κατηγορεί το…έδαφος της Νέας Μεσήμβριας (!!!) και την ίδια την ομάδα να επιστρατεύει ιερέα (!!!) εν έτει 2013 προκειμένου να πραγματοποιήσει αγιασμό στα χώματα (!!!) του προπονητικού κέντρου, ώστε να «ξορκιστεί» η κατάρα των θλάσεων. Enough said.

Αναφορικά με τον σεβασμό στον Παναθηναικό στον οποίο και αναφέρθηκε ο κόουτς των πρασίνων, αρκεί να του υπενθυμίσουμε πως η ομάδα που προπονεί αγωνίζεται χαριστικά στην πρώτη κατηγορία χάρη σε φωτογραφικό νόμο που μετέτρεψε την ποινή του υποβιβασμού για μη αδειοδότηση σε ποινή -6 βαθμών.

Τέλος, όσον αφορά τα έξτρα 28 δευτερόλεπτα, στο τέλος του άρθρου ακολουθούν εικόνες από άλλα παιχνίδια, στα οποία, υπήρξε έξτρα χρόνος πέρα των καθυστερήσεων (οι δύο μάλιστα από παιχνίδια που έγιναν χθες και προχθές), χωρίς βέβαια αυτό να γίνει τόσο έντονο αντικείμενο συζήτησης και προπαγάνδας, προφανώς επειδή δεν αφορούσε τον ΠΑΟΚ.

Υ.Γ: Με την είσοδο των οπαδών του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο της Ξάνθης δεν ασχολείται κανείς μάλλον. Ούτε ο υπερευαίσθητος υφυπουργός.

Υ.Γ1: Με τις δηλώσεις Καραπαππά και Θεοδωρίδη , θα ασχοληθεί άραγε η Ελληνική δικαιοσύνη; Περιμένουμε με (όχι τόσο μεγάλη) αγωνία.

Υ.Γ2: Το γεγονός ότι ασχολούμαστε με τέτοια ζητήματα δεν αναιρεί φυσικά την κακή εικόνα του ΠΑΟΚ. Άπαντες στην ομάδα καλούνται να σοβαρευτούν, διότι έρχονται πολύ δύσκολα παιχνίδια και οι νίκες αποτελούν μονόδρομο.


 

Διαβάστε ακόμη...