Ένα βήμα ακόμη και ... σήκωσέ το!

Ακόμη ένα τρίποντο για τον ΠΑΟΚ το βράδυ της Κυριακής στην κατάμεστη Τούμπα...
Ένα βήμα ακόμη και ... σήκωσέ το!

Είναι πλέον πολύ κοντά. Τόσο κοντά που μας φαίνεται απίστευτο. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα βήμα μακριά από το πρωτάθλημα μετά τη νέα νίκη του κόντρα στη Λαμία. Μια νίκη όμως που δεν ήρθε καθόλου εύκολα.

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε για άλλη μια φορά το δυσλειτουργικό σχήμα με το οποίο ξεκίνησε το παιχνίδι και αναφέρομαι φυσικά στην άστοχη επιλογή να ξεκινήσει και πάλι βασικός ο Πέλκας μπροστά από Σάκχοφ και Ολιβέρια, εξοστρακίζοντας τον Μπίσεσβαρ στα αριστερά. Δεν ξέρω για ποιο λόγο επιμένει να το κάνει αυτό ο προπονητής (προφανώς κάτι βλέπει στις προπονήσεις), αλλά σε συνθήκες αγώνα το αποτέλεσμα είναι τραγικό. Ένας Πέλκας απογοητευτικός, με εμφανή αδυναμία να υποδεχθεί έστω υποφερτά την μπάλα και να απλώσει το παιχνίδι της ομάδας σωστά, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να είναι κομμένος στα δύο και να μην μπορεί ούτε να κυκλοφορήσει την μπάλα, ούτε φυσικά να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Ευτυχώς ήρθε το πρώτο γκολ από τον Ενρίκε, που οφείλεται στην οξυδέρκεια του Μάτος (σε μια ακόμη φάση στην οποία παίκτης της Λαμίας ήταν ξαπλωμένος φαρδύς πλατύς στο έδαφος άνευ λόγου) και ξεκλείδωσε το παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο και ιδιαίτερα μετά την αλλαγή του Πέλκα και την τοποθέτηση του Μπίσεσβαρ στην φυσική του θέση, ο ΠΑΟΚ απείλησε περισσότερο και κατάφερε να σκοράρει άλλες δυο φορές κλειδώνοντας το αποτέλεσμα. Σε αυτό βοήθησε πολύ και η αλλαγή του Μίσιτς που δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει την ομάδα ουσιαστικά.

Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στον Πεδρο Ενρίκε. Παρά τις αδυναμίες του σε κάποιους τομείς του παιχνιδιού, ο Βραζιλιάνος δίνει πάντα όσα μπορεί. Έφτασε ήδη τα τρία γκολ, αποτελεί τον μοναδικό εξτρέμ της ομάδας που πάει συνεχώς στο ένας εναντίον ενός και είναι μια διαρκής απειλή για την αντίπαλη εστία. Αποδεικνύει δηλαδή, πως έπρεπε να είχε παραμείνει στο ρόστερ αντί του Ουάρντα που πέρασε και δεν ακούμπησε και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα, για να παραμείνει και τη νέα χρονιά στην ομάδα.

Υ.Γ: Πάει το «No passaran», πάει η περηφάνια, πάνε και τα ποδοσφαιρικά ιδεώδη ... Ήρθε το αφεντικό στην πόλη παιδιά, ας κάνουμε ησυχία.

Υ.Γ1: Δεν καταλαβαίνω προσωπικά αυτή την εμμονή να αναφερόμαστε συνεχώς σε αντιπάλους στα συνθήματα της ομάδας.. Γιατί να μην είναι το σύνθημα «Πρωτάθλημα και κύπελλο, όλα στο Πύργο τον Λευκό, για τον τρελό σου τον λαό», όπως σκέφτηκε μέσα σε δύο λεπτά αγαπημένη μου συνοπαδός ή εναλλακτικά «για τον Δικέφαλο αετό» όπως σκέφτηκα ο ίδιος;

Υ.Γ2: Σήκωσε το, το γ@μημ@νο, δεν μπορώ, δεν μπορώ να περιμένω!

Υ.Γ3: Ωωω.. Φέρτε το γιατρό.. Πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό!

Διαβάστε ακόμη...