Άνεση, Ποιότητα, Στοχ και VAR..!

Έπρεπε να φτάσουμε στην 7η αγωνιστική, για να πετύχει ο ΠΑΟΚ την πρώτη του άνετη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα..
Άνεση, Ποιότητα, Στοχ και VAR..!

Μπορεί να άργησε, αλλά επιτέλους ήρθε. Η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ με ευρύ σκορ για τη φετινή σεζόν είναι πλέον γεγονός. Ο Δικέφαλος παρουσιάστηκε σοβαρός, πειθαρχημένος και αποφασισμένος κλειδώνοντας τη νίκη από το 11ο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης.

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, το παιχνίδι δεν επιδέχεται ιδιαίτερης ποδοσφαιρικής κριτικής, παρά μόνο σε κάποια επί μέρους στοιχεία. Το πρώτο από τα στοιχεία αυτά είναι, επιτέλους, η εμφάνιση του Στοχ στη βασική εντεκάδα. Ο Σλοβάκος επιτέλους αγωνίστηκε και μάλιστα ήταν θετικότατος. Μοίρασε μια ασσίστ, έδειξε την ποιότητα του σε κάθε επαφή με την μπάλα και μοίρασε χαμόγελα σε όλους εμάς που τον είχαμε σχεδόν ξεχάσει.

Το μόνο αρνητικό είναι πως στον σχηματισμό του ΠΑΟΚ ο αριστερός εξτρέμ ουσιαστικά δεν υπάρχει, καθώς αγωνίζεται πιο πολύ ως αριστερός εσωτερικός μέσος. Ωστόσο, ο Σλοβάκος έδειξε ότι μπορεί εύκολα να ανταποκριθεί στο ρόλο και αυτό μόνο αισιοδοξία μπορεί να υπάρξει για το μέλλον του στην ομάδα.

Δεύτερον , είχαμε επιτέλους την επιστροφή του ηγέτη του ΠΑΟΚ στην αγωνιστική δράση. Ο Αντελίνο Βιειρίνια επανήλθε και αγωνίστηκε έξι μήνες μετά τον τραυματισμό του στο χωράφι της Λάρισας. Σίγουρα χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει στο 100% της απόδοσης του, ωστόσο και μόνο η σκέψη της ποιότητας που ξεχειλίζει είναι αρκετή.

Ένας ΠΑΟΚ που μεσοεπιθετικά διαθέτει τους Στοχ, Βιειρίνια, Μπίσεσβαρ, Λημνιό,Άκπομ, Σφιντέρσκι, Πέλκα και Ζαμπά φαντάζει φόβητρο για τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Σε συνδυασμό μάλιστα με τον μαγικό Μίσιτς και την επιστροφή του Μαουρίσιο, το ρόστερ γεμίζει και σε ποιότητα, αλλά και σε προσωπικότητες.

Πάμε τώρα στο VAR. Καταρχάς, μόνο στην Ελλάδα μπορεί να γίνεται κουβέντα για το εάν χρειαζόμαστε ή όχι VAR. Ένα σύστημα που χρησιμοποιείται παγκοσμίως, στην μαγική χώρα των λευκών polo τίθεται υπό αμφισβήτηση. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν φάσης όπως το πέναλτι του Σεμέδο που να μην σφυρίζονται.

Η λύση είναι μία και είναι μονόδρομος: Ξένοι διαιτητές στο χορτάρι, ξένοι και στο VAR. Όσο η Ελληνική δικαιοσύνη σφυρίζει αδιάφορα και αφήνει να κυκλοφορούν ελεύθεροι εγκληματίες που ξυλοκοπούν διαιτητές, τόσο οι διαιτητές θα φοβούνται και θα επιλέγουν την εύκολη λύση , δηλαδή να κλείνουν τα μάτια.

Μιλώντας για δικαιοσύνη, προσπαθώ μάταια να μπω στο σκεπτικό του αθλητικού εισαγγελέα. Ο άνθρωπος λοιπόν που κάλεσε τον Λουτσέσκου σε απολογία για μία φράση, σφυρίζει αδιάφορα όταν το ηλικιωμένο ερυθρόλευκο καρτούν βγαίνει στο καθιερωμένο του διάγγελμα στη συνδρομητική τηλεόραση και μιλάει ξεκάθαρα για στησίματα διαιτητών, καφέδες στη Θεσσαλονίκη και λοιπά ποινικώς κολάσιμα γεγονότα, τα οποία φυσικά και αφήνονται να αιωρούνται χωρίς καμιά απόδειξη. Επιλεκτική ευαισθησία λοιπόν. Ή αλλιώς, επιστροφή στην κανονικότητα.

Υ.Γ: Διπλό μέσα στο Βόλο, ΠΑΟΚ λε, ολέ.

Διαβάστε ακόμη...