Επίδειξη Δύναμης, ποιότητας και νοοτροπίας!

Είναι πολλά τα στοιχεία που απαιτούνται για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος..
Επίδειξη Δύναμης, ποιότητας και νοοτροπίας!

Το πρώτο φυσικά είναι η αγωνιστική ποιότητα. Η διαφορά που υπήρχε ανάμεσα στον Δικέφαλο και τον Απόλλωνα Σμύρνης ήταν τόσο εμφανής που δεν χρήζει ανάλυσης. Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό και έκανε επίδειξη αγωνιστικής ανωτερότητας κάνοντας «παρέλαση» σε μια έδρα που παραδοσιακά τον δυσκολεύει.

Εάν κάτι ξεχώρισε αγωνιστικά ήταν πρώτον η ποιότητα του Σέρτζιο Ολιβέρια. Ο Πορτογάλος χαφ με το κράτημα μπάλας που έχει, με την ευκολία με την οποία κάλυπτε μέτρα κάθετα στον άξονα και μοίραζε το παιχνίδι συνέθεσε ένα εκπληκτικό δίδυμο με τον Μαουρίσιο με ποιότητα πολύ ανώτερη από τα (φτωχά βεβαίως) δεδομένα του Ελληνικού πρωταθλήματος. Δεύτερον ,ξεχώρισε το φονικό ένστικτο του Σφιντέρσκι , ο οποίος όσο δεν γεμίζει το μάτι, άλλο τόσο κάνει το γκολ να φαίνεται εύκολη υπόθεση. Τελευταίο άφησα τον Πέδρο Ενρικε. Ο Βραζιλιάνος, μολονότι χρησιμοποιήθηκε μόλις για δέκα λεπτά σε τελειωμένο παιχνίδι , πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε με τόσο πάθος που αν κάποιος δεν ήξερε το σκορ, θα πίστευε πως χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Δείγμα θέλησης και πάθους που κάθε ομάδα επιδιώκει να έχει από τους βασικούς της παίκτες, πόσο μάλλον από τις.. ρεζέρβες.

Μιλώντας για ρεζέρβες, φτάνω στο δεύτερο παράγοντα που κάνει την διαφορά και δεν είναι άλλος από το βάθος του ρόστερ της ομάδας. Στον πάγκο του ΠΑΟΚ την Δευτέρα υπήρχαν οι Ρέι, Ίνγκασον, Σάκχοφ, Ενρίκε, Ελ Καντουρί, Ζαμπά και Σφιντέρσκι. Παίκτες που θα ήταν βασικοί σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Ελλάδας. Με αυτούς τους παίκτες στον πάγκο λοιπόν και εκτός αποστολής τους Γιαννούλη, Τόσκα, Μίσιτς, Κάνιας, Μαλεζά, Χατσερίντι, Βέρνμπλουμ και Καρέλη δεν χρειάζεται κάποιο περαιτέρω σχόλιο για την ποιότητα που ξεχειλίζει.

Η ποιότητα όμως που από μόνη της δεν φτάνει. Πρέπει να συνοδεύεται και από τη σωστή νοοτροπία. Είναι εύκολο για μια ομάδα να αποσυντονιστεί. Στην προκειμένη περίπτωση ο ΠΑΟΚ προερχόταν από μια τεράστιας σημασίας νίκη κόντρα στην ομάδα του Δημοσίου, η οποία ήρθε με ποδοσφαιρική επίδειξη ανωτερότητας. Θα ήταν εύκολο λοιπόν η ομάδα να μπει κόντρα στον Απόλλωνα με υπεροψία και πριν το καταλάβει να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Ποιος ξεχνάει άλλωστε το ματς στην ίδια έδρα το 2014 όταν το 0-3 του ημιχρόνου, μετατράπηκε σε 3-3; Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη και ο Δικέφαλος είχε καθαρίσει το παιχνίδι από το ένατο μόλις λεπτό. Κάθε παιχνίδι δίνει τρεις βαθμούς ανεξαρτήτως αντιπάλου και αυτή τη νοοτροπία έχει εμφυσήσει ο Λουτσέσκου στους παίκτες του.

Υ.Γ: Μην ξαναβγάλεις το σκουφί..
Υ.Γ1: Κάνε μας την χάρη..
Υ.Γ2: Ωωωω...Φέρτε το γιατρό ..Πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό!!

Διαβάστε ακόμη...