Τεράστιο διπλό, σε αναζήτηση ¨stability¨ και ¨balance¨..

Ακόμη μια νίκη για τον Δικέφαλο το απόγευμα του Σαββάτου σε ματς ακατάλληλο για καρδιακούς στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο..
Τεράστιο διπλό, σε αναζήτηση ¨stability¨ και ¨balance¨..

Το ματς ξεκίνησε πολύ καλά για τον ΠΑΟΚ. Οι γραμμές του Δικεφάλου ήταν κοντά, ο Εσίτι έκοβε τα πάντα στη μεσαία γραμμή και ο Μίσιτς άπλωνε πολύ ορθά το παιχνίδι της ομάδας. Η καλή παρουσία των χαφ στον άξονα, σε συνδυασμό με τον ελαφρώς ανεβασμένο Πέλκα, ο οποίος κινήθηκε λίγο πιο πίσω, ώστε να οργανώνει το παιχνίδι καλύτερα, είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να προηγηθεί γρήγορα με 0-2 δίνοντας την εντύπωση πως θα περάσει, επιτέλους, ένα εύκολο απόγευμα.

Αυτή η εικόνα όμως δεν κράτησε πολύ. Οι παίκτες του Δικεφάλου επαναπαύθηκαν στο άνετο 0-2 και έδωσαν την ευκαιρία στον Ατρόμητο να πάρει μέτρα στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να μειώσει στην πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι με ένα γκολ στο οποίο φέρει και πάλι ευθύνη ο Πασχαλάκης, καθότι είχε λάθος τοποθέτηση, αλλά και ο Βαρέλα, ο οποίος έδειχνε από την αρχή του αγώνα πως δεν ήταν απόλυτα έτοιμος λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε.

Η εικόνα χειροτέρευσε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν έγινε εμφανές πως ο Εσίτι έμεινε από δυνάμεις και έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Ακόμη μια κραυγαλέα χαμένη ευκαιρία του Πέλκα ( η έκτη σε επτά παιχνίδια) και ένα ακόμη λάθος του Εσίτι είχαν ως αποτέλεσμα ένα πιθανό 1-3, να μετατραπεί σε 2-2, κάνοντας το παιχνίδι θρίλερ κυριολεκτικά από το πουθενά.

Σε αυτό το σημείο, έγινε από τους πάντες κατανοητό πως ο ΠΑΟΚ δεν εφαρμόζει ακόμη φέτος το....δόγμα Λουτσέσκου.. Χωρίς stability και balance ανάμεσα στις γραμμές, με κακές επιστροφές και αδυναμία διαχείρισης του προβαδίσματος, ο Δικέφαλος έμοιαζε πολύ πιθανό να πέσει θύμα ανατροπής.

Ευτυχώς όμως για την ομάδα, όσο και αν λείπει το.. stability και το balance, άλλο τόσο υπάρχει ακόμη το ¨mentality¨ και το ¨aggressivity¨. Ο ΠΑΟΚ παραμένει μια ομάδα που αρνείται να χάσει. Έτσι, παρά το σοκ της ισοφάρισης, οι παίκτες μας κατάφεραν να βρουν όχι μόνο ένα, αλλά δύο ακόμη γκολ και να πάρουν ένα τεράστιας σημασίας διπλό σε μια έδρα που πέρυσι είχαν απωλέσει δύο βαθμούς.

Τέτοιες νίκες είναι πολύ σημαντικές για μια ομάδα, καθώς ακόμη και σε μια κακή μέρα, σε ένα ματς που στράβωσε και βλέποντας και γκολ να ακυρώνεται, ορθά, μέσω VAR, η ομάδα έδειξε χαρακτήρα νικητή και καρδιά πρωταθλητή και κέρδισε πίστωση χρόνου, ώστε να μπορέσει να δουλέψει τις αδυναμίες της, κυρίως στο μεσοαμυντικό κομμάτι.

Υ.Γ: Κάποιοι παίκτες της ομάδας φωνάζουν πως πρέπει να καθίσουν στον πάγκο και να καθαρίσει λίγο το μυαλό τους.. Ο ΠΑΟΚ έχει παραπάνω από δεκατέσσερις παίκτες και είναι όλοι υπεραπαραίτητοι για να μπορέσει η ομάδα να διατηρήσει τα σκήπτρα της.

Υ.Γ1: Το VAR την προηγούμενη αγωνιστική ήταν κακό και αφορμή για μια ακόμη ανακοίνωση από την Μάρθα Βούρτση του Ελληνικού ποδοσφαίρου που κοιμάται και ξυπνάει με επικοινωνιακή προπαγάνδα επιπέδου Βόρειας Κορέας. Αυτή την εβδομάδα που μέσω VAR μέτρησε το γκολ του Ατρομήτου και ακυρώθηκε γκολ του ΠΑΟΚ (με δύο ορθές αποφάσεις), μάλλον κατάρρευσε το αφήγημα.

Υ.Γ2: Πέρυσι, ο Ατρόμητος με τους δανεικούς ήταν παράρτημα του ΠΑΟΚ και παρόλα αυτά του στέρησε δύο βαθμούς στο Περιστέρι. Φέτος, δεν έχει δανεικούς, αλλά επειδή δέχθηκε γκολ στο 92ο λεπτό.. στήθηκε. Πόσο γέλιο προκαλείτε..

Υ.Γ4: Κάνε μας τη χάρη..

Διαβάστε ακόμη...