Oh captain, my captain!

Ακόμη μια αγωνιστική πέρασε, ακόμη ένα βήμα προς το όνειρο πραγματοποιήθηκε και μάλιστα με τρόπο εξωπραγματικό...
Oh captain, my captain!

Ο χαλύβδινος ΠΑΟΚ έκανε παρέλαση και στο Αγρίνιο. Και να μια ομάδα πρέπει να έχει χαρακτήρα και σθένος, για να πάρει τέτοια παιχνίδια, τότε ο ΠΑΟΚ με τέτοιο αρχηγό δεν έχει να φοβάται τίποτα. Σε ένα παιχνίδι που στράβωσε με τρόπο αστείο, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έδειξε την κλάση και την ποιότητα του. Με έναν ασύλληπτο κεραυνό από τα τριάντα πέντε μέτρα άνοιξε το δρόμο για την ανατροπή κόντρα σε όλους και σε όλα.

Σε ένα παιχνίδι λοιπόν στο οποίο ο ΠΑΟΚ πέτυχε πέντε γκολ (καλώς ακυρώθηκαν τα δύο εξ αυτών), ο Παναιτωλικός βρέθηκε να προηγείται με ένα πέναλτι στο οποίο δεν διαμαρτυρήθηκε καν ο αντίπαλος ποδοσφαιριστής. Ο διαιτητής της αναμέτρησης χάρισε το πέναλτι στον Παναιτωλικό, καθαρά λόγω φόβου. Φόβου πως αν δεν σφύριζε πέναλτι κατά του ΠΑΟΚ θα στιγματιζόταν ως «στημένος», λόγω του παιχνιδιού στη Λαμία και του πέναλτι κατά του Δικεφάλου που τότε δεν είχε υποδείξει. Βέβαια, σε εκείνο το παιχνίδι είχε αφήσει τον ΠΑΟΚ με δέκα ποδοσφαιριστές άνευ λόγου και είχε χαρίσει κόκκινη σε παίκτη της Λαμίας για δολοφονικό χτύπημα στον Πασχαλάκη, αλλά η επιλεκτική μνήμη λειτουργεί πάντα κατά του «χαλίφη» ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν μπήκε με διάθεση στο παιχνίδι και είδε και ένα καθαρό γκολ του Άκπομ να ακυρώνεται και πάλι ως επιθετικό φάουλ. Πλέον έχουμε χάσει το λογαριασμό στα καθαρά γκολ του Άγγλου φορ που έχουν ακυρωθεί, αλλά ούτε αυτό αναφέρεται πουθενά. Δεν είναι άλλωστε κάτι που πουλάει όπως ο γνωστός σανός που πωλείται από τους ανίκανους αγωνιστικά αντιπάλους του Δικεφάλου. Στα αγωνιστικά, μετά το προβάδισμα του Παναιτωλικού, ο ΠΑΟΚ ισοπέδωσε τον αντίπαλο του, έφτασε στην ανατροπή και πέρασε από την πιο δύσκολη έδρα που είχε απομείνει στο πρόγραμμα του.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας. Από τις αντιδράσεις εντός γηπέδου στα γκολ, την αφιέρωση στον Μαουρίσιο (της οποίας πλάνο δεν είδαμε καν στην ΕΡΤ), μέχρι και τις αναρτήσεις των παικτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταλαβαίνει κανείς εύκολα πως ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από όλα οικογένεια. Και όσο είναι αυτή η επικρατούσα κατάσταση, η ομάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν.

Υ.Γ: Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της αισχρής περιγραφής της ΕΡΤ σε αγώνα του ΠΑΟΚ. Κύριοι της ΕΡΤ, η υποκειμενικότητα σας είναι κατάπτυστη. Μετά τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό όπου κάνατε λάθος μέχρι και στην ημερομηνία της τραγωδίας των Τεμπών, το Σάββατο περάσαμε δύο ώρες ακούγοντας ύμνους για την ποιότητα του Παναιτωλικού και τις ικανότητες των παικτών του σε έναν αγώνα στον οποίο δεν πέρασαν τη μεσαία γραμμή πάνω από πέντε φορές. Δεν είδαμε ποτέ την αφιέρωση των παικτών του ΠΑΟΚ στον Μαουρίσιο, ακούσαμε μέχρι και «διπλή παράβαση» του Κρέσπο στο πέναλτι, ενώ από τα highlights του αγώνα απουσιάζει και το γκολ του Άκπομ. Θα νόμιζε κανείς εύκολα πως ο Παναιτωλικός αγωνιζόταν κόντρα σε μια ξένη ομάδα και όχι για το εγχώριο πρωτάθλημα. Βέβαια τι να περιμένει κανείς όταν στην κρατική τηλεόραση κάνουν λάθος ακόμη και στο όνομα ενός εκ των κορυφαίων στόπερ που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα, παρουσιάζοντας τον ως «Γκουσταβο» Βαρέλα. Μια ματιά στη φανέλα του που γράφει «Fernando» θα ήταν αρκετή, αλλά ούτε σε αυτόν τον κόπο μπαίνετε. Μόνο γέλιο προκαλείτε κύριοι. Ο πόνος που βγάζετε είναι η δική μας ευχαρίστηση.

Υ.Γ1: Περνώντας τώρα στο ΟΑΚΑ, είχαμε επίθεση με μαχαίρι (!) από οργανωμένους οπαδούς, μάχες σώμα με σώμα, χειροβομβίδες κρότου- λάμψης, δακρυγόνα, πόρτες να ανοίγουν για να σωθούν οπαδοί και διακοπή μετά από εβδομήντα λεπτά. Πάλι καλά να λέμε που δεν βρέθηκε ανάμεσα στους οπαδούς κάποιος παρανοικός δολοφόνος να πετάξει κάποιο ρολό ταμειακής και δεν θρηνήσαμε θύματα. Πόσο γέλιο μας προσφέρετε..

Υ.Γ2: Διαβάσαμε και ανακοίνωση για τα ποδοσφαιρικά ιδεώδη του Αγρινίου. Τι άλλο θα δούνε τα μάτια μας φέτος δεν γνωρίζω. Άραγε σε δύο εβδομάδες που η ίδια ομάδα φιλοξενεί τον διορισμένο, θα υπάρξει τέτοιο μένος; Περιμένουμε με ανυπομονησία.

Υ.Γ3: Ωωωω..Φέρτε το γιατρό.. Πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό!

Διαβάστε ακόμη...