Εύκολα, απλά, άκοπα ...

Είναι πολύ εύκολο να μιλά κανείς για ποιότητα και ανωτερότητα, αλλά το να φαίνεται τόσο ξεκάθαρα στο γήπεδο είναι κάτι σπάνιο.
Εύκολα, απλά, άκοπα ...

Κακά τα ψέματα. Σε όποια κατάσταση και αν βρίσκονται οι δύο ομάδες, ένα παιχνίδι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ είναι πάντα ντέρμπι. Η ιστορία γράφει τις επιτυχίες και τα γεγονότα. Δεν πρόκειται μετά από χρόνια να αναφέρει κανείς πως ο Παναθηναϊκός περνά για πρώτη φορά στην ιστορία του δύσκολα οικονομικά χρόνια, όπως και τόσα χρόνια δεν έγραψε πως ο ΠΑΟΚ σε ίδιες και χειρότερες καταστάσεις πάλευε μόνος του με τα θηρία.

Περνώντας στα αγωνιστικά, όποιο πλάνο και να είχε ετοιμάσει ο Παναθηναϊκός, διαλύθηκε στο πρώτο λεπτό από το γκολ του ΠΑΟΚ. Ένα γκολ που ήρθε και πάλι από στατική φάση (το δέκατο ένατο φέτος), κάτι που δείχνει και την δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις. Μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που δεν βρίσκει εντός συνόρων ποτέ σχεδόν μεγάλους χώρους, πρέπει να εκμεταλλεύεται τις στατικές φάσεις, αν θέλει να κάνει την ζωή του ευκολότερη.

Ο Δικέφαλος ήταν ολοκληρωτικά ανώτερος σε όλο το παιχνίδι. Εκμεταλλευόμενος την αφέλεια του αντιπάλου να παίξει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, έκανε πάρτι από το άκρα της επίθεσης με Βιεϊρίνια, Μάτος, Ζαμπά και Λημνιό να κάνουν ό,τι θέλουν, ενώ ακόμη και στον άξονα όπου ο Παναθηναικός είχε τρία χαφ έναντι δύο του ΠΑΟΚ, η διαφορά ποιότητας ήταν τόσο μεγάλη που δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης. Αν μάλιστα ο ΠΑΟΚ ήταν πιο προσεκτικός στο τέλος του αγώνα, το σκορ θα είχε πάρει θριαμβευτικές διαστάσεις.

Ένας θρίαμβος που εμποδίστηκε βέβαια και από τον διαιτητή της αναμέτρησης, ο οποίος απέβαλλε με περισσή ευκολία τον Ζαμπά, ενώ δεν έπραξε το ίδιο στα εξόφθαλμα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα σε Λημνιό και Βιειρίνια στο πρώτο και δεύτερο ημίχρονο αντίστοιχα, ενώ έκλεισε σε πολλαπλές περιπτώσεις τα μάτια στο σκληρό παιχνίδι των πρασίνων.

Συμπερασματικά, μία νίκη ακόμη και ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο για τον μεγάλο ΠΑΟΚ του Ράζβαν Λουτσέσκου που σπάει όλα τα ρεκόρ και δείχνει να πηγαίνει με τα φρένα σπασμένα.

Υ.Γ: Η διαφορά μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού είναι πως ο ΠΑΟΚ, έχοντας ίδια και χειρότερα διοικητικά προβλήματα εδώ και δεκαετίας, πάντα έβρισκε τον τρόπο να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που στην δεύτερη δύσκολη χρονιά του εμφανίζει εικόνα διάλυσης με τον καλομαθημένο κόσμο του να του έχει γυρίσει την πλάτη. Στα δύσκολα φαίνεται η δύναμη κύριοι. Στα εύκολα, όλοι μεγάλοι και δυνατοί είναι..

Υ.Γ1: Μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που σημάδεψαν τον Ελληνικό αθλητισμό συνέβη στης 04/10/1999 στα Τέμπη. Αν ο σχολιαστής της ΕΡΤ δεν γνωρίζει την ημερομηνία, θα ήταν καλύτερο να μην αναφέρει τίποτα.

Υ.Γ2: Ωωωωω ... Φέρτε το γιατρό.. Πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό!

Διαβάστε ακόμη...