Και σε πέντε-έξι εβδομάδες ...

Εκπληκτικός, ισοπεδωτικός, απόλυτος. Αυτός ήταν ένας ΠΑΟΚ βγαλμένος από τα όνειρα κάθε οπαδού του.
Και σε πέντε-έξι εβδομάδες ...

Πάρτι στην φλεγόμενη Τούμπα για τον μεγάλο ΠΑΟΚ κόντρα στην ομάδα του δημοσίου το βράδυ της Κυριακής. Οι παίκτες του Δικεφάλου κυριάρχησαν απόλυτα σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και έφτασαν στη νίκη που ισοδυναμεί με πρωτάθλημα χωρίς να αφήσουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Ατομικά, δεν θα σταθώ στην απόδοση κανενός παίκτη του ΠΑΟΚ και αυτό γιατί όλη η ομάδα έπιασε εξαιρετική απόδοση χωρίς να υστερήσει κανείς. Η λειτουργία του ΠΑΟΚ ως ομάδα ήταν σεμιναριακού επιπέδου. Κόντρα σε έναν αντίπαλο που αφελώς πίστεψε το ίδιο του το αφήγημα περί «Μπαρτσελόνας της Ελλάδος» και κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς καθαρό αμυντικό χαφ, ο Δικέφαλος έστησε πάρτι στον σε όλο το γήπεδο. Σκόραρε δύο φορές στα πρώτα είκοσι λεπτά, είχε δοκάρι, είχε άλλες δύο κραυγαλέες ευκαιρίες για γκολ και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός στην τελική πάσα, το κοντέρ θα είχε γράψει ταπεινωτικό σκορ για τους εμφανώς κατώτερους αντιπάλους. Η εμφανής επικράτηση στα χαφ, το γεγονός πως η ομάδα αμύνεται και επιτίθεται ως σύνολο και η ατομική ποιότητα δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Το σημαντικότερο όμως συμπέρασμα είναι πως ο ΠΑΟΚ διδάσκει ποδόσφαιρο μακριά από μεγαλοστομίες και προκλήσεις. Κόντρα σε έναν αντίπαλο που η μόνιμη τακτική του είναι η πρόκληση, η διακωμώδηση του αθλήματος, τα μεγάλα λόγια και η επικράτηση στο παρασκήνιο, ο Δικέφαλος διδάσκει πως πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο. Μέσα σε μια φλεγόμενη έδρα, πάτησε σε όλα τα επίπεδα τον αντίπαλο του και έκλεισε τα στόματα όλων των αντιπάλων του.

Το ήθος του αντιπάλου βέβαια φαίνεται και από την μη τήρηση του fair play σε ένα τελειωμένο παιχνίδι. Σε αυτή τη φάση του αγώνα φαίνεται όλο το ήθος και η αντίληψη περί ποδοσφαίρου του αντίπαλου συλλόγου.
Συμπερασματικά λοιπόν, ο ΠΑΟΚ μηδένισε τον αντίπαλο σε όλα τα επίπεδα, επικράτησε καθαρά με ένα σκορ που τον αδικεί και έβαλε πλώρη για το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Υ.Γ: Ωωωω..Φέρτε το γιατρο..Πρωτάθλημα και κύπελλο στον πύργο τον λευκό!!
Υ.Γ1: Και σε πέντε-έξι εβδομάδες.. Και σε πέντε-έξι εβδομάδες..

Διαβάστε ακόμη...